Παρασκευή 29 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 77 guests


Downhill Weekend στη Δίρφυ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

Downhill Weekend στη ΔίρφυΤο Σαββατοκύριακο 26 και 27 Αυγούστου στο όρος Δίρφυς Ευβοίας (Dirfis Gravity Park), έγινε με επιτυχία το Downhill Weekend, ένα διήμερο με θέμα την κατάβαση βουνού.


Το πρόγραμμα του διημέρου ξεκίνησε με κατάβαση στη downhill διαδρομή η οποία ήταν βελτιωμένη σε σχέση με αυτή του διημέρου της 1ης Συγκέντρωσης Ορεινής Ποδηλασίας. Είχε προστεθεί μία παράκαμψη με berm, άλλο ένα berm με κάθετο drop, και σκαλοπάτια από κορμούς δέντρων στο τέλος της κατάβασης. Όσοι την ήξεραν την διαδρομή και είδαν τις αλλαγές αυτές, είπαν πως ομόρφυνε και «γέμισε» πραγματικά αυτή η διαδρομή. Όσοι δεν την έχετε δει ακόμη, χάνετε!! Επικοινωνήστε μαζί μας για να συναντηθούμε κάποιο Σάββατο ή Κυριακή επάνω. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις φωτογραφίες του downhill weekend

Downhill Weekend στη ΔίρφυΤο Σάββατο το μεσημέρι, ξεκίνησε η εκδρομή κατάβασης 12,5 χιλιομέτρων, μέχρι τη μαγευτική παραλία της Αγίας Ειρήνης. Μία διαδρομή γεμάτη φουρκέτες στην αρχή, πολύ πέτρα και αλματάκια που με 50+ χιλιόμετρα κρατούσαν τον αναβάτη αρκετή ώρα στον αέρα. Η θάλασσα ήταν τόσο ήρεμη, τόσο καθαρή και τόσο ζεστή, που κανείς δεν ήθελε να βγει έξω. Επιστροφή στο καταφύγιο της Δίρφης και δυο καταβασούλες ακόμη μέχρι να νυχτώσει. Μετά δείπνο, δυνατή μουσική και video wall με extreme riding.


Κυριακή πρωί και πριν την έναρξη δοκιμαστικών και χρονομετρημένων στη διαδρομή downhill, τρεις αναβάτες, ο Κωνσταντίνος και ο Κάρολος από το team "Respect" και ο Πολωνός Thomas Christofic, δοκίμασαν με επιτυχία ένα ξύλινο stunt που είχαμε κατασκευάσει, ένα road-gap που τους έστελνε στον αέρα επάνω και κάθετα από τη διαδρομή downhill και η προσγείωση ήταν αρκετά μακριά και χαμηλά. Εντυπωσιακό θέαμα ειδικά για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει extreme videos.


Στις 13.00 ακριβώς ξεκίνησαν τα χρονομετρημένα. Στις 14.20 ξεκίνησε η χρονομέτρηση τελικής κατάταξης. Παραθέτουμε τα αποτελέσματα:


1.      Πολατίδης Κώστας                                  3:13:80

2.      Κορφιάτης Γιάννης                                  3:15:70

3.      Κοσβής Στρατής                                     3:19:00

4.      Christofic Thomas                                  3:28:85

5.      Ευσταθίου Κάρολος                                 3:31:96

6.      Μπουγιούκος Θοδωρής                            3:47:30

7.      Ασλανίδης Μέλιος                                   3:47:55

8.      Πουλόπουλος Κωνσταντίνος                     3:55:76

9.      Παπαδήμος Αλέξανδρος                           4:20:18

10.  Χατζηγιαννακόγλου Παναγιώτης                4:38:07

11.  Christofic Rafael                                     DNF

12.  Γιαννόπουλος Γιώργος                             DNS

13.  Καρατζάς Ανέστης                                  DNS


Το περίεργο είναι ότι ενώ στην προκριματική κατάταξη δεν υπήρχε σχεδόν κανένα πρόβλημα, στην τελική είχαμε σκασμένα λάστιχα (ο Πουλόπουλος τερμάτισε χωρίς πίσω λάστιχο!), σπασμένη αλυσίδα και έναν αναβάτη που τερμάτισε με σπασμένη μπροστινή ζάντα. Τι σου είναι η πίεση του χρόνου!!


Ακολούθησαν απονομές, γεύμα, μοιραστήκαν αναμνηστικά μπλουζάκια αυτοκόλλητα και βραβεία συμμετοχής σε όλο τον κόσμο, ξανά video wall, και πιάσαμε βράδυ για να μαζευτούμε και να γυρίσουμε σπίτια μας με τις καλύτερες αναμνήσεις και το σίγουρο είναι ότι έπεται συνέχεια, είτε σαν εκδήλωση σαββατοκύριακου, είτε σαν μονοήμερη Κυριακάτικη εκδήλωση. Δεν έχετε λοιπόν παρά να επισκέπτεστε τακτικά το downhill.gr , την πιο έγκυρη ιστοσελίδα για το downhill στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.


Καλές καταβάσεις!

 

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy