Τρίτη 16 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 28 guests


1st Enduro Mountain Bike Event Ωραιόκαστρο

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

oraiokastro enduro coverΟ ΠΟ.ΣΥ.Ω σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκαστρου διοργανώνει την εκδήλωση ποδηλασίας 1st enduro mountain bike event με Ποδήλατα Βουνού στον ορεινό όγκο του Ωραιοκαστρου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
Κυριακή 14- ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Όλοι οι ποδηλάτες ανεξαιρέτως που θέλουν να συμμετέχουν, θα συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία, υπογεγραμμένη ότι συμμετέχουν στην εκδήλωση με δική τους ευθύνη και ότι είναι άνω των 18 ετών και ότι αποδέχονται όλους τους όρους-κανονισμους τις παρούσας εκδήλωσης.
Οι ανήλικοι κάτω των 18 θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη και υπογεγραμμένη δήλωση (συναίνεσης-συμμετοχής) από τον κηδεμόνα τους, η οποία θα είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμος) που θα αναφέρει ότι επιτρέπουν να συμμετέχει στην παραπάνω εκδήλωση ποδηλασίας enduro mtb, καθώς και παρουσία αυτού.
Σε περίπτωση φθοράς του εξοπλισμού (ποδήλατο) ή ατυχήματος του αθλητή-αθλήτριας δεν θα φέρει καμία ευθύνη ο διοργανωτής.
Οι συμμετοχές On line θα είναι αποδεκτές μέχρι την παρασκευή 12-06-2015, καθώς και η κατάθεση του αντιτίμου μέσω τραπέζης πέραν από την παραπάνω ημερομηνία και ώρα κατάθεσης μετά τις 12.00μ.μ θα πρέπει να αποδεικνύεται με το αντίγραφο κατάθεσης του συμμετέχοντα στην γραμματεία η αποστολή με mail ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) η αποστολή fax στο 2310809668.
Η γραμματεία θα λειτούργει στις 12/06/2015 και ώρες 18.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου, και στις 13/06/2015 στο χώρο τις εκδήλωσης-αφετηριας και ώρες 09.00-13.00 για τις τελευταίες έγγραφες,

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:
Για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή, συμπληρώνει online τα στοιχεία του στο παρακάτω link
http://www.bikeoraio.gr/register/ και πληροφορείται για περεταίρω στο www.bikeoraio.gr.
Μπορεί να κατάθεση το αντίτιμο συμμετοχής στον Αρ.Λογ: 48000529 (iban: GR 32 0110 7410 0000 7414 8000 529) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Δικαιούχος : Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκαστρου
Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται:
το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα
ανεφοδιασμό,
πρώτες βοήθειες, υποστήριξη γιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα,
τεχνική υποστήριξη για τα ποδήλατα των αγωνιζομένων,
σάντουιτς,
νερό,

oraiokastro enduro posterΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η χρονομέτρηση των ειδικών διαδρομών θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα (ατομικό chip-κάρτα στον κάθε ένα με τεχνίτες πύλες – scan κάρτας )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Σάββατο13.06.2015– FREE TRAILS – Και παρουσίαση διαδρόμων.
Κυριακή14.06.2015– ολοκλήρωση του event με ατομικές μη επίσημες χρονομετρήσεις

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
Η Εκκίνηση του event θα γίνετε ανά δυο άτομα βάση τις λίστας συμμέτοχων (με σειρά δήλωσης του κάθε ένα) θα διανύουν τις συνδετικές διαδρομές σε προκαθορισμένο χρόνο μέχρι να φτάσουν στις ειδικές όπου και θα τους δίνεται εκκίνηση ξεχωριστά ανά ένα λεπτό περίπου για να χρονομετρηθούν, θα υπάρχει σήμανση παντού και ανά τακτά διαστήματα θα υπάρχουν κριτές και εθελοντές διασώστες. Το συνολικό μήκος τις διαδρομής είναι 12.5km και οι 3 ειδικές θα γίνουν από μια φορά.

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Το όριο των συμμετοχών ορίζεται στις 100. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Juniors – 15-18  (Απαραίτητη η παρουσία και υπογραφή  κηδεμόνα σε ειδική υπεύθυνη δήλωση)
Άνδρες – Όλοι οι χρόνοι των Ανδρών θα τοποθετηθούν στην ίδια λίστα.
Γυναίκες – Όλοι οι χρόνοι των Γυναικών θα τοποθετηθούν στην ίδια λίστα.
Hardtails – Όλοι οι συμμετέχοντες με hardtail (ποδήλατο χωρίς πίσω ανάρτηση)
Veteran 40+

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας endure διαδρομής. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην εκδηλωση

Χρήση απαραίτητου και σωστού εξοπλισμού.
  • κράνος (καλό είναι να είναι τυπου enduro), προτείνετε και το τύπου full face για τις ειδικες διαδρομες καθως και μασκα
  • επιγονατίδες,
  • επιαγκωνίδες,
  • γάντια
  • γυαλιά ποδηλασίας
Σε περίπτωση που ο συμμετέχων έχει ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτει τη στοιχειώδη ασφάλειά του δε θα λάβει μέρος στην εκδήλωση.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε κράνος σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων συνδετικών διαδρομών. Για τις ειδικές διαδρομές προτείνεται η χρήση κράνους full face. Η μη χρήση προστατευτικών μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό από την εκδήλωση.

Τοπικοί κανονισμοί-περιορισμοί

Οι Ειδικές Διαδρομές θα είναι πλήρως σηματοδοτημένες και διαθέσιμες από την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μεταφορά με οχήματα για την πρόσβαση στις ειδικές διαδρομές για προπόνηση την Παρασκευή και το Σάββατο. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται ποινή 2 λεπτών.

Οι συνδετικές διαδρομές θα έχουν χρονικό όριο για την πρόσβαση στις ειδικές διαδρομές. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το χρονικό αυτό περιθώριο θα επιβάλλεται ποινή αντίστοιχη με τον χρόνο αυτό.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗ
Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν την εκδηλωση αυτην σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για την φυσική τους κατάσταση.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις τύπου endurο Mtb (ορεινής ποδηλασίας) καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Με την εγγραφή τους στην εκδήλωση δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη εκδήλωση .
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον συμμετέχοντα να ολοκληρώσει τις διαδρομές αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει την διαδρομή αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των συμμετεχόντων . Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει την εκδήλωση λόγω κακοκαιρίας καύσωνα ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια της εκδήλωσης , για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τοποθέτηση διαφημιστικών στο χώρο της εκδηλωσης χωρίς την σύμφωνη γνώμη του διοργανωτή καθώς και οποιαδήποτε αλλαγή θέσης των ήδη υπάρχων διαφημίσεων που έχουν τοποθετηθεί από την διοργάνωση και μόνο αυτή! Οποιαδήποτε αυθαίρετη τοποθέτηση διαφημιστικού υλικού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ συμμετεχόντων στην εκδήλωση :
1ος Νικητής κάθε κατηγορίας κύπελλο μετάλλιο
2ος Νικητής κάθε κατηγορίας μετάλλιο
3ος Νικητής κάθε κατηγορίας μετάλλιο

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ
oraiokastro logoΣτον ευρύτερο χώρο που θα λειτουργήσει η γραμματεία θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος (για καταστήματα, εταιρίες και team-club), δωρεάν δικαίωμα χρήσης του χώρου θα έχουν οι χορηγοί τις εκδήλωσης και τα team-club (τέντες) ρεύμα και τουαλέτες. Για όσους ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν την Παρασκευή, το Σάββατο ή μια από αυτές τις μέρες ΥΠΑΡΧΕΙ επίσημη ανακοίνωση με πρόσφορα ξενοδοχείου της ευρύτερης περιοχής για τον αγώνα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
το υπαίθριο κάμπινγκ στο χώρο τις διαδρομής αλλά και στο ευρύτερο χώρο του δάσους (δασόκτημα) όπως και στον χώρο εκκίνησης της εκδήλωσης .

Όποιος επιθυμεί ας επικοινωνήσει με το διοργανωτή για υπόδειξη ειδικού χώρου που θα διατεθεί για υπαίθρια διανυκτέρευση .

Με εκτίμηση και αθλητικούς - ποδηλατικούς χαιρετισμούς

oraiokastro enduro flyer
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy