Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 89 guests


Giants Ride (vol. 1)

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

giants ride coverGiants Ride (vol 1)

(ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ)

FREERIDE / ENDURO / CROSS COUNTRY / DOWNHILL

Οίτη, Γκιώνα & Βαρδούσια
19-20-21/08/2016

Το «Καταφύγιο Οίτη» (www.katafygio-oiti.gr) και η «Nature In Action» (www.natureinaction.gr) σας προσκαλούν σε ένα 3ήμερο ποδηλατικών εκδηλώσεων στα τρία μεγάλα βουνά της κεντρικής Ελλάδας. Τις διαδρομές έχει επιμεληθεί ο κορυφαίος αναβάτης Downhill Γρηγόρης Τσαλαφούτας (πρώτος αθλητής μέχρι στιγμής στο Πανελλήνιο Κύπελο Downhill 2016)

Το ελατοσκέπαστο οροπέδιο «Βρύζες» που βρίσκεται ανάμεσα στην Οίτη, τη Γκιώνα και τα Βαρδούσια θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις. Αφετηρία όλων των εκδηλώσεων είναι ο πολυχώρος «Καταφύγιο Οίτη». Το υψόμετρο της περιοχής είναι 1250μ. και υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος ανάμεσα στα έλατα για αντίσκηνα αλλά και αιώρες. Φυσικά στα κοντινά χωριά Παύλιανη και Καλοσκοπή υπάρχουν ξενοδοχεία και ταβέρνες.

Οι συμμετέχοντες θα χωρισθούν σε τρεις ομάδες. Οι δύο πρώτες θα μετακινούνται με uplift οχήματα τις διοργάνωσης. Τα μονοπάτια έχουν συντηρηθεί κατάλληλα από τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα και την ομάδα του. Αλπικά τοπία αλλά και ελατοδάση θα αφήσουν ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό αναβάτη

1. Enduro / Freeride
2. Downhill
3. Cross country

Συνοπτικό Πρόγραμμα

giants rideΠαρασκευή 19/08:
12:00 Άνοιγμα γραμματείας
Εγγραφές στη γραμματεία και παραλαβή πακέτων συμμετοχής – αναμνηστικών
Ελεύθερο πρόγραμμα για ποδήλατο και γνωριμία με τις διαδρομές.
18:00 Επίδειξη τεχνικών all mountain από το Γρηγόρη Τσαλαφούτα
19:00 Επίδειξη τεχνικών downhill από το Γρηγόρη Τσαλαφούτα
22:00 Κλείσιμο γραμματείας

Σάββατο 20/08:
9:00 – 11:00 Λειτουργία γραμματείας
11:00 Αναχώρηση των 2 ομάδων (enduro & downhill) με τα οχήματα uplift για το πρώτο μονοπάτι «Πυργάκι 1». Η ομάδα cross country αναχωρεί ποδηλατώντας για τη διαδρομή «Ηρακλής».
13:00 Αναχώρηση ομάδας enduro με τα οχήματα uplift για το δεύτερο μονοπάτι «Λύκος». Για την ομάδα downhill το uplift συνεχίζεται στο «Πυργάκι 1».
15:00 Αναχώρηση ομάδας enduro με τα οχήματα uplift για το τρίτο μονοπάτι «Πυργάκι 2». Για την ομάδα downhill το uplift συνεχίζεται στο «Πυργάκι 1».
17:00 Μεταφορά όλων των ομάδων στο παλιό μεταλλείο «Πράσινο Χαλίκι» όπου θα γίνει επίδειξη Freeride από τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα (big drops, sick line κ.α.)
20:00 Προβολή ποδηλατικής ταινίας
21:00 Γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες γύρω από τη φωτιά (χώρος κατασκήνωσης)

Κυριακή 21/08
10:00 Αναχώρηση ομάδας enduro με τα οχήματα uplift για μονοπάτια στην περιοχή του χωριού Κουμαρίτσι. Η ομάδα cross country αναχωρεί ποδηλατώντας για διαδρομή στα αλπικά Βαρδούσια. Ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας έχει σχεδιάσει ένα training course 2 ωρών για την ομάδα του downhill.
12:00 Η ομάδα enduro συνεχίζει με uplift στο Κουμαρίτσι. Για την ομάδα downhill το uplift γίνεται στο μονοπάτι «Πυργάκι 1».
14:00 Για όλες τις ομάδες θα γίνει ένα τελικό uplift σε μονοπάτι έκπληξη. Έτσι το 3ήμερο θα κλείσει ομαδικά σε μια κοινή κατάβαση.
16:00 Κλείσιμο εκδηλώσεων στο χώρο του Καταφυγίου Οίτης.



Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Δηλώνετε: Ονοματεπώνυμο, αριθμό τηλεφώνου και ομάδα στην οποία θα συμμετέχετε (enduro ή downhill ή cross country)
Οι θέσεις είναι περιορισμένες: 150.
Η κράτηση γίνεται αφού σταλεί το e-mail με τα στοιχεία σας και κατατεθεί το ποσό των 30€ στο λογαριασμό της Alpha Bank (Πρατίλας Λουκάς)
IBAN: GR4001402100210002310013678

Παροχές:
1. Γεύμα το Σάββατο βράδυ
2. Χώρος κατασκήνωσης με ρεύμα και νερό
3. Οδηγός και σκούπα και στα τρία γκρουπ (enduro ή downhill ή cross country)
4. Συμμετοχή στα events (επιδείξεις, προβολή ταινίας κ.α.)
5. Uplift όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
6. Όχημα επιφυλακής και αποκατάστασης ποδηλατικών βλαβών

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και χάρτες με τα μονοπάτια θα δημοσιευτούν σύντομα. Επίσης θα δημοσιευτούν βίντεο από τα μονοπάτια και τις διαδρομές από το Γρηγόρη Τσαλαφούτα..

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook page και στο facebook event....

Ένα φανταστικό ποδηλατικό 3ήμερο ανάμεσα στην Οίτη, τη Γκιώνα και τα Βαρδούσια!
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy