Πέμπτη 18 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 315 guests


Greek downhill MTB Trails

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Tracks & More - Παρουσίαση Downhill Tracks

dh_mtb_warning_signΚαιρός ήταν να ξεφύγουμε λίγο απο τα τετριμμένα.....όλο κατάβαση, κατάβαση, αγώνες... αποκλίναμε λίγο απο τα συνηθισμένα, χαλαρώσαμε, πήραμε απο κοντά ένα φορητό gps Garmin με βάση για τιμόνι, πήραμε και πέντε φιλαράκια τηλέφωνο και αρχίσαμε να οργώνουμε τα βουνά. Χαϊδάρι, Δίρφυς & Νάουσσα είναι τα μέρη που αγαπήσαμε, πήγαμε, ξαναπήγαμε και θα ξαναπάμε. Καταγράψαμε το κάθε μονοπάτι που κατεβήκαμε, τα πετάξαμε όλα μέσα στον φίλο μας τον  "Google Earth" και σας τα παραδίδουμε με το κλειδί στο χέρι.

Πιο μαζεμένα θα βρείτε μονοπάτια στην περιοχή της Δίρφυς με μοναδικό αλπικό τοπίο με διαδρομές που ξεκινούν απο το ορειβατικό καταγύγιο της Δίρφυς μέσα στο έλατο, περνούν απο καστανιές και καταλήγουν στα πλατάνια της Στενής.

Απ' τις πιο αξιόλογες προσπάθειες που έγιναν το 2009 αποτελεί η Νάουσσα με τρία μονοπάτια, δύο απο τα οποία εξυπηρετούνται από αναβατήρα-lift που το χειμώνα χρησιμοποιείται κυρίως για τη χιονοδρομία. Το τρίτο μονοπάτι της Νάουσσας (Άγιο Πνεύμα) αποτελεί ένα απο τα μοναδικά μονοπάτια στην Ελλάδα με τόσες ενναλλαγές. Με 14 km μήκος, ξεκινάει απο την κορυφή του βουνού, περνάει απο δύο λειβάδια, rockgardens, drops, και πολλά άλλα features. Διασχίζοντας  τους οπωρόνες της πόλης καταλήγει σε downtown μέσα σε σοκάκια και παλιά σπίτια με τελευταία στάση την "Πουτίγκα του Θωμά" .

Το μονοπάτι που βρίσκεται στο Χαϊδάρι αποτελεί την πιο προσιτή λύση για όσους θέλουν να ξεφύγουν απο τις έγνοιες της καθημερινότητας. Τοποθετημένο μέσα στο γνώριμο πεύκο είναι αρκετό να μας δώσει την αίσθηση πως ξεφύγαμε απο τη φασαρία της πόλης.

Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε και σε άλλες περιοχές π.χ. Xanthi Freeride Area & Παρνασσό. Μέχρι τότε και για να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στο πολυχρηστικό αυτό χάρτη θα θέλαμε να μας στείλετε τα μονοπάτια σας (μεγάλα-μικρά-extreme-freeride ή ακόμη και xc) σε ίχνος gps-kml-kmz ή gpx.

Ανοίξτε το παρακάτω αρχείο με το Google Earth και αρχίστε την εξερεύνηση.
Greek downhill MTB Trails.kmz
Keep Riding guys...


Σχόλια (6)Add Comment
0
...
γραμμένο από dh, Απρίλιος 16, 2010
logika gnwrizetai ta monopatia pou vriskontai sto vouno ''pantwkratoras'' stin kerkyra pou ginontai etisioi agwnes,ena apo ta pio gnwsta apotelei mia downhill diadromi 3km pou xekinaei apo tin perioxi ''lauki'' kai kataligei stin paraliaki poli tis axaravis..
keep searching polu kali douleia ~!
0
...
γραμμένο από Konerm, Νοέμβριος 03, 2009
Prosthesa mia diadromi apo limni Tsivlou sti Limni Doxis, Peloponisso
0
...
γραμμένο από 2fast4u!!!, Οκτώβριος 12, 2009
bravo paides polu kalo kai xrhsimo
0
...
γραμμένο από tommi, Οκτώβριος 09, 2009
Ωραια δουλεια.. και επειδη οντως δουλεψατε κερναω.."στο τελος της διαδρομης.."....γιατι καποτε πρεπει να γινει και αυτο....
takos03
...
γραμμένο από panos_, Οκτώβριος 07, 2009
τρελη πρωτοβουλία!αυτο πραγματικά χρειάζεται να γίνει όπου υπάρχει μονοπάτι για κατάβαση σε όλη την Ελλαδά.
0
...
γραμμένο από mourageo, Οκτώβριος 07, 2009
Πολυ καλο ελπιζω σύντομα να ετοιμάσουμε και απο θεσ/νικη ανάλογο θέμα

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy