Τρίτη 19 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 242 guests


EGS Rd1 - Rogue Pear Enduro - Η χαρά του εντουρά!

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Αποτελέσματα Αγώνων

rogue pear enduro podium eliteEnduro Greek Series 2019
1ος γύρος, Rogue Pear Enduro 3/3

Η χαρά του εντουρά!

Σε μια υπέροχη διαδρομή στην ορεινή Ναυπακτία ξεκίνησε η αγωνιστική δράση για το EGS, με τις απολαυστικές ειδικές και τον Βρετανό Phil Atwill να μαγεύουν τους πάντες

Με το δεξί ξεκίνησε η δεύτερη αγωνιστική σεζόν για το EGS και 182 αγωνιζόμενους να δίνουν το παρών στον Αγραπιδόκαμπο Ναυπακτίας. Ο κύκλος των 24km ήταν απόλυτα ισορροπημένος επιτρέποντας σε κάθε επιπέδου αναβάτες να απολαύσουν κάθε μέτρο της διαδρομής. Όλες οι αναβάσεις ήταν σε πατημένους χωματόδρομους, με εναλλαγές στις κλίσεις και μαγευτική θέα, έτσι έβγαιναν πιο εύκολα τα 800 υψομετρικά μέτρα τα οποία ήταν αρκετά για να σε μεταφέρουν στις τέσσερις καταπληκτικές ειδικές διαδρομές. Η δραστήρια ομάδα των Trail Mates Outdoors με επικεφαλής τον Γιώργο Καλτσή είχαν κάνει άριστη δουλειά και τα 8km των τεσσάρων ειδικών ήταν απλά τέλεια! Στο πλευρό της διοργάνωσης και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που εξασφάλισαν φουλ τερέν και ευχάριστη θερμοκρασία για πετάλι.

Και οι τέσσερις ειδικές ήταν υπέροχες με εναλλαγές, ελάχιστα σημεία που απαιτούσαν δυνατό πετάλι, και απολαυστικό flow. Η τρίτη ειδική ήταν η πιο downhillάδικη και περιλάμβανε αρκετά τμήματα με κλίσεις, τεχνικά offcamper, αλματάκια και μια βούτα σε βράχο πριν τον τερματισμό. Κι όλα αυτά σε αφράτο μαλακό χώμα που ήθελες να το φας! Φυσικά ταχύτερος σε όλες τις ειδικές ήταν ο Phil Atwill με τους downhillάδες γενικά να διαπρέπουν στην τρίτη ειδική.

Στην κατηγορία Elite μεγάλος νικητής ήταν ο Phil Atwill (10:36.97) που κυριάρχησε στις ειδικές τόσο σε χρόνους όσο και σε θέαμα! Βλέπετε έβγαλε κάποιες εξωπραγματικές γραμμές που έδωσαν άλλη διάσταση στις ειδικές και ειδικά στην τρίτη. Η μάχη της ημέρας έγινε για την δεύτερη θέση στην Elite και στη γενική μεταξύ του Ελλισαίου Γούβη και του Γρηγόρη Τσαλαφούτα. Οι δύο νταουνχιλάδες τα έδωσαν όλα και τελικά η δεύτερη θέση πήγε στον Γούβη μετά από ένα λάθος που έκανε στην τρίτη ειδική ο Τσαλαφούτας. Πάντως οι δύο τους κράτησαν επαφή με τον Atwill και ήταν 31'' και 34'' πίσω του στα 11 λεπτά ειδικών διαδρομών. Συνέχισε τις δυνατές περσινές εμφανίσεις του ο Ξένος Μπούμπαρης από την Χίο και επιβραβεύτηκε με την τέταρτη θέση (6ος γενικής) παρά τον νωθρό του ξεκίνημα στην πρώτη ειδική. Πέμπτος ήταν ο Δάνης Καραμιχαηλίδης και την εξάδα συμπλήρωσε ο σταθερός και αποτελεσματικός αναβάτης από την Λέσβο, Παναγιώτης Γιαννούλης.

rogue pear enduro results men


Στην κατηγορία Under 21 συμμετείχαν 16 αναβάτες και ένας ασταμάτητος Σωκράτης Ζώτος (11:32.75) πήρε μια πειστική νίκη σκαρφαλώνοντας παράλληλα στην πέμπτη θέση της γενικής. Ο περσινός τιτλούχος μάλιστα κέρδισε όλες τις ειδικές στην κατηγορία του και δεν σταμάτησε πουθενά στις συνδετικές διαδρομές αποδεικνύοντας και το υψηλό επίπεδο φυσικής του κατάστασης. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Τοπκάρογλου (9ος γενικής) που εμφανίστηκε απροετοίμαστος και είχε πτώση στην πρώτη ειδική, ενώ τρίτος μόλις 3,8'' πίσω του ήταν ο Fabio Κρανιώτης που δυσκολεύτηκε στην τρίτη ειδική. Από κόντα και ο Χρήστος Καρβούνης που ήταν τέταρτος μπροστά από τον Βασίλη Τριανταφύλλου και τον Νικόλα Τσαρούχη που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.

rogue pear enduro results under21


Παραδοσιακά οι περισσότερες συμμετοχές ανήκουν στην κατηγορία Master με 70 αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση και 65 να περνούν την γραμμή του τερματισμού. Ένας ακόμη Βρετανός, ο Thomas Donhou (11:26.52), φρόντισε να εντυπωσιάσει κατακτώντας καθαρά τη νίκη. Ο έμπειρος αναβάτης πάντως δεν κατάφερε να κερδίσει όλες τις ειδικές στην κατηγορία καθώς ένας καταιγιστικός Αποστόλης Βελόκας ήταν ο ταχύτερος στην τρίτη -νταουνχιλάδικη- ειδική. Ο Βελόκας πήρε πάντως την δεύτερη θέση στην κατηγορία (8ος γενικής), μπροστά από τον μαχητικό Αλέξανδρο Μπατή που ήταν τρίτος. Τον αγώνα της ζωής του καβάλα στο νέο του Devinci έκανε ο Παρασκευάς Τυλιπάκης που τερμάτισε τέταρτος (16ος γενικής) μπροστά από τον Σπύρο Κουσκουσάκη και τον Νώντα Λαμπρακόπουλο. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Γιάννη Καλογεράκη που ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε με ποδήλατα DH και κατάφερε να τερματίσει έβδομος στην κατηγορία, ξεσαλώνοντας στην τρίτη ειδική.

rogue pear enduro results master


Με 17 αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση στην κατηγορία Veteran ήταν αυξημένο το ενδιαφέρον και στις μάχες των "παππούδων" (46+). Τη νίκη πάντως πήρε καθαρά ο Φώτης Σκαρής (13:15.41) που επικράτησε σε όλες τις ειδικές καβάλα στο νέο του Devinci. Δεύτερος ήταν ο σταθερός Βαγγέλης Φραγκιαδάκης και αναπάντεχα τρίτος ο Χρόνης Λουλάκης που αγωνίστηκε με δανεικό ποδήλατο, και ακόμη παραμιλάει... Μιχάλης Ζώτος, Γιάννης Σπυρόπουλος και Μιχάλης Μεμάκης συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα δίνοντας τις δικές τους οριακές μάχες.

rogue pear enduro results veterans


Μια ακόμη άνετη νίκη πήρε στην κατηγορία γυναικών η Βάσω Λαζοπούλου (16:08.34) με την Κωνσταντίνα Πρωτόγερου και την Μαρία Κατσαρού να συμπληρώνουν το βάθρο.

rogue pear enduro results women


Ζωντανή και η κατηγορία Hardtail με εννέα σκληρούς riders να δίνουν το παρών και να τερματίζουν. Τη νίκη πήρε ο Μιχάλης Παπασάββας (13:07.96) μετά από πολύ δυνατές μάχες με τον νταουνχιλά Μιχάλη Μπερτσιμά, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιάννης Αλατζογιάννης. Το σίγουρο είναι πάντως ότι και οι εννέα το απόλαυσαν καθώς τα μαγικά χώματα της περιοχής του γλίτωσαν από πολύ κοπάνημα.

rogue pear enduro results hardtail


Πέντε αναβάτες πήραν εκκίνηση στην κατηγορία e-bikes οι οποίοι είχαν να ολοκληρώσουν δύο επιπλέον ειδικές και την νίκη πήρε ο Μιχάλης Σαντοριναίος μετά από δυνατές μάχες με τον Σπύρο Πρέκα.

rogue pear enduro results ebikes

δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Ιδιαίτερα ζεστό ήταν το κλίμα μετά τον τερματισμό με δωρεάν σουβλάκια και μπύρες για όλους! Έτσι ξεκίνησε με το δεξί το Enduro Greek Series και οι αναβάτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 12-13 Απριλίου, στην φιλόξενη Λέσβο με τα υπέροχα μονοπάτια της.

Κείμενο: Φώτης Σκαρής  gravity freaks logo
Φωτό άρθρου:  InFocus Photography & Video
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy