Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 101 guests


Greek DH Cup

Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 00:49
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
gdc17 logoΈνα νέο ελληνικό αγωνιστικό downhill.

Μετά από τέσσερα δυνατά χρόνια αγώνων και με το επίπεδο αναβατών και διοργανωτών να έχει ανέβει σημαντικά ήρθε η ώρα για ακόμη καλύτερους αγώνες. Η νέα επιτροπή που εκλέχθηκε από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, έχει θέσει υψηλούς στόχους και γίνονται σοβαρές προσπάθειες για καλύτερους, ποιοτικότερους και ασφαλέστερους αγώνες που να ακολουθούν διεθνή πρότυπα και κανονισμούς. Φυσικά όλα δε μπορούν να αλλάξουν από την μία στιγμή στην άλλη γι' αυτό χρειαζόμαστε την στήριξη και την κατανόηση όλων των αγωνιζόμενων και των διοργανωτών.

Η μεγάλη αλλαγή για το 2017 είναι ότι θα μειωθεί ο αριθμός των αγώνων στους πέντε (5) από τους οκτώ (8), και θα προσμετρούν ΟΛΟΙ στην τελική βαθμολογία. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί, από την επιτροπή, στα θέματα ασφάλειας και οργάνωσης των αγώνων.

Στόχος μάλιστα είναι το αναβαθμισμένο Κύπελλο DH να προσελκύσει ακόμη περισσότερες συμμετοχές από την Βουλγαρία και γενικά τις Βαλκανικές χώρες ώστε να ανέβει ακόμη περισσότερο το επίπεδο του ανταγωνισμού.
 
Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2016 16:11
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
greek downhill cup logo 2016 art




Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill 2016


Τελική βαθμολογία

Η ώρα της αλήθειας!


Μετά από μια συναρπαστική σεζόν ολοκληρώθηκε το τέταρτο Πανελλήνιο Κύπελλο DH με τεράστιο νικητή τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα και μεγάλους πρωταγωνιστές τους αναβάτες της κατηγορίας Junior!


Πραγματικά η ιστορία του Γρηγόρη Τσαλαφούτα σε αυτό το Πανελλήνιο Κύπελλο είναι ξεχωριστή. Ο νεαρός αναβάτης από την Δίβρη Λαμίας ξεκίνησε αυτή τη σεζόν χωρίς ποδήλατο καθώς έκλεψαν το Giant του σε μια επίσκεψη του στην Αθήνα λίγο πριν την έναρξη του Κυπέλλου. Έτσι ο Γρηγόρης αναγκάστηκε να τρέξει στον πρώτο αγώνα με ένα Kona Stinky (μάλιστα small) που έστησε ο ίδιος όπως όπως. Στον δεύτερο, αγωνίστηκε με ένα RAM Synergy -ευγενική χορηγία του φίλου του Μιχάλη Μπερτσιμά- και στον τρίτο με ένα δανεικό Morewood Makulu (ευγενική χορηγία του Βαγγέλη Κρόμπα). Τελικά ήταν το κατάστημα "Το ποδήλατο" που έδωσε τη λύση παραχωρώντας του ένα Santa Cruz V-10 για το υπόλοιπο της χρονιάς. Ο Τσαλαφούτας οδήγησε εντυπωσιακά, πίεσε τους κορυφαίους Έλληνες riders και τελικά κατάφερε να πάρει τον τίτλο στην Elite και στη γενική, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Κώστας Ανδριώτης και ο Γιάννης Ιωάννου έχασαν τον 4ο και 5ο αγώνα εξαιτίας υποχρεώσεων στο εξωτερικό.
Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2016 01:03
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
blog chartΜπορεί το Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill 2016 να αποτελεί πλέον παρελθόν, αλλά σίγουρα μας απασχολεί ακόμα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η κλασική μας ψηφοφορία μετά το τέλος των αγώνων της χρονιάς, πραγματοποιήθηκε μέσα από το downhill.gr. 

Σκοπός της ψηφοφορίας είναι να παρουσιάσει την άποψη των πολλών. Να αναδείξει προβλήματα και προτάσεις για βελτίωση. Να αποτυπώσει κάποια νούμερα. Και σίγουρα αυτό που όλοι περιμένουν...να αναδείξει τον καλύτερο διοργανωτή και την καλύτερη πίστα της χρονιάς!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. 

Όσον αφορά όμως την καλύτερη διοργάνωση...ο τίτλος πάει στο...
Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 22:00
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
gdhc16 poll cover

Η καθιερωμένη πλέον ψηφοφορία μας για το Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill της χρονιάς που πέρασε είναι σε εξέλιξη! Αποφάσισε εσύ με τη ψήφο σου ποιος ήταν ο καλύτερος διοργανωτής αγώνα και ποιος έφτιαξε την καλύτερη πίστα downhill της χρονιάς 2016.

Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016 22:26
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
greek downhill cup logo 2016 cover


Επιστροφή στους αγώνες, επιστροφή στην "κόντρα" της βαθμολογίας!

Και η επιστροφή έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ένα σούπερ αγώνα στο Χ.Κ. Βασιλίτσας, στο Vasilitsa Bike Park πλέον κατά τους θερινούς μήνες. 

Πάμε για τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, με το ολοκαίνουριο Rock 'n Roll Trail στο Μουζάκι και την παρθενική του εμφάνιση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill! 

Δείτε πως έχουν τα Top10 μέχρι στιγμής:

Σελίδα 5 από 12