Παρασκευή 29 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 121 guests


Το Red Bull X-Fighters γιορτάζει 15 χρόνια στη Μαδρίτη!

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

redbull xfighters madrid 2016 01Μαδρίτη/ Ισπανία/ Freestyle Motocross/ 15η χρονιά Red Bull X-Fighters

Το Red Bull X-Fighters γιορτάζει 15 χρόνια στη Μαδρίτη!

Το διασημότερο Freestyle Motocross event στον κόσμο, το οποίο προσγειώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στη χώρα μας προσφέροντας έναν επικό αγώνα στο Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου, γιορτάζει τη 15η επέτειό του στην Ισπανική πρωτεύουσα. Στο εντυπωσιακό υπερθέαμα του Red Bull X-Fighters στην Plaza de Toros de las Ventas όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στον Tom Pagès, τον σπουδαίο Γάλλο αναβάτη που θα προσπαθήσει να κερδίσει τους πρώην πρωταθλητές, Clinton Moore (Αυστραλία), Dany Torres (Ισπανία) και Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία) για τέταρτη συνεχή χρονιά, σημειώνοντας ρεκόρ.

ΜΑΔΡΙΤΗ (Ισπανία) – Ο Tom Pagès, του οποίου το όνομα έχει ήδη συμπεριληφθεί στα βιβλία των ρεκόρ χάρη στην τρίτη συνεχή νίκη του πέρυσι στη Μαδρίτη, θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας στις 24 Ιουνίου με σκοπό να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Red Bull X-Fighters 2016. Πρόκειται για ένα προσωπικό του στοίχημα για τη 15η επέτειό του κορυφαίου freestyle motocross event, να επαναλάβει τις εντυπωσιακές νίκες που σημείωσε μπροστά σε φρενήρη πλήθη στην αρένα ταυρομαχίας το 2013, το 2014 και το 2015 πετυχαίνοντας άλματα έως και 30 μέτρα σε απόσταση και 15 μέτρα σε ύψος από τη μοτοσικλέτα του.
«Σίγουρα αισθάνομαι πίεση και έξαψη καθώς ο κόσμος στη Μαδρίτη με περιμένει», είπε ο Pagès. «Θέλω να κερδίσω για τέταρτη φορά. Η πίεση που νιώθω είναι θετική. Είναι κάτι καταπληκτικό, εξωπραγματικό. Το να κερδίσω μία φορά ήταν καταπληκτικό, το να κερδίσω δύο φορές ήταν απίστευτο αλλά τρεις φορές στη σειρά ήταν εντελώς τρελό. Είμαι τόσο έτοιμος για τον τέταρτο τίτλο. Η Μαδρίτη είναι η πόλη με το πιο επικό θεσμό στο άθλημά μας. Είναι μέρος της ιστορίας του FMX. Το να κερδίσω τρεις φορές ήταν εξαιρετικό. Τώρα αυτό το σερί πρέπει να συνεχιστεί.» Ο Pagès θα δώσει τον αγώνα της ζωής του ενάντια στον κυρίαρχο πρωταθλητή, Clinton Moore. Ο Αυστραλός άσος θα επιστρέψει στη Μαδρίτη μετά από μια εξαιρετική σεζόν, κερδίζοντας στους τρεις από τους πέντε σταθμούς. Επιπλέον ο Moore ξεπέρασε τον Pagès στη πιεστική αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα του 2015 στον τελικό της σεζόν στο Abu Dhabi.

redbull xfighters madrid 2016 02

Οι δύο κορυφαίοι αναβάτες του αθλήματος, μαζί με δέκα ακόμα ταλαντούχους συναθλητές, έχουν κρυμμένους πολλούς άσσους στα μανίκια τους για το πολυαναμενόμενο Red Bull X-Fighters στη Μαδρίτη, τον έναν και μοναδικό αγώνα για αυτή τη σεζόν. Η Μαδρίτη αποτελεί σταθμό για τους αναβάτες, οι οποίοι έχουν παρουσιάσει νέα κόλπα που αψηφούν τη βαρύτητα. Μάλιστα ο Pagès έχει δηλώσει ότι έχει αναπτύξει ένα νέο Front Flip Flair ειδικά για τον αγώνα αυτό. Ο τοπικός ήρωας Torres, ο οποίος κέρδισε δύο φορές, το 2009 και το 2011 και ο Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία, που είναι ιδιαίτερα περήφανος για τη νίκη του στη Μαδρίτη το 2012, θα είναι εκεί με σκοπό να αποτρέψουν τον Pagès και να διεκδικήσουν τη νίκη. Στη μάχη θα καραδοκούν και ο Αυστραλός Rob Adelberg και ο Ιάπωνας Taka Higashino– αμφότεροι έχουν κερδίσει στο παρελθόν και είναι εξίσου ικανοί να κερδίσουν στη Μαδρίτη.
Ο Ισπανός Maikel Melero και ο Γάλλος David Rinaldo θα αναμετρηθούν μαζί με δύο επίδοξους Novilleros, που έχουν επιλεχθεί από το κοινό και από ένα μέλος της αθλητικής επιτροπής του Red Bull X Fighters αφότου υπέβαλαν βίντεο με τα καλύτερα κόλπα τους. Ο Sebastian Westberg, ο πρώτος αναβάτης από τη Φινλανδία που διαγωνίζεται στο Red Bull X-Fighters, κέρδισε τις περισσότερες ψήφους από το κοινό για το βίντεο του ενώ ο Tom Robinson από την Αυστραλία εντυπωσίασε την αθλητική επιτροπή που αποτελούσαν ο αθλητικός διευθυντής Tes Sewell, και οι αναβάτες Torres και ο Sherwood. Ο όρος "Novilleros" αναφέρεται σε νέους ταυρομάχους στην Ισπανία, οι οποίοι παίρνουν για πρώτη φορά γεύση από τη δράση. «Παρακολουθώ ζωντανά τον αγώνα της Μαδρίτης από το redbullxfighters.com για χρόνια και σκόπευα φέτος να το παρακολουθήσω από τη Μαδρίτη ούτως ή άλλως» είπε ο Westberg και παραδέχτηκε ότι ξετρελάθηκε που τον επέλεξε το κοινό ενώ ορκίστηκε ότι δεν θα τον τρομάξει το πλήθος των 20.000 θεατών στη Μαδρίτη – διπλάσιο σε μέγεθος από οποιοδήποτε κοινό μπροστά στο οποίο έχει εμφανιστεί ποτέ.
Ο Robinson έχει περισσότερη εμπειρία στα μεγάλα πλήθη από τους αγώνες στην Αυστραλία αλλά έχει δει το θέαμα της Μαδρίτης μόνο από την τηλεόραση στο παρελθόν. «Ο ενθουσιασμός μου σίγουρα ξεπερνάει το άγχος μου», δήλωσε ο Robinson, ο οποίος προπονήθηκε πολύ μαζί μ τον Adelberg και θέλει ο συμπατριώτης του να νικήσει. «Θα είμαι λίγο αγχωμένος όταν βγω εκεί έξω αλλά αγαπώ να καβαλάω τη μηχανή μπροστά σε μεγάλο πλήθος».

redbull xfighters madrid 2016 03

Λίστα των αναβατών:  Clinton Moore (Αυστραλία), Tom Pagès (Γαλλία), Dany Torres  (Ισπανία), Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία), Maikel Melero (Ισπανία), Rob Adelberg (Αυστραλία), Taka Higashino (Ιαπωνία), David Rinaldo (Γαλλία), Sebastian Westberg (Φιλανδία), Tom Robinson (Αυστραλία)

Λίστα κριτών: André Villa (Νορβηγία), Alexey Kolesnikov (Ρωσσία), Todd Potter (ΗΠΑ), Edgar Torronteras (Ισπανία), Ronnie Renner (ΗΠΑ), Drake McElroy (ΗΠΑ)

Δείτε το ζωντανά!
Το Red Bull X-Fighters Μαδρίτης θα προβληθεί ζωντανά στις 23:00 ώρα Ελλάδας από την τηλεόραση του OTE TV (ΟΤΕSPORT 5 HD), όπως και στο redbullxfighters.com  και στο Red Bull TV. Το Red Bull TV είναι διαθέσιμο σε τηλεοράσεις με σύνδεση στο internet, κονσόλες gaming, φορητές συσκευές και κινητά και άλλα. Για πλήρη λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές πήγαινε στο about.redbull.tv.

redbull xfighters madrid 2016

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy