Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 81 guests


2ο Enduro Mtb Όλυμπος – Ραψάνη 4-5/11/2017

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Tracks & More - Διαδρομές

enduro rapsani coverΗ Ραψάνη βρίσκεται στους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 500μ. από την θάλασσα, επάνω από την γραφική κοιλάδα των Τεμπών, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Πήρε το όνομά της από την αρβανίτικη λέξη ράψ(ι)α, που σημαίνει μαλακό πέτρωμα. Η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν της Ραψάνης είναι δύσκολη υπόθεση, μιας και τα περισσότερα χωριά της Θεσσαλίας υπέστην πολλαπλές επιδρομές και καταστροφές στην μακρόχρονη ιστορία τους. Κατά τον μύθο η Ραψάνη ήταν μια πανέμορφη και δυναμική γυναίκα που πρωτοστάτησε στη συνένωση των χωριών.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στην Ραψάνη γίνεται οδικώς μέσω της εθνικής οδού από:

Λάρισα. Απέχει 47χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 35 λεπτά με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά.
Θεσσαλονίκη. Απέχει 125χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 1 ώρα με έξοδο στον Πλαταμώνα ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Λάρισα.
Αθήνα. Απέχει 395χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 4 ώρες με έξοδο στον Ευαγγελισμό ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά.

Διαμονή: Η Ραψάνη παρέχει τον ξενώνα Βασίλης με μικρή διαθεσιμότητα. Στη θέση ΤΥΠΕΤ στο γήπεδο μπορείτε και να κάνετε ελεύθερο camp κατόπιν συνεννόησης μαζί μας. Εναλλακτικά κοιτάτε σε παραλιακή περιοχή Νέοι Πόροι Coral Apartments.


Ασφάλεια: Την ασφάλεια της διοργάνωσης θα καλύψει ιδιωτικό Ασθενοφόρο.

Ώρα προσέλευσης: 08:00 στην πλατεία του χωριού.

Γενικές Πληροφορίες: Η διοργάνωση παρέχει την ασφαλή μεταφορά αναβατών και ποδηλάτων έως την περιοχή εκκίνησης. Η διοργάνωση, κατόπιν συνεννόησης για όσους δεν έχουνε μεταφορικό μέσο θα παρέχει μεταφορά από τον σταθμό τρένων Ραψάνης από τις 07.40 (τραίνο από Λάρισα) έως και τις 08.00 (τραίνο από Θεσσαλονίκη). Όσο για την επιστροφή στον σταθμό κατόπιν συνεννόησης. Απαραίτητη χρήση κράνους. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 80 άτομα.

Σχετικές Πληροφορίες: Η διαδρομή είναι μικτή με το μεγαλύτερο μέρος της σε δασικά μονοπάτια και περάσματα. Η φυσική ομορφιά της περιοχής και οι εναλλαγές της από χαμηλή βλάστηση σε οξιά, πεύκο και έλατο, με φυσικές πηγές και ρυάκια την κάνουνε μοναδική. Φέτος έχουνε γίνει οι απαραίτητες βελτιώσεις και έχουνε προστεθεί καινούργια τμήματα. Η διαδρομή ξεκινάει από την θέση Μεταμόρφωση με υψόμετρο 1400μ για να καταλήξει στην πλατεία του χωριού σε υψόμετρο 500μ. Αφού περάσουμε από την Βρύση Κατή κατευθυνόμαστε μέχρι την λίμνη σε υψόμετρο 1350μ. Από εκεί ακολουθούμε τις διαδρομές που έχουνε χαρακτηριστεί σε R1(19χλμ) και R2(18χλμ) όπου έχουνε βασικό κορμό ίδιο με παραλλαγές στην αρχή και το τέλος. Η σήμανση είναι με χρώμα μπλε, βέλη κατεύθυνσης, πασσαλάκια και σε σημεία με κορδέλα σήμανσης. Η χιλιομετρική σήμανση αναφέρεται σε απόσταση που απομένει μέχρι τον τερματισμό.

Τύπος Ποδηλάτου: ALL MOUNTAIN/ENDURO & HARDTAIL
enduro rapsani map

Ανεφοδιασμός – Τερματισμός: Ο ανεφοδιασμός θα είναι πλήρης για να καλύψει τις ενεργειακές σας ανάγκες στο μέσο των διαδρομών. Η διοργάνωση παρέχει νερό, μήλο, ηλεκτρολύτες, αλμυρά. Με τον τερματισμό η διοργανώτρια εταιρεία παρέχει μπύρα στους συμμετέχοντες και για όσους επιθυμούν στην πλατεία του χωριού μπορείτε να καθίσετε για φαγητό.

Συμμετέχοντες: Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους και προϋποθέσεις της διοργάνωσης. Η τιμή συμμετοχής για το διήμερο είναι 45€ και για όσους θέλουνε μόνο το Σάββατο ή την Κυριακή 30€. Μέσα στη τιμή περιλαμβάνετε η ασφάλεια, ο ανεφοδιασμός, το αναμνηστικό της διοργάνωσης και η μεταφορά των συμμετεχόντων στα σημεία. Την ημέρα της διεξαγωγής όσοι έχετε δηλώσει συμμετοχή θα παραδώσετε τις υπογεγραμμένες δηλώσεις και θα παραλάβετε το νούμερο για την συμμετοχή σας. Οι αναβάτες που θα έρθουν επιτόπου θα συμπληρώσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και θα γίνει η οικονομική τακτοποίηση στην γραμματεία. Θα υπάρχει κάποιος αριθμός με παραπάνω αναμνηστικά.

Υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής (click)

Σάββατο R2 Trail 4/11: Αναχώρηση 11:00 από την πλατεία του χωριού για για την αφετηρία. 18χλμ με 1300μ Downhill και 400μ Uphill. Βαθμό δυσκολίας δεν έχει μεγάλο εκτός του πρώτου τμήματος διαδρομής και στο τελευταίο στο Καλντερίμη. Τερματίζουμε με σκαλοπάτια στην Πλατεία.

enduro rapsani MTB-R2

Κυριακή R1 Trail 5/11: Αναχώρηση 9:00 από την πλατεία του χωριού για για την αφετηρία. 19χλμ με 1624μ Downhill και 720μ Uphill. Βαθμό δυσκολίας δεν έχει μεγάλο εκτός του τελευταίου κομματιού στο Rock Garden. Τερματίζουμε με σκαλοπάτια στην Πλατεία.

enduro rapsani map MTB-R1

Για ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πατήστε ΕΔΩ

για να μείνετε συντονισμένοι μπείτε στο facebook event!

enduro rapsani 1
enduro rapsani 2
enduro rapsani 3
enduro rapsani 4
enduro rapsani 5


Ραψάνη



Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy