Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 58 guests


Vasilitsa Bike Park... ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

vasilitsa bikepark logo
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας αποτελεί τον πρώτο ποδηλατικό προορισμό με χρήση εναέριου αναβατήρα στην Ελλάδα. Ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός χρηστών ποδηλασίας βουνού, οδήγησε το 2013 τη Διοίκηση του Χ/Κ Βασιλίτσας στην απόφαση για έναρξη χρήσης των εγκαταστάσεων κατά τη θερινή περίοδο.


Άμεσα ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου ποδηλατικού μονοπατιού κατάβασης, στο οποίο φιλοξενήθηκε με απόλυτη επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές το Πανελλήνιο Κύπελλο και Πρωτάθλημα κατάβασης.

Η Διοίκηση του Χ/Κ, αναγνωρίζοντας την ανάγκη εξέλιξης του αθλήματος και την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης που σχετίζεται με την ορεινή ποδηλασία, αποφάσισε την έναρξη των ενεργειών για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου στο πρώτο Ποδηλατικό Πάρκο (Mountain Bike Park) της Ελλάδας.

vasilitsa bikepark 01 vasilitsa bikepark 03
Photos by: Sofia Camplioni and Chris Athan


Η πρώτη φάση του Έργου θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2016 και θα περιλαμβάνει μια νέα, ολοκληρωμένη, αγωνιστική διαδρομή κατάβασης (DH track), το υπάρχον αναβαθμισμένο κόκκινο μονοπάτι (Enduro trail), καθώς και μία οικογενειακή-πράσινη διαδρομή (Family line) για όσους επιθυμούν μια πρώτη γνωριμία με την ορεινή ποδηλασία και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον του βουνού!

vasilitsa bikepark 02

Οι φιλοδοξίες του κέντρου όμως δεν σταματούν εδώ. Οι προσπάθειες της Διοίκησης του Χ/Κ Βασιλίτσας, σε συνδυασμό με την εκπόνηση της ολοκληρωμένης πρότασης Έργου από ομάδα ειδικών του χώρου, έχει ως βραχυπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία του πρώτου Ελληνικού Ποδηλατικού Πάρκου με υποδομές και υπηρεσίες αντάξιες αυτών του εξωτερικού.

more info @ https://www.facebook.com/Vasilitsamtbpark/
Phone number: 2462353530
Email address: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

vasilitsa bikepark cover

vasilitsa bikepark 04
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy