Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 74 guests


Πέταξε ο Δάνης στο Rodeo Trail DH race!

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Αποτελέσματα Αγώνων

rodeo trail danis winnerΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ DOWNHILL 2015

4ος αγώνας, Λιβαδειά, Rodeo Trail, 21/6


ΙΧΑΑΑΑΑ, RODEO!


Σ' ένα πιστάκι απόλαυση, σ' ένα trail διασκέδαση εκτυλίχθηκε ο τέταρτος αγώνας του Πανελλήνιου Κυπέλλου DH με τους νεαρούς riders να κλέβουν την παράσταση! Ήταν τα απολαυστικά άλματα, τα καλοφτιαγμένα μπερμ ή τα σφικτά και τεχνικά περάσματα που ενέπνευσαν τους πιτσιρικάδες να ράψουν?


Η ομάδα All terrain με έδρα τη Λιβαδειά, είχε μεγάλη έμπνευση, μεράκι και κέφι. Έτσι δημιούργησαν ένα απολαυστικό πιστάκι DH μήκους 1,1km που ζόρισε όσους πίεσαν τα όρια τους και πρόσφερε υπέροχα ride σε όσους απλά γούσταραν! Η εκκίνηση ζόρικη, απαιτούσε εκρηκτικό πετάλι και γερό τράβηγμα για να καθαρίσεις το road gap, εν συνεχεία όρμαγες σε ένα τμήμα με πάνω από δέκα σκαλοπάτια-drop κι ετοιμαζόσουν για την πρώτη μεγάλη πτήση... Ένα διπλό άλμα μήκους 7,5 μέτρων σε έστελνε στον αέρα κι ένα υπέροχο wallride δοκίμαζε τα skills σου στις στροφές. Ακολουθούσαν rock garden, σφικτά και τεχνικά τμήματα, υπέροχα μπερμάκια κι ένα τεχνικό step up πριν βγεις στην αρένα του rodeo! Ένα "στραβό" διπλό, ένα road gap που σε έστελνε στο διάολο κι ένα rema gap σου εξασφάλιζαν τρελό airtime και μπόλικη αδρεναλίνη. Αν υπολογίσουμε ότι η διοργάνωση ήταν άρτια, ο καιρός ιδανικός και η φιλοξενία τέλεια τότε καταλαβαίνουμε ότι είχαμε έναν αγώνα DH πραγματική απόλαυση!


Όσοι μάλιστα είχαν την τύχη να rideρουν και την Παρασκευή στο Rodeo Trail και οδήγησαν με φουλ τερέν ακόμη παραμιλάνε για το φοβερό χώμα... Πάντως και το αγωνιστικό διήμερο οι συνθήκες ήταν πολύ καλές επιτρέποντας σε όλους να... Οδηγήσουν.

Απόντες από αυτή τη μάχη οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές, ο Κώστας Ανδριώτης και ο Γιάννης Ιωάννου που βρίσκονταν στο Schladming για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο DH, αλλά και ο Γιάννης Κορφιάτης και η Ειρήνη Μαυράκη που ταξίδεψαν στο Baku του Αζερμπαϊτζάν για να αγωνιστούν με τα ΒΜΧ τους. Αν υπολογίσουμε και την απουσία κάποιων τραυματιών ο δρόμος για τη νίκη ήταν ανοικτός για πολλούς... και έγινε χαμός!

Στον προκριματικό τον πρώτο λόγο είχε ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας (2:16.130) που με νέο πιρούνι στο Giant του και ολοκαίνουρια παπούτσια έδειξε έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Δάνης Καρμιχαηλίδης βρέθηκε πέντε ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω του και ο τρίτος της Elite Χρήστος Δερβένης ήταν 8,8'' πιο αργός. Αντίστοιχα κι ο Ελισαίος Γούβης (2:29.344) δεν έδειξε να πιέζεται πριν την τελική μάχη, ενώ ο Πάρης Καπετανάκης (2:33.130) έψαχνε τα πατήματα του μετά την δίμηνη αποχή του... Αντίθετα με τους αθλητές της Elite που ήταν πιο cool, οι αναβάτες της Junior είχαν τρελαθεί! Πρώτος και καλύτερος ο Νικόλας Αρβανίτης (2:19.078) που βρέθηκε στην δεύτερη θέση της γενικής, οδηγώντας σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεύτερος ήταν ο θεαματικός Αναστάσης Αναστασίου (2:24.622) με τον Άγγελο Κανελλόπουλο και τον Μάριο Ανδρέου μια ανάσα πίσω του.

Στην Master 27 αναβάτες
ρίχτηκαν στην μάχη με τον Άρη Χατζηγεωργίου (2:21.978) να δείχνει ότι είναι έτοιμος πλέον να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία, προκρινόμενος στην τρίτη θέση της γενικής. Δεύτερος αρκετά πιο πίσω ο Noel Camateras (2:28.561) και τρίτος ο Αλέξης Ύμερη (2:32.612) στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του.


Στους Veteran
αγωνίστηκαν πέντε αναβάτες με τον Αντώνη Αληφακιώτη (2:32.143) να κάνει τον ταχύτερο χρόνο μπροστά από τον Φώτη Σκαρή και τον Γιώργο Παπάζογλου. Μόνη γυναικεία παρουσία αυτή της Αναστασίας Κώττα (3:21.112) που βρήκε μια πίστα που της άρεσε...





Με πολλούς θεατές να δίνουν το παρών ξεκίνησε ο τελικός
. Η πίστα ήταν σε άριστη κατάσταση, το κορδέλιασμα σωστό σε όλο το μήκος της και οι πολλοί κριτές διάσπαρτοι παντού... Και πάμε δυνατά!

Ο Δάνης Καραμιχαηλίδης (2:15.091) ήταν σε αποστολή! Ήθελε πολύ τη νίκη στην Elite και στη Γενική και κατάφερε να την πάρει οδηγώντας όμορφα, χτυπώντας κάποιες έξυπνες γραμμές και πεταλάραντας άγρια ανάμεσα στα άλματα πριν τον τερματισμό. Για πρώτη φορά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χρήστος Δερβένης (2:17.999) ωστόσο δεν ήταν ικανοποιημένος καθώς ένα λάθος στο πρώτο τμήμα του στέρησε την δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη... Μια ακόμη τρίτη θέση για τον Ελισσαίο Γούβη (2:20.412) που οδήγησε λίγο πιο συγκρατημένα μετά τις δύο πτώσεις του στα δοκιμαστικά. Μια πτώση περιόρισε τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα (2:21.960) στην τέταρτη θέση, ενώ πέμπτος βρέθηκε ο Πάρις Καπετανάκης (2:29.109). Συγχαρητήρια αξίζουν στον μάχιμο Μάριο Πολλάλη (2:33.492) που είδε την πίστα για πρώτη φορά την Κυριακή το πρωί και με λίγες καταβάσεις κατάφερε μπει στην εξάδα.

rodeo trail elite podium


Πέταγε ο Νικόλας Αρβανίτης (2:15.440) στον τελικό και πήρε την δεύτερη φετινή του νίκη στην κατηγορία Junior. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι για μόλις τρία δέκατα έχασε τη νίκη και στη γενική! Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αναστάσης Αναστασίου καταφέρνοντας κι αυτός να σπάσει το φράγμα του 2:20'' και το βάθρο συμπλήρωσε ο Άγγελος "Mr. Selfie" Κανελλόπουλος (2:23.80) που μπήκε για πρώτη φορά στην πρώτη οκτάδα γενικής. Για μόλις 27 εκατοστά έχασε το βάθρο ο Γιάννης Χάλαρης, ενώ πέμπτος μισό δευτερόλεπτο πίσω του ήταν ο Μάριος Ανδρέου που δείχνει να έχει ξεκλειδώσει για τα καλά... Δεν μπόρεσε να βγάλει το run που ήθελε ο Παναγιώτης Καλλιγέρης (2:25.122) κι έμεινε έκτος και 11ος γενικής.


rodeo trail junior podium


Ασταμάτητος ο Άρης Χατζηγεωργίου (2:20.9240 πήρε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία Master μπροστά από το Noel Camateras (2:25.315) που έκανε τρελά whip στο "στραβό" διπλό. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Βασίλης Τσιαντίκος (2:25.860) ο οποίος αγωνίστηκε με έντονους πόνους στο μηρό μετά την άγρια πτώση του στο road gap πριν τον τερματισμό... Οριακά εκτός βάθρου ο Ερνέστο Σακελαράκης (2:26.517), δυνατός ο Βαγγέλης Χροστοφοράκης (2:27.854) και σούπερ σκληρός ο Άγγελος Αναγνώστου (2:27.854) που είχε κι αυτός μια τρελή πτώση στο wallride όπου έσπασε και το κράνος του (κακώς πάντως αγωνίστηκε με σπασμένο κράνος...).


rodeo trail master podium


Στους Veteran η υπόθεση νίκη κρίθηκε περισσότερο οριακά από ποτέ! Για μόλις τέσσερα δέκατα ανακηρύχθηκε νικητής ο Αντώνης Αληφακιώτης (2:30.630) με τον Φώτη Σκαρή δεύτερο. Δυνατή μάχη είχαμε και για την τρίτη θέση με τον στυλάτο Γιώργο Παπαζογλου να ανεβαίνει βάθρο και τον Αργύρη Κωστόγιαννη να μένει τέταρτος. Επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από τραυματισμό για τον Χριστόδουλο Διαμαντίδη που αναμένεται να μπει δυνατά στο κυνήγι του βάθρου... Μόνη πρώτη η Αναστασία Κώττα στις γυναίκες, αλλά και 62η γενικής.

rodeo trail veteran podium rodeo trail women podium




Έτσι έκλεισε με επιτυχία ο πρώτος αγώνας Downhill στη Λιβαδειά και οι αναβάτες κατευθύνθηκαν στις πηγές της Κρύας για την απονομή. Ωστόσο λίγο πριν άνοιξαν οι ουρανοί με την δυνατή βροχή έτοιμη να χαλάσει την γιορτή. Χωρίς καθυστερήσεις βρέθηκε ένας όμορφος κλειστός χώρος του Δήμου κι έγινε η τελετή απονομής σε χλιδάτη φάση. Παρόντες η Δήμαρχος κα Γιώτα Πούλου και οι Αντιδήμαρχοι Λεβαδέων, Κώστας Καπλάνης και Θανάσης Φορτώσης που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και υποσχέθηκαν ότι στο μέλλον θα έχουμε την αμέριστη βοήθεια του Δήμου για την επιμήκυνση του Rodeo Trail και γενικά για την διοργάνωση αγώνων κατάβασης. Με αναπάντεχο guest star τον κλαρινίστα Γιώργο Μάγκα έκλεισε με απόλυτη επιτυχία ο εξαιρετικός αγώνας και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 5-6 Σεπτέμβρη όπου θα πραγματοποιηθεί ο πέμπτος αγώνας του Πανελλήνιου Κυπέλλου Downhill στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.


Καλό νταουνχιλάδικο καλοκαίριιιιιιιι!


rodeo trail ridebackstefano-Άγγιξε την τελειότητα η διοργάνωση στη Λιβαδειά! Η πίστα άριστα κορδελιασμένη και άρτια προετοιμασμένη (δεν χάλασε ούτε ένα μπερμ), υπήρχαν κριτές με σφυρίχτρες παντού, σωστό uplift (στο ένα φορτηγάκι μάλιστα οδηγός ήταν ο Αντιδήμαρχος!!), παγωμένα νερά και Red Bull στην εκκίνηση και στον τερματισμό, δύο ασθενοφόρα και διασώστες, υπέροχα ταμπελάκια σηματοδότησης, σούπερ απονομή, πανέμορφα t-shirts, εξαιρετική φιλοξενία και μεγάλη υποστήριξη από την τοπική κοινωνία. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

-Επειδή αρκετοί πρόβαλαν σαν δικαιολογία για την απουσία τους το οικονομικό αναφέρουμε: Ο Δάνης Καραμιχαηλίδης (1ος γενικής) και η Αναστασία Κώττα (1η γυναίκα) ταξίδεψαν με τρένο από Θεσσαλονίκη, έμειναν σε σκηνή και έφαγαν σουβλάκια περιορίζοντας το budget του αγώνα στα 50Ε... και πέρασαν υπέροχα. Αν θέλεις κάτι πραγματικά, απλά δεν σε σταματάει τίποτα, αν ψάχνεις για δικαιολογία βρίσκεις πολλές...
-Ιδιαίτερα καλοφτιαγμένα ήταν τα άλματα κι έτσι πολλοί αναβάτες έκαναν με ασφάλεια τις μεγαλύτερες πτήσεις της ζωής τους!
-Δυστυχώς μόλις 69 αναβάτες πήραν εκκίνηση στον προκριματικό, καθώς από πολλές πόλεις δεν ήρθαν καθόλου αναβάτες και από Αθηναίους έλειψαν πολλοί. Πραγματικά κρίμα, αλλά αυτοί έχασαν. Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι αν δεν στηρίξουμε εμείς οι αναβάτες τους αγώνες Downhill στη χώρα μας είναι αδύνατον να εξελιχθεί το σπορ και οι διοργανώσεις. Την επόμενη φορά ψάξτε μια δικαιολογία για να έρθετε και όχι για να λείψετε... Το ελληνικό DH το αξίζει!

Gravity Freaks
Κείμενο: Φώτης Σκαρής
gravity freaks logo




φωτό άρθρου: Βασίλης Δεμερτζής
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy