Τρίτη 19 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 32 guests


GDC19 Rd2 - Iron Village Trail - Ο ορισμός της ποδηλατικής απόλαυσης!

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Αποτελέσματα Αγώνων

iron village dh race 2019 coverΠανελλήνιο Κύπελλο Downhill 2019

2ος αγώνας, Iron Village Trail, Καστοριά, 14/7

Ορισμός της ποδηλατικής απόλαυσης!

Έναν σούπερ αγώνα διοργάνωσε το δραστήριο Ομίχλη Crew, με τον εντυπωσιακό Θανάση Παναγίτσα να παίρνει τη νίκη στην κατηγορία Junior και στη γενική!

Το Iron Village Trail είναι μια από τις πιο απολαυστικές πίστες κατάβασης στην Ελλάδα και μάλιστα σε μια μαγευτική τοποθεσία με θέα στην λίμνη της Καστοριάς. Flow, καλοφτιαγμένα άλματα κάθε μεγέθους, τμήματα με υψηλές ταχύτητες, τεχνικά σημεία, μια ζόρικη βούτα, τρελά μπερμ και τμήματα που ήθελαν πετάλι, συνθέτουν μια πίστα που σε κάνει να παραμιλάς! Φέτος μάλιστα, ο Βασίλης Κουτλεμάνης ή απλά "Billy Tsitas" με το Ομίχλη Crew, έκαναν τρελή δουλειά με αποτέλεσμα η πίστα -σε συνδυασμό με την βραδινή βροχή- να είναι απλά τέλεια! Άρτια ήταν η διοργάνωση, υψηλό το επίπεδο συναγωνισμού σε όλες τις κατηγορίες, αλλά δυστυχώς μόλις 47 αναβάτες έζησαν αυτό τον φοβερό αγώνα.

Η πίστα ήταν πραγματικά εξαιρετική, με το νέο τμήμα που προστέθηκε στην αρχή της διαδρομής να αυξάνει το μήκος της στα 2.1km. Έτσι το Iron Village Trail απέκτησε ένα δύνατο pedall section και μια ζόρικη βούτα διατηρώντας παράλληλα το φοβερό flow και τα γκάζια του. Κάτω από ιδανικές συνθήκες λοιπόν έγινε ένας αγώνας υψηλών προδιαγραφών το οποίο μάλιστα απόλαυσαν εξίσου κάθε επιπέδου αναβάτες.

Από τον προκριματικό, ο Θανάσης Παναγίτσας (3:03.957) έδειξε τις διαθέσεις του πραγματοποιώντας τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία Junior και στην γενική και μάλιστα με διαφορά 3,8'' από τον επίσης Junior Αλέξανδρο Τοπκάρογλου που ήταν δεύτερος. Η μάχη στην κατηγορία Elite είχε πάρει ήδη φωτιά με τον Γιάννη Ιωάννου (3:13.651) να περνά τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα για μόλις ένα δέκατο, όντας 3ος και 4ος γενικής αντίστοιχα. Σταθερά αποτελεσματικός ο Άρης Χατζηγεωργίου (3:16.083) που προκρίθηκε πρώτος της κατηγορίας Master και 5ος γενικής. Στην πρώτη εξάδα της γενικής -και 2ος Elite- προκρίθηκε ο Μάριος Ανδρέου (3:16.623) παρότι αγωνιστηκε τραυματισμένος μετά την άσχημη πτώση που είχε στις προπονήσεις της Παρασκευής.




Με ιδανικές συνθήκες οι αναβάτες ρίχτηκαν στην μάχη για τον τελικό. Και ξεκινάμε με την κατηγορία Junior καθώς αυτοί ήταν και οι πρωταγωνιστές της γενικής. Ο Θανάσης Παναγίτσας (3:02.136) επανέλαβε ένα ακόμη πολύ δυνατό run -στο οποίο κατάφερε να κατεβάσει τον χρόνο του κατά δύο δευτερόλεπτα- και πήρε καθαρά τη νίκη στην Junior και στη γενική. Οδήγησε θεαματικά και αποτελεσματικά και πανηγύρισε ανάλογα την επιτυχία του. Δεύτερος ήταν ο Αλέξανδρος Τοκάρογλου (3:03.583) που αν και σε κάποια τεχνικά σημεία της πίστας ήταν εντυπωσιακός, δεν κατάφερε να περάσει τον Παναγίτσα. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Νάσος Παντελίδης (3:18.628) -και αυτός πονεμένος από μια πτώση το Σάββατο- ο οποίος συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα της Junior χωρίς να απειλήσει όμως τους δύο πρώτους. Τρεις ακόμη αναβάτες της ομάδας Gravity Freaks έδωσαν τις μάχες τους για την πρώτη εξάδα, με 4ο τον ιδιαίτερα ανεβασμένο Χρήστο Γραμματικόπουλο, 5ο τον Μανώλη Γαβαλά και 6ο τον τέρμα χύμα στο κύμα, Χρήστο Βερζαμάνη.

iron village dh race 2019 junior podium


Στην κατηγορία Elite πάντως έγινε σφαγή και γίναμε μάρτυρες μιας από τις πιο οριακές επικρατήσεις στον ιστορία του Πανελλήνιου Κυπέλλου DH. Τη νίκη πήρε ο παθιασμένος Γιάννης Ιωάννου (3:09.886) με διαφορά μόλις 50 χιλιοστά από τον δεύτερο Γρηγόρη Τσαλαφούτα ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται με 26άρι ποδήλατο. Μάχη είχαμε και για την τρίτη θέση με δύο φιλαράκια να τα δίνουν όλα. Την τρίτη θέση τελικά πήρε ο πονεμένος Μάριος Ανδρέου 2,2" πίσω από τον νικητή, με τον Άγγελο Κανελλόπουλο τέταρτο, 0,9'' πιο πίσω! Την πρώτη τους παρουσία στην εξάδα της Elite είχαν ο Μάνος Λουκάκης (5ος) και ο Δημήτρης Μιχαλακίδης (6ος) που είχαν την δική τους μάχη.

iron village dh race 2019 elite podium


Μόλις επτά αναβάτες αγωνίστηκαν -στην άλλωτε πολυπληθή- κατηγορία Master με τον Άρη Χατζηγεωργίου (3:11.892) να παραμένει αήττητος, τερματίζοντας παράλληλα στην πέμπτη θέση της γενικής. Μάχη για τις δύο θέσεις του βάθρου, με τον ορεξάτο Δημήτρη Κόνα να παίρνει την δεύτερη θέση μπροστά από τον Αλέξανδρο Ύμερη. Στην κατηγορία αγωνίστηκε και ο διοργανωτής και builder Βασίλης Κουτλεμάνης, μια πτώση όμως δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει ένα από τα όμορφα κύπελλα που έφτιαξε ο ίδιος.

iron village dh race 2019 master podium


Επτά αναβάτες αγωνίστηκαν και στην κατηγορία Veteran με τον Φώτη Σκαρή να παίνρει τη νίκη (3:41.481) καβάλα σε ένα 29άρι enduro, τον Κώστα Πισσάνο δεύτερο και τον νοεισερχόμενο στην κατηγορία Γιάννη Χερουβείμ τρίτο.

iron village dh race 2019 veteran podium


Τη νίκη στην κατηγορία Single Crown πήρε ο αναβάτης από την Βόρεια Μακεδονία, Jovske Daskalovsky, ενώ μια γυναίκα έδωσε το παρών και ήταν η Νίκη Τσάλου που επέστρεψε στις πίστες DH μετά από πάνω από έναν χρόνο αποχής λόγω τραυματισμών.

iron village dh race 2019 singlecrown podium iron village dh race 2019 women podium


Έτσι περνάμε στη μικρή θερινή ανάπαυλα και επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση με τέσσερις δυνατούς αγώνες μέσα στο Φθινόπωρο. Ραντεβού λοιπόν στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και το νέο Mad Max Trail στις 8/9 όπου θα φιλοξενηθεί ο τρίτος αγώνας του θεσμού.

-Ιδανικός ήταν ο καιρός! Η βροχή του σαββατόβραδου εξασφάλισε φουλ τερέν, ενώ οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες έκαναν ακόμη πιο ευχάριστο το ride.

-Εντύπωση μας έκανε η αποχή αναβατών από την Βόρεια Ελλάδα. Μολις 14 συμμετείχαν στον αγώνα και οι τέσσερις εξ' αυτών ήταν από την Καστοριά... Αντίθετα συγχαρητήρια αξίζουν στον Φραγκίσκο Βασιλειάδη που ταξίδεψε από την Ρόδο με τον πατέρα του για να συμμετάσχει στον αγώνα!

-Εντυπωσιακή η παρουσία των αναβατών της ομάδας Gravity Freaks οι οποίοι κατέκτησαν τις 8 από τις 11 πρώτες θέσεις της γενικής.

-Άψογη η προετοιμασία της πίστας από το Ομίχλη Crew. Όλες οι κατασκευές ήταν σωστές, η πίστα φαρδιά και κορδελιασμένη σε όλο το μήκος της. Μάλιστα μετά τις προπονήσεις του Σαββάτου η ομάδα προετοιμασίας της πίστας δούλεψε σκληρά και αφέρεσε την πούδρα που είχε δημιουργηθεί από τις προπονήσεις της Παρακσευής και του Σαββάτου, με αποτέλσμα καθόλου λάσπη και σαθρό την Κυριακή.



Κείμενο: Φώτης Σκαρής  gravity freaks logo

Άρθρο: Τίμος Τσιν. 

Αναλυτικά αποτελέσματα στο: Sportstiming.gr

Φωτογραφίες άρθρου από το FB Page του Ομίχλη Crew 

Περισσότερες φωτό στα παρακάτω λινκ:
http://bit.ly/2MqsD9s
http://bit.ly/2KfdncI
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy