Πέμπτη 24 Οκτ 2019

Products

Brake Pads - Hayes El Camino
Brake Pads - Hayes El Camino
€7.56


MRP XCG Triple 44T BBmount SRAM
MRP XCG Triple 44T BBmount SRAM
€54.34


Brake Pads - Magura Louise
Brake Pads - Magura Louise
€7.56


Drift Handlebar Mount Kit mini
Drift Handlebar Mount Kit mini
€5.30
Retail Price: €10.08
Κερδίζετε: €4.78

ODI Troy Lee Design Grips - Pink
ODI Troy Lee Design Grips - Pink
€27.20


ODI Set Lock Jaw Clamps - Blue
ODI Set Lock Jaw Clamps - Blue
€15.68


Straitline Bar Cap Tappered Black
Straitline Bar Cap Tappered Black
€15.00
Retail Price: €21.88
Κερδίζετε: €6.88

ODI Flight Control Series 750mm - Blue
ODI Flight Control Series 750mm - Blue
€70.60


Straitline Lever - Formula Oro - Gold
Straitline Lever - Formula Oro - Gold
€35.00
Retail Price: €64.61
Κερδίζετε: €29.61

MRP G3 Mega - 36-40T ISCG White
MRP G3 Mega - 36-40T ISCG White
€143.15


Straitline Seatpost Collar 30.0 mm - Black
Straitline Seatpost Collar 30.0 mm - Black
€27.27
Retail Price: €32.87
Κερδίζετε: €5.60

Brake Pads - Shimano XTR/Saint
Brake Pads - Shimano XTR/Saint
€9.58


Brake Pads - Shimano XTR/Saint
Brake Pads - Shimano XTR/Saint
€12.10


Brake Pads - Hope M4
Brake Pads - Hope M4
€12.10


Straitline BashRing 36T Serrated - Orange
Straitline BashRing 36T Serrated - Orange
€25.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €13.31

Straitline BashRing 32-34T Serrated - Ti-Grey
Straitline BashRing 32-34T Serrated - Ti-Grey
€25.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €13.31

ODI Longneck ST BMX - Blue
ODI Longneck ST BMX - Blue
€12.10


Intense System 5 26" X 2.25" XC
Intense System 5 26
€17.78
Retail Price: €35.28
Κερδίζετε: €17.50

Brake Pads - Formula ORO
Brake Pads - Formula ORO
€9.58


ODI X-Treme Lock-On 130mm Replacement Graphite
ODI X-Treme Lock-On 130mm Replacement Graphite
€14.52


Who's Online

Now online:
  • 20 guests


Enduro MTB Days in Pelion - Avalanche Race

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

enduro mtb days 2019 pelio avalanche raceΤα Enduro MTB Days ξεκίνησαν το 2013 στο Πήλιο. Είναι ποδηλατικά events που απευθύνονται σε αναβάτες που τους αρέσει η περιπέτεια και βλέπουν το ποδήλατο ως μέσο προσέγγισης στην περιπέτεια και τη φύση. Κάθε χρόνο κατασκευάζονται νέα μονοπάτια και η ολοκλήρωση τους γιορτάζεται με ένα μεγάλο event που περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα μονοπάτια, αγώνες, εκθεσιακά περίπτερα κ.α. Μέχρι και το 2018 γνωρίσαμε το Πήλιο, τον Κίσσαβο και τον Όλυμπο. Για το 2019 παραμένουμε σταθεροί στις «αξίες» μας περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμα μας το Πήλιο και την επική περιπέτεια στις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου αλλά την ίδια στιγμή πρωτοπορούμε με το τελευταίο μας event που κλείνει τη σεζόν το τριήμερο 26-27-28 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει 3 νησιά : τη Λέρο, την Κω και τη Νίσυρο. Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των εργασιών που γίνονται από τους κατοίκους των νησιών, την ομάδα των Enduro MTB Days και άλλων ομάδων που δραστηριοποιούνται στα μονοπάτια ενώ αφορμή είναι η αντίληψη ότι τα νησιά δεν αποτελούν μονάδες αλλά είναι ένα σύνολο που η κάθε μονάδα αφήνει το δικό της αποτύπωμα.

Το μεγάλο ταξίδι των Enduro Days για το 2019 ξεκινάει από το Πήλιο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στις 9-10 και 11 Μαρτίου! Ο αγώνας που θα διεξαχθεί θα έχει το χαρακτήρα Mega Avalanche (μαζικής εκκίνησης). Το 1,5ο χιλιόμετρο της διαδρομής είναι κατηφορικός χωματόδρομος και οι αθλητές θα είναι παραταγμένοι ανά πεντάδες. Η θέση που θα έχει ο καθένας στην εκκίνηση θα καθοριστεί από το χρόνο που θα έχει κάνει στην κατατακτήρια διαδρομή που θα έχει γίνει την προηγούμενη. Έτσι οι 5 αθλητές με τον μικρότερο χρόνο του Σαββάτου θα είναι η μπροστινή πεντάδα, από τον 6ο μέχρι τον 10ο θα είναι η 2η πεντάδα και ούτω καθεξής. Μετά το 1,5 χιλιόμετρο οι αναβάτες μπαίνουν σε μονοπάτι γρήγορο με πολύ καλή ροή και φάρδος που δίνει σε αρκετά σημεία τη δυνατότητα προσπέρασης. Το συνολικό μήκος της διαδρομής που θα χρονομετρηθεί είναι 12 χιλιόμετρα με ποσοστό που ξεπερνάει το 95% κατηφόρας. Νικητής φυσικά θα αναδειχθεί ο αναβάτης που θα κάνει στον πιο σύντομο χρόνο τα 12 χλμ αλλά δεν αρκεί κάποιος να είναι μόνο γρήγορος! Πρέπει να τοποθετηθεί σωστά από την αρχή και να μην κάνει λάθη. Αυτά όμως αφορούν τον 1ο και όσους κυνηγούν το βάθρο. Για τους πιο πίσω οι οδηγίες και οι κανόνες είναι απλοί: Το να κινούμαστε μαζί με άλλους ποδηλάτες στο μονοπάτι είναι σαφώς πιο διασκεδαστικό ωστόσο εγκυμονεί κινδύνους και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Χρειάζεται μόνο παραπάνω σεβασμός και επίγνωση δυνάμεων. Αν κάποιος είναι πιο γρήγορος σε κάποιο πλάτωμα αφήνουμε να προσπεράσει, δε ρισκάρουμε την ασφάλεια για μια θέση παραπάνω στην κατάταξη και καλό είναι πάντα να θυμόμαστε ότι ποδήλατο κάνουμε για να διασκεδάσουμε με γνωστούς και φίλους μας!

Οι θέσεις εκκίνησης θα εξαρτηθούν καθαρά και μόνο από το αποτέλεσμα της κατατακτήριας διαδρομής. Οι κατηγορίες (ηλικιακή, φύλου ή ποδηλάτου) δε θα παίξουν ρόλο στη σειρά εκκίνησης αλλά θα είναι στο βάθρο ως εξής:

Junior: από 12 έως 17 χρόνων
Men: από 18 έως 35 χρόνων
Masters: από 36 έως 45 χρόνων
Veteran: από 46 έως 55 χρόνων
Super Hero: από 56+
Women: όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας
Hardtail: όλοι οι αναβάτες με ποδήλατα που διαθέτουν μόνο μπροστά ανάρτηση ανεξαρτήτου ηλικίας
EBikes: όλοι οι αναβάτες με ηλεκτρικό ποδήλατο ανεξαρτήτου ηλικίας
General: όλοι οι αναβάτες ανεξαρτήτου ηλικίας
*για τη συμμετοχή στην κατηγορία Junior χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα

Στο βάθρο θα βραβευτούν οι 5 πρώτοι κάθε κατηγορίας ως εξής:

-1ος κάθε κατηγορίας τρόπαιο και μετάλλιο
-2ος , 3ος ,4ος , 5ος μετάλλιο
-οι 5 αναβάτες που θα κάνουν τους καλύτερους χρόνους ανεξαρτήτου ηλικίας θα έχουν ξεχωριστά έπαθλα
Οι κανονισμοί δεν ακολουθούν κάποια επίσημη γραμμή, βασικές αρχές είναι ο σεβασμός προς τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, τυχών άλλους χρήστες των μονοπατιών κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών και του αγώνα καθώς και προς το περιβάλλον, υπακοή στις υποδείξεις διοργανωτών που αφορούν την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή. Ένας αγώνας Enduro μαζικής εκκίνησης έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν ξεκινάει και δεν ολοκληρώνει σχεδόν κανείς τη διαδρομή μόνος του. Καλό είναι να μην υπάρξουν έντονες προστριβές αλλά αν υπάρξουν στο μονοπάτι ή κατά τη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων οι αναβάτες θα αποκλειστούν .

Απαραίτητα για όλους είναι το κράνος, τα γάντια και οι επιγονατίδες. Για όποιον θέλει να είναι πλήρως εξοπλισμένος η λίστα με τον προαιρετικό εξοπλισμό είναι η εξής:

-Σακίδιο πλάτης ή μέσης με υδροδοχείο
-Σαμπρέλα, τρόμπα, εξωλκείς
-Πολυεργαλείο
-Προστατευτικά γυαλιά
-Αδιάβροχο

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ανοίξουν στις 10 Φεβρουαρίου και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι να συμπληρωθούν οι 90 συμμετοχές που είναι το όριο για τη διοργάνωση. Για να είναι η δήλωση έγκυρη και ολοκληρωμένη θα πρέπει να σταλεί ηλεκτρονικά η δήλωση και μπει προκαταβολή στο λογαριασμό που θα ανακοινωθεί. Ακυρώσεις κι επιστροφές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την 1η Μαρτίου.

Στη γραμματεία που θα λειτουργήσει το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου ο κάθε αναβάτης θα παραλαμβάνει:

-Αριθμό συμμετοχής
-Τσιπάκι χρονομέτρησης
-Χάρτη διαδρομής
-Σάντουιτς
-Αναμνηστικό δώρο

Μετά τον αγώνα θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα και σε μικρό χρονικό διάστημα θα δημοσιευθούν και φωτογραφίες από τους 2 επαγγελματίες φωτογράφους που θα καλύψουν το τριήμερο της διοργάνωσης.

Πρόγραμμα διοργάνωσης:

Σάββατο 9 Μαρτίου
Από τις 10:00 το πρωί θα λειτουργεί η γραμματεία και θα ξεκινήσουν τα αυτοκίνητα της διοργάνωσης να ανεβάζουν στην αφετηρία τους αναβάτες και να γίνονται τα δοκιμαστικά.
3:00 θα αναχωρήσουν τα τελευταία δρομολόγια και θα γίνει η κατατακτήρια διαδρομή.
6:00 θα γίνει συγκέντρωση και ενημέρωση προς τους αναβάτες

Κυριακή 10 Μαρτίου
Τα αυτοκίνητα της διοργάνωσης θα ανεβάσουν τους ποδηλάτες στην αφετηρία στις 10:00 και 11:15 θα δοθεί μαζική εκκίνηση προβλεπόμενος χρόνος τερματισμού για τους τελευταίους αναβάτες είναι 1:00 το μεσημέρι. Οι απονομές θα γίνουν στις 3:00.

Δευτέρα 11 Μαρτίου
Η καθαρά Δευτέρα θα είναι η 3η μέρα των εκδηλώσεων για το Enduro MTB Days και θα είναι μια μέρα χαλαρή, όχι χιλιομετρικά αφού η διαδρομή που θα καλύψουν οι ποδηλάτες είναι κυκλική με μήκος 22 χιλιόμετρα και 750 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Ωστόσο δε θα έχει καμία σχέση με αγώνα! Θα είναι μια διαδρομή που θα ξεκινάει από τα καλά Νερά θα ανεβαίνει στις Μηλιές που βρίσκονται 500 μέτρα υψόμετρο και θα κατεβαίνει από μονοπάτια. Η διαδρομή αυτή θα αποφορτίσει τους αναβάτες από την ένταση του αγώνα αλλά και θα έχουν την ευκαιρία να δουν διαδρομές και σημεία του Πηλίου χωρίς χρονόμετρο. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη με κορδέλα που θα αφαιρεθεί αμέσως μετά το τέλος της διοργάνωσης και οι ποδηλάτες θα κινηθούν χωρισμένοι σε 3 γκρουπάκια σύμφωνα με τη δυναμική και το ρυθμό που θέλει να κινηθεί ο καθένας. Κάθε γκρουπάκι θα έχει οδηγό που θα γνωρίζει τη διαδρομή καθώς και ποδηλάτη σε ρόλο «σκούπας». Στη διαδρομή αυτή θα γίνουν στάσεις για ξεναγήσεις σε φυσικά και πολιτισμικά μνημεία της περιοχής.

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει τόσο στα μονοπάτια όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Για το 2019 σημαντική αλλαγή είναι ότι στο πλευρό της διοργάνωσης βρίσκεται το ποδηλατικό περιοδικό MBike, οι εκδόσεις Ανάβαση, το ηλεκτρονικό φαρμακείο Pharmnet.gr καθώς και δωροθέτες που μετά απο κλήρωση θα δίνουν δώρα στους συμμετέχοντες. Η διοργάνωση τελεί υπο την αιγίδια της τοπικής κοινότητας Καλών Νερών και Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Από τη σελίδα του event, το site του Mbike.gr, του downhill.gr που είναι επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας καθώς και απο άλλα μέσα θα υπάρχουν συνεχής ενημερώσεις!

enduro mtb days 2019 pelio avalanche race
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy
POC Air Shorts - Brown, L/34"
POC Air Shorts - Brown, L/34
€39.90
Retail Price: €102.47
Κερδίζετε: €62.57
MRP System 3 ISCG 36-40T Alloy Ring
MRP System 3 ISCG 36-40T Alloy Ring
€63.72
Retail Price: €126.29
Κερδίζετε: €62.57
Straitline Direct Mount Stem 50mm - Pink
Straitline Direct Mount Stem 50mm - Pink
€102.93
Straitline Race Ring 38 Tooth
Straitline Race Ring 38 Tooth
€20.00
Retail Price: €45.37
Κερδίζετε: €25.37
Mucky Nutz Face Fender XL
Mucky Nutz Face Fender XL
€14.62
ODI Longneck XL BMX - Black
ODI Longneck XL BMX - Black
€14.62
Brake Pads - Avid Code-R
Brake Pads - Avid Code-R
€12.10
Straitline Direct Mount Stem 28mm - Pink
Straitline Direct Mount Stem 28mm - Pink
€80.00
Retail Price: €102.93
Κερδίζετε: €22.93
Straitline BashRing 36T Serrated - Pink
Straitline BashRing 36T Serrated - Pink
€20.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €18.31
Straitline Bar Cap Tappered Black
Straitline Bar Cap Tappered Black
€15.00
Retail Price: €21.88
Κερδίζετε: €6.88
Straitline BashRing 38-40T Serrated - Red
Straitline BashRing 38-40T Serrated - Red
€20.00
Retail Price: €38.31
Κερδίζετε: €18.31
ODI Fork Bumpers Marzocchi 38mm - Black
ODI Fork Bumpers Marzocchi 38mm - Black
€15.93
Straitline Replacement Pedal Pins Gold 10pc bag
Straitline Replacement Pedal Pins Gold 10pc bag
€10.00
Retail Price: €15.63
Κερδίζετε: €5.63
Dakine Cross X Charcoal - M
Dakine Cross X  Charcoal - M
€32.34
Retail Price: €42.34
Κερδίζετε: €10.00
Brake Pads - Alhonga / Zoom
Brake Pads - Alhonga / Zoom
€7.56
MRP 2X Steel lower guide hardware kit
MRP 2X Steel lower guide hardware kit
€5.04
Straitline Direct Mount Stem 28mm - Orange
Straitline Direct Mount Stem 28mm - Orange
€80.00
Retail Price: €102.93
Κερδίζετε: €22.93
Straitline Lever - Formula Oro - Gold
Straitline Lever - Formula Oro - Gold
€35.00
Retail Price: €64.61
Κερδίζετε: €29.61
Straitline Pedals AMP Titanium Spindle - Ti-Grey
Straitline Pedals AMP Titanium Spindle - Ti-Grey
€170.00
Retail Price: €220.78
Κερδίζετε: €50.78
Straitline Lever - Shimano Deore/XT Red
Straitline Lever - Shimano Deore/XT Red
€35.00
Retail Price: €64.61
Κερδίζετε: €29.61