Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 51 guests


Διαδρομές

Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2018 23:07
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
enduro mtb days  logo

Τα Enduro MTB Days είναι τα απόλυτα events περιπέτειας με ποδήλατο!

Ετοιμαστείτε για το 2019!!!

Λίγο πριν μας αφήσει το 2018 πυρετώδης είναι οι ετοιμασίες για τα Enduro MTB Days του 2019 σε επίπεδο επαφών, αναζητήσεων και εξερεύνησης σε προορισμούς. Τελικά οι τοποθεσίες ορίστηκαν και είναι η μια καλύτερη από την άλλη!
Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 21:53
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
enduro mtb olympus 2018 coverΗ Καλλιπεύκη είναι χωριό στα Βορειοανατολικά του Νομού Λάρισας, σε υψόμετρο 1054 μ. Η παλιά του ονομασία του χωριού πριν 1927 ήταν «Νεζερός», η οποία προέρχεται από τη σλαβική ρίζα "έζερο" (το "ν" είναι ευφωνικό), που σημαίνει λίμνη. Ιδρύθηκε κατά τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους και υπήρξε από το 10ο αι μ.Χ. έδρα επισκόπου, εξαρτώμενου από το Μητροπολίτη Λάρισας. Κεντρικό σημείο του Κάτω Ολύμπου, αποτέλεσε σπουδαία θέση των κλεφτών κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Μέχρι το 1911 υπήρχε στην περιοχή η λίμνη Ασκυρίδα ή Ασκουρίδα, η οποία αποξηράνθηκε και έδωσε θέση για καλλιεργήσιμες εκτάσεις 5.500 στρεμμάτων. Τα τελευταία χρόνια συζητείται η -εν μέρει- ανασύστασή της. Το σημερινό όνομα του χωριού οφείλεται στα ωραία πευκοδάση που το περιβάλλουν. Γνωστά αξιοθέατα αποτελούν η Αγία Τριάδα και η Πατωμένη.
Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 18:11
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
enduro rapsani coverΗ Ραψάνη βρίσκεται στους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 500μ. από την θάλασσα, επάνω από την γραφική κοιλάδα των Τεμπών, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Πήρε το όνομά της από την αρβανίτικη λέξη ράψ(ι)α, που σημαίνει μαλακό πέτρωμα. Η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν της Ραψάνης είναι δύσκολη υπόθεση, μιας και τα περισσότερα χωριά της Θεσσαλίας υπέστην πολλαπλές επιδρομές και καταστροφές στην μακρόχρονη ιστορία τους. Κατά τον μύθο η Ραψάνη ήταν μια πανέμορφη και δυναμική γυναίκα που πρωτοστάτησε στη συνένωση των χωριών.

Σελίδα 2 από 13