Κυριακή 15 Δεκ 2019

Products

MRP System 3 ISCG 36-40T Alloy Ring
MRP System 3 ISCG 36-40T Alloy Ring
€63.72
Retail Price: €126.29
Κερδίζετε: €62.57

Straitline 31.8 to 25.4 Reducer Shim Set
Straitline 31.8 to 25.4 Reducer Shim Set
€10.79


Intense System 5 26" X 2.25" XC
Intense System 5 26
€17.78
Retail Price: €35.28
Κερδίζετε: €17.50

Straitline Direct Mount Stem 50mm - Racing Green
Straitline Direct Mount Stem 50mm - Racing Green
€80.00
Retail Price: €102.93
Κερδίζετε: €22.93

Straitline Replacement Stem Wedge
Straitline Replacement Stem Wedge
€15.83


Intense System 5 26" X 2.10" XC
Intense System 5 26
€17.78
Retail Price: €35.28
Κερδίζετε: €17.50

Straitline BashRing 38-40T Serrated - Ti-Grey
Straitline BashRing 38-40T Serrated - Ti-Grey
€20.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €18.31

Straitline BashRing 36T Serrated - Ti-Grey
Straitline BashRing 36T Serrated - Ti-Grey
€25.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €13.31

Straitline Lever - Avid Juicy 5 & 7 Pink
Straitline Lever - Avid Juicy 5 & 7 Pink
€35.00
Retail Price: €67.85
Κερδίζετε: €32.85

ODI Snap Caps
ODI Snap Caps
€4.61


Straitline BashRing 36T Serrated - Bronze
Straitline BashRing 36T Serrated - Bronze
€20.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €18.31

Straitline BashRing 32-34T Serrated - Ti-Grey
Straitline BashRing 32-34T Serrated - Ti-Grey
€25.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €13.31

ODI AG1 Lock-On Grips - Orange
ODI AG1 Lock-On Grips - Orange
€30.30


Straitline Lever - Hayes Mag Red
Straitline Lever - Hayes Mag Red
€35.00
Retail Price: €64.61
Κερδίζετε: €29.61

Straitline Seatpost Collar 30.0 mm - Blue
Straitline Seatpost Collar 30.0 mm - Blue
€27.27
Retail Price: €32.87
Κερδίζετε: €5.60

Straitline BashRing 36T Serrated - Orange
Straitline BashRing 36T Serrated - Orange
€25.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €13.31

Straitline Replacement Stem Cap - Pink
Straitline Replacement Stem Cap - Pink
€15.00
Retail Price: €21.17
Κερδίζετε: €6.17

Drift Handlebar Mount Kit
Drift Handlebar Mount Kit
€10.74
Retail Price: €19.15
Κερδίζετε: €8.41

ODI Set Lock Jaw Clamps - Blue
ODI Set Lock Jaw Clamps - Blue
€15.68


Straitline AMP Stem - 50mm Blue
Straitline AMP Stem  - 50mm Blue
€90.00
Retail Price: €110.89
Κερδίζετε: €20.89

Who's Online

Now online:
  • 22 guests


Rodeo Trail DH race - αγώνας πρότυπο με νικητή τον Ανδριώτη

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Αποτελέσματα Αγώνων

rodeo trail dh race 2017 elite podiumΠανελλήνιο Κύπελλο Downhill 2017
Λιβαδειά, Rodeo Trail, 21/5

Γιούχουου!

Κραυγές χαράς έβγαζαν όλοι οι αγωνιζόμενοι στο Rodeo Trail το οποίο με τις νέες προσθήκες και βελτιώσεις εξασφάλιζε οδηγική έκσταση σε κάθε επιπέδου αναβάτες! Πραγματοποιήθηκε ένας ολοκληρωμένος αγώνας και ο Κώστας Ανδριώτης ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής!

Τερματίζεις φουλ λαχανιασμένος, αλλά είναι αδύνατον να μη χαμογελάς! Αποχωρείς από την απονομή και δε γίνεται να μην βροντοφωνάζεις ότι πέρασες καλά... Αυτό κατάφεραν για μια ακόμη φορά το δυνατό Crew από την Λιβαδειά. Να κάνουν έναν άρτιο αγώνα, σε μια διασκεδαστική πίστα όπου όλοι θα γουστάρουν.
Βλέπετε το True Wheels Crew που είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση, αλλά και την κατασκευή και συντήρηση του Rodeo Trail έκανε και πάλι το θαύμα του. Προετοίμασε το μονοπάτι σωστά, βελτίωσε κάθε σημείο που χρειάζονταν, έστησε δύο νέα ξύλινα drops κι ένα μικρό γεφύρι. Παράλληλα για λόγους ασφάλειας αντικατέστησε όλα τα παλιά ξύλα που υπήρχαν σε κατασκευές και μεγάλωσε τις προσγειώσεις στα δύο τελευταία ζόρικα άλματα. Με την βοήθεια των βροχοπτώσεων της προηγούμενης εβδομάδας, έγινε ένας απολαυστικός και πραγματικά σωστός αγώνας που ευνόησε τον συναγωνισμό. Πάντα τέτοια.

Στον προκριματικό την έκπληξη έκανε ο Ελισσαίος Γούβης (2:19.381) που έγραψε τον πρώτο χρόνο από τους 72 που αγωνίστηκαν και πήρε τους 50 επιπλέον βαθμούς. Δεύτερος -μόλις έξι δέκατα πίσω του- προκρίθηκε ο περσινός τιτλούχος, Γρηγόρης Τσαλαφούτας ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο ταλαντούχος Νίκος Αρβανίτης μόλις στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία Elite. Ο Γιάννης Ιωάννου που μας έχει συνηθίσει να μην πιέζει στον προκριματικό είχε τον τέταρτο χρόνο με τον δις νικητή στο Rodeo Trail, τον Δάνη Καραμιχαηλίδη να προκρίνεται πέμπτος πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Τσαλαφούτα. Πρώτος Junior και έκτος γενικής προκρίθηκε ο Jim Παναγιωταράς και πρώτος Master και έβδομος γενικής ήταν ο Άρης Χατζηγεωργίου. Μια ακόμη δυνατή εμφάνιση από τον Θανάση Παναγίτσα και τον Μάριο Ανδρέου που προκρίθηκαν 2ος και 3ος στην Junior, όντας στην 8η και 9η θέση γενικής. Την δεκάδα του προκριματικού συμπλήρωσε ένας ακόμη super γρήγορος αναβάτης της Elite, ο Λάμπρος Φακιόλας, ενώ πολύ πίσω βρίσκονταν ο Ανδριώτης που προσπαθούσε να συνηθίσει το ποδήλατο και να μάθει την άγνωστη πίστα.Στην κατηγορία Elite ο Κώστας Ανδριώτης (2:14.899) παρέμεινε αήττητος. Παρόλο που ήρθε από την Αυστρία το Σάββατο το απόγευμα και οδηγούσε ένα ποδήλατο Foes που του παραχώρησε η ελληνική αντιπροσωπία (το δικό του Santa Cruz βρίσκονταν κάπου στο Leogang) και σε μια πίστα που δεν είχε ξανατρέξει, κατάφερε να πάρει τη νίκη! Οριακά βέβαια, καθώς ο ανεβασμένος Γιάννης Ιωάννου αψήφησε τον ελαφρύ πυρετό και όρμηξε για την πρωτιά. Έβγαλε ένα δυνατό χρόνο παρά το λάθος του στο δεύτερο τμήμα με τα σκαλοπάτια και τελικά τερμάτισε δεύτερος εννέα δέκατα πίσω από τον Ανδριώτη. Ο Ελισσαίος Γούβης (2:16.752) μπήκε με τη φόρα του προκριματικού, κατέβασε τρία δευτερόλεπτα, αλλά τελικά βρέθηκε στην τρίτη θέση, οριακά μπροστά από τον μανιασμένο Γρήγορη Τσαλαφούτα. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Δάνης Καραμιχαηλίδης, επτά δέκατα μπροστά από τον Νίκο Αρβανίτη που δεν μπόρεσε να βελτιώσει θεαματικά το χρόνο του στον τελικό. Να σημειώσουμε ότι μόνο 21 αναβάτες πήραν εκκίνηση στην κορυφαία κατηγορία του Πανελλήνιου Κυπέλλου, το θετικό όμως είναι ότι οι περισσότεροι εξ' αυτών προέρχονταν από την κατηγορία Junior.

H κατηγορία Junior με 24 αναβάτες είχε τις περισσότερες συμμετοχές, αλλά και το πιο δυνατό συναγωνισμό. Σε δικό του ρυθμό ο Θανάσης Παναγίτσας (2:20.726) πήρε μια φοβερή νίκη τερματίζοντας παράλληλα στην έβδομη θέση γενικής. Έδειξε μάλιστα να οδηγεί πιο συγκεντρωμένος απόντος του κολλητού του Σάκη Χριστοδούλου... Ιδιαίτερα ανεβασμένος εμφανίστηκε και ο Μάριος Ανδρέου (2:23.336) αν και δεν αγωνίστηκε με το ποδήλατο του. Καβάλα στο Devinci Wilson του Φώτη Σκαρή πήρε άξια την δεύτερη θέση και την 10η γενικής. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου σκαρφάλωσε ένας ακόμη ανερχόμενος αναβάτης από την Αθήνα, ο Jim Παναγιωταράς (2:24.091). Τρία νέα πρόσωπα μπήκαν στην πρώτη εξάδα με τον Μάριο Νικολόπουλο τέταρτο και τους Βολιώτες Δημήτρη Αντωνούλη και Χριστόφορο Φλώκα να συμπληρώνουν την εξάδα. Πέταγε στις προπονήσεις ο 14χρονος Αλέξανδρος Τοπκάρογλου, αλλά μια βγαλμένη αλυσίδα στον προκριματικό και ένα σκασμένο λάστιχο στον τελικό δεν του επέτρεψαν να πάρει ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Σε κρίση βρίσκεται η κατηγορία Master με μόλις 11 αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση στο Rodeo Trail. Δυστυχώς παρατηρούμε ότι πολλοί 30άρηδες προτιμούν το χαλαρό εντουράκι από το αγωνιστικό Downhill... Αντίστοιχα υποβαθμισμένο ήταν και το επίπεδο του ανταγωνισμού με τον Άρη Χατζηγεωργίου (2:21.436) να κατακτά μια εύκολη νίκη 7,6'' δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο. Άξια δεύτερος ο Αλέξανδρος Ύμερη (17ος γενικής), ενώ ιδιαίτερα θετική ήταν η παρουσία του Χρήστου Κώστογλου που σήκωσε την πρώτη του κούπα. Επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από δύο χρόνια για τον τιτλούχο της Master το 2013, τον Βαγγέλη Χριστοφοράκη, που οδήγησε μετρημένα, αλλά κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση μπροστά από τον ανεβασμένο Βολιώτη Γιάννη Γιαννουσά και τον τοπικό Γιώργο Γκίνη που συμπλήρωσε την εξάδα.

Χαμός έγινε στην κατηγορία Veteran με δέκα super 40άρηδες να τα χώνουν στο Rodeo Trail! Αν υπολογίσουμε τον Αντώνη Αληφακιώτη που φέτος αγωνίζεται στην Elite και τον Γιώργο Τοπκάρογλου που ήταν τραυματίας και δεν έτρεξε, καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να δούμε πολλά καλά σε αυτή την -κατά τα άλλα συμπληρωματική- κατηγορία. Ο Φώτης Σκαρής (2:39.101) ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου καβάλα σε ένα bike 10ετίας που ούτε καν αναγνώριζαν οι πιτσιρικάδες. Γιόρτασε με μια δεύτερη θέση ο Κώστας Πισσάνος, ενώ τρίτος ήταν ο Αργύρης Κωστόγιαννης που επέστρεψε μετά από έναν τραυματισμό στο γόνατο. Τέταρτος ο Νικηφόρος Κουρής, πέμπτος ο Χριστόδουλος Διαμαντίδης και έκτος το φιλαράκι του, Χρόνης Λουλάκης.

Δυστυχώς μόνο μια κοπέλα αγωνίστηκε στην κατηγορία Women και το όνομα αυτής Νίκη Τσάλου. Δεν μάσησε από την άσχημη πτώση στον προκριματικό και τελικά σήκωσε τα τρία κύπελλα της κατηγορίας. Μάλιστα με την 62η θέση γενικής που κατέκτησε έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για τον φετινό τίτλο...

Αυτός ήταν ο δεύτερος αγώνας για την κατηγορία Electric, για ποδήλατα δηλαδή με ηλεκτρική υποβοήθηση. Δυστυχώς μόνο τρεις αναβάτες αγωνίστηκαν με τον Άγγελο Κανελλόπουλο να παίρνει τη νίκη μπροστά από τον Βασίλη Δαλέζιο και τον Παύλο Μπατιστάτο. Να σημειώσουμε ότι η κατηγορία Electric κανονικά αγωνίζεται εκτός γενικής και από λάθος έχουν συμπεριληφθεί οι τρεις αναβάτες σε αυτή.Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Κυπέλλου Downhill θα πραγματοποιηθεί στις 3/9 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας και το φοβερό Katsmalosi Trail. Μέχρι τότε καλά ride...

-Άρτια για μια ακόμη φορά η διοργάνωση στο Rodeo Trail. Σωστό κορδέλιασμα, προβλεπόμενοι κριτές με σφυρίχτρες και σαλιάρες, σωστά προετοιμασμένη πίστα και αρκετοί διασώστες από το τμήμα Αχαΐας. Οι νέες κατασκευές άρτιες και η πίστα ασφαλής με αποτέλεσμα να σημειωθούν ελάχιστα ατυχήματα. Άρτιο ήταν το uplift και η λειτουργία της γραμματείας. Συγχαρητήρια!

-Άψογη η τελετή απονομής στην πανέμορφη τοποθεσίας της Κρύας στην καρδιά της Λιβαδειάς. Το παρών έδωσαν σχεδόν όλοι οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα τεράστια Κύπελλα. Απορίας άξιον το γεγονός πως μια παρέα νταουνχιλάδων κάνει καλύτερη διοργάνωση και πιο πλούσια απονομή από ολόκληρη την Ομοσπονδία...

-Προβλημάτισε το γεγονός της μεγάλης αποχής αναβατών από την κατηγορία Master. Προσωπικά πιστεύω ότι αν αντιμετωπίσουν τους αγώνες σαν μια απολαυστική εκδρομή και όχι σαν μια σκληρή διαδικασία ανταγωνισμού μπορούν και πάλι να χαρούν το κατά τα άλλα σκληρό σπορ του αγωνιστικού DH.

-Αρκετοί θεατές έδωσαν το παρών και όλο και περισσότερες τέντες ομάδων κάνουν την εμφάνιση τους αναβαθμίζοντας τον θεσμό.

Gravity Freaks
Κείμενο: Φώτης Σκαρής
gravity freaks logo 170


Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy
Straitline BashRing 32-34T Serrated - Ti-Grey
Straitline BashRing 32-34T Serrated - Ti-Grey
€25.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €13.31
MRP G3 Mini - replacement skid - black
MRP G3 Mini - replacement skid - black
€38.31
ODI Ruffian MTB Lock-On Pink with Black Clamps
ODI Ruffian MTB Lock-On Pink with Black Clamps
€25.10
Straitline Right AMP Chromo Spindle
Straitline Right AMP Chromo Spindle
€27.22
Straitline BashRing 36T Serrated - Orange
Straitline BashRing 36T Serrated - Orange
€25.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €13.31
Brake Pads - Avid Code
Brake Pads - Avid Code
€7.56
Straitline Seatpost Collar 28.6 mm - Black
Straitline Seatpost Collar 28.6 mm - Black
€22.00
Retail Price: €32.87
Κερδίζετε: €10.87
Straitline Lever - Shimano Deore/XT Ti-Grey
Straitline Lever - Shimano Deore/XT Ti-Grey
€35.00
Retail Price: €64.61
Κερδίζετε: €29.61
Straitline Lever - Avid Code - Red
Straitline Lever - Avid Code - Red
€35.00
Retail Price: €64.61
Κερδίζετε: €29.61
ODI Ruffian MTB Lock-On 130mm Replacement Bright Red
ODI Ruffian MTB Lock-On 130mm Replacement Bright Red
€14.55
Straitline Seatpost Collar 28.6 mm - Racing Green
Straitline Seatpost Collar 28.6 mm - Racing Green
€22.00
Retail Price: €32.87
Κερδίζετε: €10.87
Intense CC200 Lite 26" X 2.00" Tube
Intense CC200 Lite 26
€4.57
Retail Price: €9.07
Κερδίζετε: €4.50
Straitline BashRing 36T Serrated - Pink
Straitline BashRing 36T Serrated - Pink
€20.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €18.31
Brake Pads - Shimano XTR/Saint
Brake Pads - Shimano XTR/Saint
€7.56
ODI Push-In Plugs - Purple
ODI Push-In Plugs - Purple
€4.04
Retail Price: €5.04
Κερδίζετε: €1.00
TSG Staten Arrow Black-Yellow - Large
TSG Staten Arrow Black-Yellow - Large
€69.00
Retail Price: €150.21
Κερδίζετε: €81.21
MRP G2 BBmount 36-40T Blue Skid
MRP G2 BBmount 36-40T Blue Skid
€101.10
Retail Price: €136.50
Κερδίζετε: €35.40
Straitline Pinch Clamp Stems 50mm 31.8 - Ice Blue
Straitline Pinch Clamp Stems 50mm 31.8 - Ice Blue
€75.00
Retail Price: €90.83
Κερδίζετε: €15.83
Brake Pads - Tektro Auriga Pro
Brake Pads - Tektro Auriga Pro
€7.56
MRP G2 SL ISCG 36-40T Blue
MRP G2 SL ISCG 36-40T Blue
€116.10
Retail Price: €136.92
Κερδίζετε: €20.82