Πέμπτη 18 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 350 guests


Βασιλίτσα Downhill Race 2014

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

Vasilitsa  DH  photoΠαράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης (DHI), το σωματείο Π.Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ και η Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών διοργανώνουν αγώνα κατάβασης open.

Γενικό Πρόγραμμα Αγώνα:
Σάββατο 11/10/2014 Δοκιμαστικές Προπονήσεις - Προκριματικοί
Κυριακή 12/10/2014 Τελικός

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σαββάτου 11/10/2014
09:00 – 14:00 Πίστα σηματοδοτημένη και ανοικτή για ανεπίσημες προπονήσεις αθλητών Ε.Ο.Π. και Όπεν
14:00 – 15:00 2 επίσημες αναγνωριστικές καταβάσεις – προπονήσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ε.Ο.Π.
15:00 – 15:30 Προκριματικός Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ε.Ο.Π.
15:30 – 18:00 Προκριματικός Όπεν

Αναλυτικό πρόγραμμα Κυριακής 12/10/2014
09:00 – 10:00 Προπόνηση και προκριματικός Όπεν (που δεν έλαβαν μέρος το Σάββατο) *
10:00 – 11:00 Τελικός Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ε.Ο.Π.
11:00 – 11:15 Απονομές Επάθλων Ε.Ο.Π.
11:15 – 13:30 Τελικός Όπεν
13:30 – 13:45 Απονομές Επάθλων Όπεν

* Για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να βρεθούν από το Σάββατο 11/10/2014 στον προκριματικό γύρο, θα τους δοθεί η δυνατότητα να προκριθούν την Κυριακή 12/10/2014 το πρωί με μια προπόνηση και μια προκριματική κατάβαση για να αγωνισθούν στον τελικό την ίδια μέρα, εφόσον έχει γίνει εμπρόθεσμα η δήλωση συμμετοχής τους.
Θα υπάρξει πίνακας ανακοινώσεων στο χώρο του lift για τυχόν ανακοινώσεις και αλλαγές προγράμματος.

1. Διαδρομή
Πίστα Κατάβασης (DHI) μήκους 1,6 χλμ, στο όρος Βασιλίτσα, στο Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Εκκίνηση από τα lift του χιονοδρομικού κέντρου. Η διαδρομή του DHI θα είναι σηματοδοτημένη 24 ώρες πριν τον αγώνα.

Vasilitsa  DH  Track  Map


2. Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι είναι υγιείς, διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση καθώς και εμπειρία για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας downhill διαδρομής και είναι από 12 ετών και άνω.

3. Κανονισμοί αγώνα – Ειδικοί Κανονισμοί
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα της Ορεινής Ποδηλασίας για το αγώνισμα του DHI.

Ο προκριματικός αγώνας είναι υποχρεωτικός για όλους τους αθλητές για να καθοριστεί η σειρά κατάταξης για τον τελικό αγώνα.

Οι κατηγορίες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι είναι οι εξής:

  • Junior 12 έως και 18 (1996 – 2002 χρονιά γέννησης)
  • Elite 19 έως και 29 (1995 – 1985 χρονιά γέννησης)
  • Master 30 έως και 39 (1975 – 1984 χρονιά γέννησης)
  • Veteran 40 και άνω (1974 χρονιά γέννησης και πίσω)
  • Women ανεξαρτήτου ηλικίας

4. Βασικές υποχρεώσεις όλων των συμμετεχόντων
Χρήση απαραίτητου και σωστού εξοπλισμού. Η χρήση κράνους καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (κράνος full face, θώρακα, επιαγκωνίδες, επιγονατίδες, γάντια, μάσκα κλπ), καθώς και του αριθμού αγώνων είναι υποχρεωτική ακόμα και στις επίσημες προπονήσεις. Ποδηλάτης (-ες) με ελλείψεις στον εξοπλισμό του, με συνέπεια να μην καλύπτεται η στοιχειώδης ασφάλειά του, δεν είναι δυνατόν να λάβει εκκίνηση. Υποχρεωτικός είναι και ο τεχνικός έλεγχος στο ποδήλατο κάθε αθλητή.

Κάθε αγωνιζόμενος είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό συμμετοχής του στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου, στο ύψος του τιμονιού. Ο αριθμός απαγορεύεται να αλλοιωθεί και να μην είναι ευδιάκριτος.

Ενημέρωση γραμματείας από αθλητή σε περίπτωση οικειοθελούς εγκατάλειψης.


5. Δήλωση συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται με τη χρήση της επισυναπτόμενης φόρμας και θα πρέπει να σταλούν το αργότερο ως τη Πέμπτη 9/10/2014 στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

κατεβάστε docεδώ τη φόρμα συμμετοχής83.5 KB

κατεβάστε docεδώ την υπεύθυνη δήλωση για ανήλικους43.5 KB

Οι αθλητές που είναι γεννημένοι από το έτος 1996 ως και το έτος 2002 θα πρέπει να φέρουν στη γραμματεία του αγώνα την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση, συμπληρωμένη από τον γονέα και επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής αυτού από Κ.Ε.Π. ή αστυνομικό τμήμα. Χωρίς τη δήλωση αυτή, δε θα μπορούν να λάβουν εκκίνηση.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20€ ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται: το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, πρώτες βοήθειες, υποστήριξη γιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα, τη μεταφορά των αγωνιζομένων και των ποδηλάτων τους στην εκκίνηση της διαδρομής με τα lift του χιονοδρομικού κέντρου, σάντουιτς, νερό, αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, αναμνηστικό μπλουζάκι, αναψυκτικά. Η συνδρομή των 20€ θα δοθεί ως δωρεά για την ενίσχυση του Σωματείου Π.Α.Ο. Φοίνικας και την εκπλήρωση των στόχων του και θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες νόμιμη απόδειξη για το ποσό αυτό.

Η εξόφληση του αντιτίμου της συμμετοχής μπορεί να γίνει στη γραμματεία του αγώνα στις 11/10/2014 ή μέσω τράπεζας (έως 9/11/2014) στον ακόλουθο λογαριασμό, δίνοντας το ονοματεπώνυμο του αθλητή στην αιτιολογία κατάθεσης:

Τίτλος Τράπεζας: Εθνική Τράπεζα
Αριθ. Λογαριασμού: 113/480067-20
IBAN: GR94 0110 1330 0000 1334 8006 720
Δικαιούχος : Π.Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ

Με τη δήλωση συμμετοχής, ο αγωνιζόμενος αποδέχεται τους όρους και τους κανονισμούς συμμετοχής του αγώνα.

6. Τόπος και ώρες λειτουργείας Γραμματείας για όλους τους αγώνες:
Η Γραμματεία θα λειτουργήσει σε αίθουσα του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας το Σάββατο 11/10/2014, και τη Κυριακή 12/10/2014. Όλοι οι αθλητές θα προσέλθουν υποχρεωτικά με αποδεικτικό στοιχείο ταυτοποίησης και οι αθλητές γεννημένοι από το έτος 1996 ως και το έτος 2002 θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση.

Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται η παραλαβή των αριθμών των επίσημων προπονήσεων και του αγώνα. Επίσης θα λειτουργεί και στους χώρους εκκίνησης μισή ώρα πριν από κάθε επίσημο αγώνα ή προπόνηση.


7. Έπαθλα

Για τις 6 πρώτες θέσεις κάθε κατηγορίας:

1η θέση: Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, φανέλα Πρωταθλητή Ελλάδος του διοργανωτή, δίπλωμα, 1 λάστιχο DH Specialized

2η θέση: αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα, 1 συλλεκτικό tshirt specialized TTB GREECE 2014, 1 παγούρι Specialized

3η θέση: χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα, 1 παγούρι Specialized

4η, 5η, 6η θέση: δίπλωμα


8. Απονομές
Οι απονομές για κάθε κατηγορία θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του αγώνα στον χώρο της γραμματείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα.


9. Τροποποίηση διαδρομής
Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει τη διαδρομή αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

10. Τροποποίηση κανονισμών
Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δε θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

11. Ρύθμιση απρόβλεπτων
Για ό,τι δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, αρμόδια είναι η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία αποφασίζει επί τόπου και τελεσίδικα για οτιδήποτε κληθεί.

12. Ποινές
Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: – Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής. – Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας. – Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. – Ρίψη απορριμμάτων. – Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. – Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών. – Αγένεια, ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. – Μη παρουσίαση στον τεχνικό έλεγχο. – Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

13. Διαφήμιση
Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους.

14. Αποποίηση ευθύνης διοργανωτή
Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για τη φυσική τους κατάσταση. Επίσης οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους σε αγώνα ορεινής ποδηλασίας. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών και αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για οποιονδήποτε τραυματισμό τους ή βλάβη της υγείας τους ή φθορά στον εξοπλισμό τους. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.

phoenix signature
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy