Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 95 guests


Διαδρομές

Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Κυριακή, 22 Μάιος 2016 21:35
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
enduro-days-kissavos-mtb-1
Πόσες φορές την ίδια μέρα έχεις βρεθεί σε αλπικό τοπίο και παραλία
;


Σίγουρα λίγες, τα μέρη που δίνουν αυτή τη δυνατότητα δεν τα βρίσκεις εύκολα και ειδικά αυτά τα δύο να τα συνδέει ένα απίστευτο μονοπάτι μήκους σχεδόν 20 χιλιομέτρων. Μαζί με τον Μήτσο Οικονόμου καταλάβαμε αυτή τη δυνατότητα και με την πολύτιμη βοήθεια των φίλων μας ξεκινήσαμε να σκάβουμε το 2007. Φτιάξαμε την Amanita Trail, διοργανώθηκαν εκεί αγώνες Downhill και παράλληλα ανοίξαμε νέα μονοπάτια με σκοπό να φτιάξουμε μια κατάβαση από τα 1978 μ. υψόμετρο μέχρι τη θάλασσα. Από την κορυφή του Κισσάβου μέχρι την παραλία του Στομίου!
Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Τετάρτη, 11 Μάιος 2016 21:19
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
transpan coverΗ συνάντηση και η φιλική "αναμέτρηση" της Κυριακής, ονομάστηκε "Trans-Pan". Είναι δηλαδή η διάσχιση στα βουνά της Αρκαδίας όπου γεννήθηκε ο μύθος του θεού Πάνα. Τα μονοπάτια της περιοχής έχουν υποστεί μικρές παρεμβάσεις και είναι επί το πλείστον φυσικά και με ήπια κλίση. Η περιοχή στην οποία θα περιηγηθούμε είναι αρκετά μεγάλη γι'αυτό υπολογίστε αρκετά ανηφορικά χιλιόμετρα και πετάλι αλλά πολύ διασκεδαστικά μονοπάτια στο πυκνό ελατοδάσος.
Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Παρασκευή, 22 Απρίλιος 2016 22:39
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
enduro mtb days kissavos posterΤον Κίσσαβο οι Downhillάδες τον γνώρισαν από την Amanita Trail. Το 2011 έγινε ο 1ος αγώνας Downhill εκεί. Από τότε δε σταμάτησαν να δουλεύονται οι διαδρομές, να στήνονται άλματα και να μετατρέπεται ένα ακόμα βουνό σε ποδηλατικό παράδεισο.

Έτσι με τα χρόνια μεγάλωσε και η αρχική διαδρομή. Τα 2 χλμ. της πίστας έγιναν σύντομα 6. Άμα γίνουν 6 εύκολα γίνονται 10 και 15. Μέχρι η αρχή της διαδρομής να φτάσει στην κορυφή του Κισσάβου, στα 2000 μ. υψόμετρο περίπου και το τέλος της στην παραλία του Στομίου.


Πλέον στο σύνολο της η διαδρομή είναι έτοιμη και η καλύτερη αφορμή να τη γνωρίσουμε το Enduro Days in Kissavos.

Σελίδα 6 από 13