Κυριακή 15 Δεκ 2019


Enduro Days in Pelion

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Tracks & More - Διαδρομές

enduro days pelion 01

Το Enduro κερδίζει τη θέση που του αξίζει στις καρδιές των αναβατών. Λιγότερο από έξι μήνες μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου αγώνα Enduro στην Ελλάδα έχουμε τρεις αγώνες που έχουν προκηρυχτεί σε Ξάνθη, Δίρφη και Πήλιο με τη μορφή κυπέλου. Με αφορμή τη διοργάνωση του μεγάλου τελικού στο Πήλιο οργανώθηκε ένα τριήμερο με 4 διαφορετικές διαδρομές Enduro, με σκοπό οι ποδηλάτες να γνωρίσουν τα μονοπάτια που έχουν ανοιχτεί πρόσφατα, να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τις διαδρομές σε μια βόλτα χωρίς το άγχος των χρονομέτρων.

enduro days pelion 04Άρχισαν να συγκεντρώνονται από την Παρασκευή για το night ride. Mέχρι τη στιγμή που έφυγαν κάλυψαν πάνω από 80 χλμ. σε μονοπάτια, καλντερίμια και χωματόδρομους. Το Σάββατο και την Δευτέρα με uplift στις Μηλιές και τον Άγιο Γεώργιο αντίστοιχα ενώ τις άλλες μέρες ακολούθησαν διαδρομές στα παράλια του κεντρικού Πηλίου. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία 50 ποδηλάτες και οι συνοδοί τους πέρασαν το τριήμερο στην περιοχή του κεντρικού Πηλίου. Το ηλικιακό φάσμα ήταν μεγάλο με το μικρότερο αναβάτη να είναι 18 ετών και τον μεγαλύτερο 58. Την διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο πρωταθλητής και κυπελλούχος στο Downhill Δημήτρης Οικονόμου καθώς και άλλοι σπουδαίοι αναβάτες από το χώρο του Downhill και του Cross Country. Αλλά η πιο σπουδαίες παρουσίες ήταν των νέων αναβατών που δοκίμασαν τις ικανότητες τους σε απαιτητικές διαδρομές, το απόλαυσαν, βελτίωσαν την τεχνική τους, είδαν ένα καταπληκτικό μέρος και επέστεψαν στα σπίτια τους χωρίς απρόοπτα και τραυματισμούς.

Για τους συνοδούς επίσης είχαν διοργανωθεί δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, βόλτα με το τραινάκι του Πηλίου και ιππασία. Ο απολογισμός βρίσκει τους πάντες κερδισμένους, η τοπική κοινωνία και οι επιχειρηματίες είδαν ένα νέο "παράθυρο" να ανοίγει με θεά τον εναλλακτικό τουρισμό. Η διοργάνωση κέρδισε τα εύσημα όλων και πήρε την ώθηση για μεγαλύτερα πράγματα και πάνω απ' όλα οι ποδηλάτες γνώρισαν το μυθικό βουνό του Πηλίου απόλαυσαν τη διαμονή τους και τις διαδρομές, εκτίμησαν τη δουλειά που έχει γίνει στα μονοπάτια και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Πήλιο για τον Οκτώβρη στο μεγάλο τελικό...αλλά και αρκετοί νωρίτερα.

enduro days pelion 02
enduro days pelion 03
enduro days pelion 05
enduro days pelion 06
enduro days pelion 07
Σχόλια (2)Add Comment
0
...
γραμμένο από Alexandros Petroutsos, Μάρτιος 14, 2014
Το οτι δεν απεστάλει κάτι στο Downhill.gr καθώς και σε αρκετά sites είναι παράληψη μου. Κυρίως το "κάλεσμα" έγινε μέσω social media, είναι πιο άμεσα, έχεις μια εικόνα για αυτόν που το διοργανώνει κτλ.
gapos
...
γραμμένο από gapos, Μάρτιος 13, 2014
Πολύ ωραία όλα αυτά, καλό θα ήταν να υπάρχει ενημέρωση ΠΡΙΝ το event και φυσικά ένας απολογισμός μετά σαν και αυτόν.
Δεν είμαστε όλοι εγγεγραμμένοι σε social media και περιμένουμε από to downhill.gr τέτοιου τύπου νέα.
Επίσης γιατί δεν έχω δει sto downhill.gr ενημέρωση για το πρωτάθλημα enduro που αναφέρεται στο κείμενο?

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy