Δευτέρα 22 Ιουλ 2019


Rodeo train memorial ride για τον Stevie Smith #LongLiveChainsaw

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Νέα Αγώνων

steviesmith rodeo train ride 01

Δεν πάει πολύς καιρός που ένα μεγάλο ταλέντο της παγκόσμιας downhill σκηνής έφυγε από τη ζωή. Αγαπητός σε όλους και μία πραγματική έμπνευση για χιλιάδες αναβάτες σε όλο τον κόσμο. Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για τη ζωή του και για το ατύχημα με την εντούρο μηχανή του, σίγουρα όλοι έχουμε διαβάσει τα άπειρα άρθρα που έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες για τον Καναδό rider Stevie Smith.





Το σαββατοκύριακο αυτό, μαζί με τον αγώνα στο Rodeo Trail στη Λιβαδειά, πραγματοποιείται και ο αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Σκωτία, στο Fort William. Μετά από μία ιδέα σε ένα σχόλιο ενός μέλους του Pinkbike...

steviesmith ghost run idea

...η παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας (UCI) σε συνεργασία με τη Red Bull αποφάσισαν να τιμήσουν τον φοβερό αυτό αθλητή, επιτρέποντάς του να έχει ένα τελευταίο run τελικού στη Γη! Ένα "ghost run" στη 12η θέση, όπου όλοι θα κάνουν ησυχία κατά τη διάρκειά του και μόλις ο πίνακας στον τερματισμό γράψει το όνομά του, όλοι θα φωνάξουν δυνατά και θα σηκώσουν τα χέρια τους και τις μπύρες τους προς τιμήν της μνήμης του Smith. 

Κάτι αντίστοιχο σκεφτόμουν να κάνουμε και εμείς εδώ, στον αγώνα της Κυριακής, και να συντονιστούμε με το Fort William. Πρακτικά και τεχνικά όμως κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ εύκολο. Μετά ήρθε αυτό....


...και σκέφτηκα πως αυτό γίνεται!! Μιλήσαμε με τον Κώστα Μιχαήλ και αποφασίσαμε να το οργανώσουμε. Ταυτόχρονα μιλήσαμε και με τον Αρμουτάκη που έχει αναλάβει τα βίντεο των αγώνων εκ μέρους της Red Bull και αμέσως ψήθηκε άσχημα! 

steviesmith rodeo train ride 04
steviesmith rodeo train ride 05

Την Κυριακή το πρωί λοιπόν, και αφού όλοι κάνουμε το ζέσταμά μας με 2-3 run, θα καλεστούμε να ανέβουμε όλοι μαζί στην αφετηρία του μονοπατιού. Μόλις μαζευτούμε όλοι, και σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ, θα ξεκινήσουμε ένα μεγάλο τραινάκι και θα κατέβουμε όλη την πίστα κολλητά μέχρι τον τερματισμό. Ο Αρμουτάκης με το drone και τον υπόλοιπο εξοπλισμό του, καθώς και ο Θοδωρής Ερμήλιος (φωτογράφος) θα βρίσκονται στο road gap πριν τον παλιό τερματισμό. Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό! 

Βασικοί κανόνες εκτέλεσης:
  • Μόλις βγει ανακοίνωση για να φύγουμε όλοι για πάνω για το συγκεκριμένο run, θα πρέπει να είμαστε τυπικοί και να μην χρονοτριβίσουμε. 
  • Το memorial run θα γίνει μεταξύ 11:00 και 11:30. 
  • Ενδέχεται να υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση στην εκκίνηση του προκριματικού. 
  • Ένα Greek DH riders memorial ride βίντεο θα βγει αποκλειστικά για αυτό!

Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, αν και όλοι το κάνουμε συχνά με τους co-riders μας, ωστόσο κρύβει κινδύνους όταν θα είμαστε τόσοι πολλοί μαζί. Είναι αλλιώς να κατεβαίνεις με 5-6 φίλους σου που ξέρεις τις δυνατότητές τους, πόσο γρήγορα πάνε, ποια άλματα πηδάνε, πότε και αν φρενάρουν κτλ. Είναι αλλιώς όμως να κατεβαίνεις με άλλα 70-80-120 άτομα παρέα με ψιλο-τυχαία σειρά. Για αυτό θα πρέπει να τηρήσουμε κάποιους λίγους κανόνες...

Βασικοί κανόνες ασφαλείας:
  • Εκκίνηση από τον γρήγορο προς τον πιο αργό...με βάση την μέχρι τώρα βαθμολογία. Θα το κάνουμε μόνοι μας, χωρίς την υπόδειξη κάποιου ή κάποιας λίστας. Στο περίπου δηλαδή.
  • Πριν ξεκινήσουμε ρωτάμε τον μπροστινό μας και τον πίσω μας αν τα πηδάει όλα τα άλματα. Αυτός που πηδάει να μπει μπροστά!
  • Δεν είναι αγώνας, οπότε στόχος δεν είναι να πάμε τάπα μέχρι κάτω, αλλά να κάνουμε ένα χαλαρό, flow run με style και φασαρία!
  • Η σειρά όπως θα ξεκινήσει, έτσι θα παραμείνει. ΟΧΙ προσπεράσεις. 
  • Όλοι να φοράμε το μουστάκι μας!
steviesmith rodeo train ride 00

#LONGLIVECHAINSAW




φωτό άρθρου: pinkbike.com
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy