Τρίτη 19 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 24 guests


EGS Rd2 - Lesvos Enduro MTB - Λάσπη, χαμόγελα και ιδρώτας

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Αποτελέσματα Αγώνων

lesvos enduro 2019 elite podium


Enduro Greek Series 2018

2ος γύρος, Lesvos Enduro 13-14/4

Λάσπη, χαμόγελα και ιδρώτας

Οδηγείς μέσα σε βαθύ λασπουριό κάτω από τις καστανιές και δεν μπορείς να σταματήσεις να χαμογελάς. Τελικά δεν είναι απαραίτητη η καλοκαιρία για να διασκεδάσεις σε έναν αγώνα mtb enduro...

Για τέταρτη χρονιά όσοι ταξίδεψαν στην πανέμορφη και φιλόξενη Λέσβο για να συμμετάσχουν σε αγώνα mtb enduro δικαιώθηκαν! Πάρα τις απαιτητικές καιρικές συνθήκες οι 144 αναβάτες που έδωσαν το παρών είχαν ένα απολαυστικό ποδηλατικό τριήμερο! Η διοργάνωση για μια ακόμη φορά άρτια, τα μονοπάτια απολαυστικά -ακόμη και με βαθιά λάσπη- αλλά σίγουρα πιο κουραστικά και το επίπεδο του συναγωνισμού ιδιαίτερα υψηλό!

Ο δεύτερος αγώνας για το EGS ήταν διήμερος και περιλάμβανε τρεις ειδικές το Σάββατο και άλλες τόσες την Κυριακή. Η κακοκαιρία των ημερών όμως υποχρέωσε την διοργάνωση να ακυρώσει την τρίτη ειδική του Σαββάτου, που ελίσσονταν μέσα στο μαγευτικό χωριό Αγιάσω, λόγω επικινδυνότητας, με αποτέλεσμα να περιοριστούν και τα χιλιόμετρα της πρώτης μέρας σε 13. Οι δύο υπέροχες ειδικές πάντως αποζημίωσαν τους αναβάτες που στην αρχή της ημέρας είχαν μια συνεχόμενη ανάβαση 8km για να βρεθούν στην εκκίνηση της πρώτης ειδικής. Στη συνέχεια έπρεπε να παλέψουν με τις λάσπες, τα φουσκωμένα ποτάμια και τελικά την κούραση που ήρθε λόγω των δύσκολων συνθηκών. Η πρώτη ειδική πάντως ήταν τεχνική, είχε αρκετά σημεία που ήθελαν πετάλι, αλλά κι ένα ζόρικο πέρασμα offcamper που έβγαινε μόνο σπρωχτό και με αγωνία! Η δεύτερη ειδική ήταν σκέτη απόλαυση, με φοβερό flow και διασκεδαστικά στουμπάκια. Λόγω της λάσπης βέβαια ήθελε κι αυτή το πεταλάκι της. Οι τρεις ειδικές της Κυριακής ήταν διαφορετικές: η πρώτη είχε τρεις ζόρικες ανηφόρες ανηφόρες, αλλά και τεχνικά περάσματα, η δεύτερη είχε σημεία με υψηλές ταχύτητες και πολλές εναλλαγές και η τρίτη, ήταν η πιο downhillάδικη, αλλά και αυτή με το περισσότερο λασπουριό! Και οι πέντε ήταν υπέροχες πάντως! Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε ότι όταν ρωτούσαμε αγωνιζόμενους μετά τον αγώνα για το ποια ειδική τους άρεσε περισσότερο ψηφίστηκαν εξίσου και οι πέντε!

Στον αγωνιστικό τομέα, το επίπεδο του συναγωνισμού ήταν ψηλό με τους ντόπιους αναβάτες να τα δίνουν όλα για την διάκριση... Το παρών έδωσε και ο εργοστασιακός αναβάτης της Orange -o Ben Moore- ο οποίος όπως δήλωσε έμεινε εντυπωσιασμένος με το επίπεδο των δύο ταχύτερων Ελλήνων αναβατών. Τη δική τους πινελιά έδωσαν οι 12 αναβάτες που ήρθαν από την γειτονική Τουρκία για να συμμετάσχουν στον αγώνα.

Στην κατηγορία Men η μάχη για τη νίκη ήταν συναρπαστική μέχρι το τέλος της δεύτερης ημέρας καθώς οι γλιστερές ειδικές ευνοούσαν τα λάθη και δυσκόλεψαν ακόμη και τους κορυφαίους. Τη νίκη πήρε καθαρά ο σούπερ γρήγορος Ελισσαίος Γούβης (18:07.81) ο οποίος είχε μια πολύ δυνατή πρώτη μέρα και στη συνέχεια μπόρεσε να ελέγξει την διαφορά του. Ο Γούβης οδήγησε με το γνωστό επιθετικό του στυλ και κατάφερε να κερδίσει δύο ειδικές, ενώ στην πρώτη ήταν μόλις τέσσερα εκατοστά πίσω από τον Ben Moore. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο πάντα χαμογελαστός Γρηγόρης Τσαλαφούτας (18:29.59) ο οποίος έκανε λάθος στην δεύτερη ειδική, ενώ είχε ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στην πρώτη ειδική της δεύτερης ημέρας. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ben Moore (19:07.46) ο οποίος είχε μια καταστροφική πτώση στην δεύτερη ειδική και γενικά έκανε λάθη στις ιδιαίτερα γλιστερές ειδικές. Την δική τους μάχη για την τέταρτη θέση είχαν ο Δάνης Καραμιχαηλίδης και ο Γιώργος Κοντός, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Χιώτης, Ξένος Μπούμπαρης, ο οποίος έδειξε να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό σε αυτές τις συνθήκες. Στην έβδομη θέση ο τοπικός Παναγιώτης Γιαννούλης που μας δήλωσε ότι δεν είχε ξαναοδηγήσει με τέτοιες συνθήκες.

lesvos enduro 2019 men results


Στην κατηγορία Under-21 (όπου συμμετείχαν μόλις 13 αναβάτες) ο Σωκράτης Ζώτος (19:46.70) πήρε μια ακόμη εύκολη νίκη κερδίζοντας όλες τις ειδικές στην κατηγορία του και τερματίζοντας παράλληλα στην τέταρτη θέση της γενικής. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Βασίλης Τριανταφύλλου στο 1.18'' πίσω από τον νικητή, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Νικόλας Γεροντόπουλος, χωρίς να απειλήσει τους δύο πρώτους. Ο Τούρκος Avci Caner ήταν τέταρτος μπροστά από τον Αντρέα Μουστάκα και τον Νίκο Ευαγγέλου.

lesvos enduro 2019 under21 results


Χαμός έγινε στην κατηγορία Master όπου αγωνίστηκαν 48 αναβάτες (δύο λιγότεροι από την Men). Εδώ απόλυτοι πρωταγωνιστές ήταν δύο αναβάτες από την Λέσβο ο Αντώνης Σταφυλίδης (21:18.50) που πήρε μια φοβερή νίκη και ο πάντα χωρατατζής Ιγνάτης Λασκαρίδης, ο οποίος αν και είχε ένα πολύ μουδιασμένο ξεκίνημα την πρώτη μέρα, την δεύτερη οδήγησε δυνατά και μπόρεσε να πρωταγωνιστήσει. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Μπατής από την Αθήνα που ήταν σταθερός και αποτελεσματικός και πλέον φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας της κατηγορίας. Τέταρτος έμεινε ο Κώστας Καλογεράκης, ο οποίος είχε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στην πρώτη ειδική και είχε το προβάδισμα την πρώτη ημέρα, ωστόσο μια πτώση στην τέταρτη ειδική του στέρησε κάθε ελπίδα για κάτι καλύτερο. Οριακή ήταν η μάχη για την πέμπτη θέση μεταξύ του Βολιώτη Γιάννη Γιαννουσά και του Δημήτρη Πατσαλού.

lesvos enduro 2019 master results


Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των αναβατών στην κατηγορία Veterans όπου πήραν εκκίνηση 20 αναβάτες πάνω από 46 ετών. Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πήρε -έστω και οριακά- ο Φώτης Σκαρής (25:00.69) ο οποίος κέρδισε τις τρεις από τις πέντε ειδικές, αλλά είχε και μια καταστροφική πτώση στην τρίτη ειδική. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο τοπικός Γιώργος Καμάτσος με διαφορά μόλις 96 εκατοστά από τον πρώτο και μάλιστα καβάλα σε ένα ποδήλατο 26''. Για δεύτερη φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χρόνης Λουλάκης που "έκλεψε" αυτή τη θέση από τον local Λευτέρη Δαλέκο μόλις στην τελευταία ειδική. Πολύ καλό αγώνα είχε ο Γιώργος Βλασόπουλος που ήταν πέμπτος με τον Μάριο Λουτραγώτη έκτο.

lesvos enduro 2019 veteran results


Συγχαρητήρια εξίζουν στις πέντε τολμηρές κοπέλες που πήραν εκκίνηση και κατάφεραν να τερματίσουν και τις δύο αγωνιστικές ημέρες. Μεγάλη νικήτρια και πάλι η έμπειρη Βάσω Λαζοπούλου που διέλυσε τον συναγωνισμό σε αυτές τις απαιτητικές συνθήκες. Δεύτερη τερμάτισε η Κωνσταντίνα Πρωτόγερου, ενώ τρίτη ήταν η Μαρία Κατσαρού που έκανε το λάθος στην τελευταία ειδική.

lesvos enduro 2019 women results


Ένας ακόμη αναβάτης από την Λέσβο, ο Δημήτρης Αλεξίου (22:05.03), κατάφερε να διακριθεί, παίρνοντας τη νίκη στην κατηγορία Hardtail, μάλιστα ο "ψηλός" πλασαρίστηκε μέσα στην πρώτη 20άδα της γενικής! Πολύ δυνατός ήταν ο δεύτερος Γιάννης Αλατζογιάννης, αλλά και ο Ελβετός Marc Buholzer που συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

lesvos enduro 2019 hardtail results


Μόλις μια ήταν η συμετοχή στην κατηγορία E-bikes με τον Σπύρο Πρέκα να κρατά ψηλά την ηλεκτρική σημαία.

lesvos enduro 2019 ebikes results


Μετά την τρελή σουβλακοφαγία και μπυροποσία πραγματοποιήθηκαν οι απονομές και οι αναβάτες με πλατιά χαμόγελα ακόμη στα πρόσωπα τους ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον τρίτο αγώνα της χρονιάς στον Σταυρό Θεσσαλονίκης στις 11-12/5.

gravity freaks logo
Κείμενο: Φώτης Σκαρής - Gravity Freaks
Επιμέλεια άρθρου: Timos Tsin.
Φωτό άρθρου: lesvosgeopark.gr

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy