Παρασκευή 29 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 100 guests


UCI World Cup 2012 - αποτελέσματα 7ου γύρου

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Downhill World

Ο Steve Smith και η Rachel Atherton πήρανε τη νίκη στον 7ο και τελευταίο αγώνα του 2012 UCI Mountain Bike World Cup.
uci-world-cup-2012-7-results-cover


Βάθρο Ανδρών:

  1. Steve Smith
  2. George Brannigan
  3. Greg Minnaar
  4. Gee Atherton
  5. Nick Beer

Βάθρο Γυναικών:

  1. Rachel Atherton
  2. Emmeline Ragot
  3. Morgane Charre
  4. Casey Brown
  5. Jackie Harmony

Ο αγώνας διεξήχθη στο δροσερό Hafjell της Νορβηγίας σε μία πίστα που αρχικά πολλοί χαρακτηρίσαν στρωτή σαν bike park αλλά τελικά είχε από όλα. Μάλιστα πολλοί κορυφαίοι αναβάτες είπαν οτι ήταν από τις καλύτερες πίστες που έχουν τρέξει εδώ και χρόνια. Είχε μεγάλα berms, παρατεταμένα και πολύ δύσκολα rock gardens, μεγάλα άλματα αλλά και σημεία όπου το "κοντέρ" έφτασε μέχρι και τα 73.5km/h!!! Η πίστα αυτή χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στο παγκόσμιο της UCI, στο οποίο γενικά οι αλλαγές στις τοποθεσίες είναι κάτι σχετικά σπάνιο, και φαίνεται οτι όλοι ανυπομονούν να γυρίσουν εκεί πάλι του χρόνου.

Highlights του αγώνα:
  • Η Morgane Charre (που τρέχει πρώτη φορά με τη φανέλα με το ουράνιο τόξο) κατεβαίνει πολύ ομαλά το rock garden. Τερματίζει 3η.
  • Η Emmeline Ragot η οποία παλεύει να πάρει την πρώτη overall θέση από την Rachel είναι πάρα πολύ γρήγορη και καταλήγει 2η.
  • Η Manon Carpenter αν και πολύ καλή στην προσπάθεια της πέφτει άσχημα και συνεχίζει χωρίς σέλα.
  • Η Rachel Atherton σε μία πολύ ομαλή και γρήγορη κατεβασιά όπου καθαρίζει τα doubles "σαν άντρας" καταλήγει στην 1η θέση του podium. Κερδίζει τον αγώνα και γίνεται η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια (του cup) καταφέρνοντας και "double" μιας και 2 εβδομάδες πριν κέρδισε και τον τίτλο του champ.
  • Ο Sam Blenkinsop έχει πίσω λάστιχο μετά το rock garden και πεταλάρει driftάροντας σαν τρελός. Ίδια ακριβώς τύχη έχει ο Luke Strobel και ο Rémi Thirion. Τα rock gardens είναι πολύ σκληρά και πολλοί αναβάτες τρέχανε με tubeless λάστιχο και σαμπρέλα μαζί, έτσι ώστε αν σκάσει η σαμπρέλα να μεταφερθεί ο αέρας στο λάστιχο.
  • Ο 20χρονος George Brannigan της Devinci καταλήγει 2ος στο podium κόβοντας πολλά δευτερόλεπτα από όλους. Είναι η καλύτερη επίδοση της καριέρας του η οποία φαίνεται οτι τώρα ξεκινάει.
  • Ο Steve Smith κάνει επιτέλους το όνειρο του πραγματικότητα και κερδίζει την πρώτη σε έναν αγώνα world cup. Πολλοί είπανε οτι το κατάφερε αφού δεν έτρεξε ο Aaron Gwin, αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Το να τρέχεις στο όριο έχει κινδύνους των οποίον τις συνέπειες αναλαμβάνει ο κάθε αθλητής τέτοιου επιπέδου. Να σημειωθεί οτι από σοβαρό τραυματισμό λείπαν από τους τελευταίους αγώνες και οι τρομεροί Danny Hart και Troy Brosnan.
  • Στο podium ανεβαίνουν 3 αθλητές της Devinci Global Racing!


Ο Stevie στην νικητήρια κατάβαση:
uci-world-cup-2012-7-results-steve



Ο αγώνας αυτός ολοκληρώνει και την τελική κατάταξη για τους νέους παγκόσμιους πρωταθλητές οι οποίοι είναι ο Aaron Gwin και η Rachel Atherton

Η τελική κατάταξη των ανδρών:
uci-world-cup-2012-7-results-overall-rank

Ραντεβού για το επόμενο πρωτάθλημα σε 8 περίπου μήνες.
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy