Πέμπτη 28 Μαρ 2024


Διαδρομές

Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016 22:24
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
pelion enduro days coverΟ Οκτώβρης στο Πήλιο είναι ο καλύτερος μήνας. Μετά τις πρώτες βροχές το χώμα μαλακώνει. Η υγρασία βγάζει στην επιφάνεια έναν κόσμο που τον υπόλοιπο χρόνο μένει υπόγειος. Τα μανιτάρια του Πηλίου χρωματίζουν τη γη. Τα δέντρα παίρνουν όλες τις αποχρώσεις από το κίτρινο μέχρι το βαθύ κόκκινο και τα μονοπάτια είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτούμε το Πήλιο!

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου το Πήλιο φιλοξενεί αθλητές και φίλους του Enduro MTB σε μια διαδρομή από τις κορυφές μέχρι την παραλία! 19χλμ μονοπατιού θα μας περάσουν από δάση οξιάς και κωνοφόρων, σημεία με χαμηλή βλάστηση, ελαιώνες που καλλιεργούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια οι Πηλιορείτες και θα καταλήξουμε στην παραλία των Καλών Νερών.
 
Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016 22:07
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
enduro days pelion prologue 10Long Story Prologue Trail (600m. dist. -67m. alt. gain)

Δεν είναι μόνο το μήκος που δίνει το όνομα σε αυτό το μονοπάτι. Είναι κυρίως η μεγάλη ιστορία που κουβαλάει από τις γενιές των ανθρώπων που το έχτισαν και το περπάτησαν.


Ξεκινάει πάνω από το χωριό Μηλιές και καταλήγει στην παραλία των Καλών Νερών. Εμείς για την κατατακτήρια διαδρομή θα χρησιμοποιήσουμε το τελευταίο τμήμα. Μήκους 600 μέτρων.

Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2016 21:33
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
enduro days pelion logoΤα συστατικά για έναν επιτυχημένο αγώνα είναι μια ωραία διαδρομή, σκληρή δουλειά και μεράκι από τους διοργανωτές, υποστήριξη από την τοπική κοινωνία. Το Enduro MTB Days in Pelion τα έχει όλα. Αν προσθέσουμε και την εμπειρία από τις 2 προηγούμενες φετινές διοργανώσεις στον Κίσσαβο και τον Όλυμπο αλλά και παλιότερες στο Πήλιο, η επιτυχία είναι εγγυημένη.
Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2016 23:31
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Ετοιμαστείτε για την πιο επική ποδηλατική διάσχιση!!

mtb days in olympus06Στο άκουσμα του ονόματος Όλυμπος ανατρίχιαζα. Πρώτη φορά άκουσα για ατό το θεριό στο σχολείο. Το ότι ήταν το ψηλότερο σημείο στην Ελλάδα με μάγευε. Τότε δεν υπήρχε πρόσβαση στους υπολογιστές για να το googlάρω και να έχω εικόνα, οπότε το έστησα με τη φαντασία μου και με λιγοστές πληροφορίες ανθρώπων που συνήθως δεν είχαν ιδέα. Βρήκα ελάχιστα αποκόμματα σε εφημερίδες και αργότερα μαθαίνοντας να ερευνώ βρήκα αρκετά βιβλία, δυστυχώς τα πιο πολλά για τη μυθολογία που αν και ενδιαφέρουσα δεν ήταν αυτό που ζητούσα.

Κάποια στιγμή, γύρω στα 20 ένας φίλος μου πρότεινε να κάνουμε κάτι «δυνατό». Εκείνη την περίοδο μια τέτοια εμπειρία ήταν αυτό που ζητούσα. Με ελάχιστους χάρτες, βαριά ποδήλατα και χωρίς συγκεκριμένο πλάνο διασχίσαμε το Πήλιο, το Μαυροβούνι, τον Κίσσαβο, τον κάτω Όλυμπο, τον Όλυμπο, τα Πιέρια και φτάσαμε μέχρι τη Χαλκιδική ...νομίζω τότε κάπως γεννήθηκε η ιδέα των Enduro Days...
Συντάχθηκε απο τον/την Timos Tsin. Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016 20:33
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
enduro mtb days olympus logoΗ ιδέα των Enduro Days ξεκίνησε στο Πήλιο το 2014 και επαναλήφθηκε το 2015. Το 2016 το Enduro Days μεγάλωσε και επισκέπτεται ακόμα 2 βουνά. Στις 7 και 8 Μαΐου είχαμε την ευκαιρία να ποδηλατήσουμε στο νέο μονοπάτι που κατασκευάστηκε στον Κίσσαβο και να περάσουμε ένα αξέχαστο διήμερο. Μπροστά μας έχουμε 2 ακόμα Enduro Days και έχει έρθει η σειρά του Ολύμπου στις 23 και 24 Ιουλίου. Η αυλαία των Enduro Days θα κλείσει το Σεπτέμβρη στο Πήλιο σε μια διαδρομή από την κορυφή μέχρι τη θάλασσα!

Σελίδα 3 από 8