Enduro Mtb Κάτω Όλυμπος - Καλλιπεύκη 2018

Εκτύπωση

Tracks & More - Διαδρομές

enduro mtb olympus 2018 coverΗ Καλλιπεύκη είναι χωριό στα Βορειοανατολικά του Νομού Λάρισας, σε υψόμετρο 1054 μ. Η παλιά του ονομασία του χωριού πριν 1927 ήταν «Νεζερός», η οποία προέρχεται από τη σλαβική ρίζα "έζερο" (το "ν" είναι ευφωνικό), που σημαίνει λίμνη. Ιδρύθηκε κατά τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους και υπήρξε από το 10ο αι μ.Χ. έδρα επισκόπου, εξαρτώμενου από το Μητροπολίτη Λάρισας. Κεντρικό σημείο του Κάτω Ολύμπου, αποτέλεσε σπουδαία θέση των κλεφτών κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Μέχρι το 1911 υπήρχε στην περιοχή η λίμνη Ασκυρίδα ή Ασκουρίδα, η οποία αποξηράνθηκε και έδωσε θέση για καλλιεργήσιμες εκτάσεις 5.500 στρεμμάτων. Τα τελευταία χρόνια συζητείται η -εν μέρει- ανασύστασή της. Το σημερινό όνομα του χωριού οφείλεται στα ωραία πευκοδάση που το περιβάλλουν. Γνωστά αξιοθέατα αποτελούν η Αγία Τριάδα και η Πατωμένη.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στην Καλλιπεύκη γίνεται οδικώς μέσω της εθνικής οδού από:
Διαμονή: Η Καλλιπεύκη παρέχει τον ξενώνα Ασκούρης με διαθεσιμότητα σχεδόν 50 ατόμων. Στον προαύλιο χώρο μπορούν να στηθούν σκηνές ή τροχόσπιτα. Η Τιμή Διαμονής είναι 15€/άτομο με πρωινό και για τους κατασκηνωτές 5€/άτομο με πρωινό. Ο ξενώνας διαθέτει ζεστό νερό, θέρμανση, πετσέτες και σκεπάσματα.

Η κατανομή των ατόμων γίνεται σε:
Εναλλακτικά κοιτάτε σε κοντινή περιοχή Παλαιοί Πόροι, Πλαταμώνα , Παλαιό Παντελεήμονα.

Ασφάλεια: Την ασφάλεια της διοργάνωσης θα καλύψει ιδιωτικό Ασθενοφόρο.

Γενική Περιγραφή: Η Εκκίνηση γίνεται από τον ξενώνα Ασκούρι στην Καλλιπεύκη. Η διαδρομή του Σαββάτου είναι 19χλμ με 6χλμ ανάβαση χωματόδρομο απο την Καλλιπεύκη για Μεταμόρφωση, 5χλμ μονοπάτι D2 και 8χλμ επιστροφή χωματόδρομο απο Δέση για Καλλιπεύκη. Θα υπάρχει αυτοκίνητο για όποιους δεν θέλουν να κάνουν άλλο ποδήλατο. Η διαδρομή της Κυριακής είναι 18χλμ με 6χλμ ανάβαση χωματόδρομο απο την Καλλιπεύκη για Μεταμόρφωση και 12χλμ συνδιασμό 2 μονοπατιών (L1 & P1) απο Μεταμόρφωση για Παλαιούς Πόρους μέσω Λίμνης Κατή. Η φυσική ομορφιά της περιοχής και οι εναλλαγές της από χαμηλή βλάστηση σε πεύκο και έλατο, με φυσικές πηγές και ρυάκια την κάνουνε μοναδική. Η σήμανση είναι κατα κύριο λόγω με χρώμα Μπλέ, Βέλη κατεύθυνσης και κορδέλα μόνο στα ανοιχτά σημεία φουξ ή πορτοκαλί.

Τύπος Ποδηλάτου: ALL MOUNTAIN / ENDURO & HARDTAIL

Πρόγραμμα Σάββατο 28/4: Ώρα προσέλευσης 09:00 στο χώρο εκκίνησης και διεξαγωγής στον ξενώνα Ασκούρι. Αφού τακτοποιηθούμε στην γραμματεία σχετικά ετοιμαζόμαστε. Η έναρξη στην αψίδα είναι στις 12:00. Θα υπάρχει BBQ, μπύρες, αναψυκτικά στο χώρο διεξαγωγής. Το βράδυ ανάλογα με την βραδυά ή θα μείνουμε στον χώρο του ξενώνα ή θα πάμε στην ταβέρνα για φαγητό και κρασάκι.

enduro mtb olympus 2018 map1


Πρόγραμμα Κυριακή 29/4: Πρωινό στο χώρο του ξενώνα απο τις 08:00. Ώρα προσέλευσης 09:00 στο χώρο εκκίνησης και διεξαγωγής στον ξενώνα Ασκούρι. Αφού τακτοποιηθούμε στην γραμματεία σχετικά ετοιμαζόμαστε. Η έναρξη στην αψίδα είναι στις 11:00. Δίνουμε τα πράγματά μας στα αυτοκίνητα για να αλλάξουμε με τον τερματισμό. Θα μεταφέρουμε επάνω τους οδηγούς (άνευ ποδηλάτου) και όσους δεν θα καθήσουνε στους Παλαιούς Πόρους για φαγητό και πρέπει να φύγουνε για ταξίδι. Στο χώρο της πλατείας θα υπάρχει και παροχή για πλύσιμο των ποδηλάτων.

enduro mtb olympus 2018 map2

enduro mtb olympus 2018 poster
Η διοργάνωση παρέχει:


Συμμετέχοντες: Οι συμμετέχοντες συμφωνούνε με τους όρους και προϋποθέσεις της διοργάνωσης. Η τιμή συμμετοχής είναι για το Σάββατο 20€, για την Κυριακή 25€ και για το Διήμερο 35€ . Την ημέρα της διεξαγωγής όσοι έχετε δηλώσει συμμετοχή θα παραδώσετε τις υπογεγραμμένες δηλώσεις, θα παραλάβετε το νούμερο για την συμμετοχή σας και θα τακτοποιηθείτε στα δωμάτια. Δεν θα δεχτούμε αναβάτες τις τελευταίας στιγμής. Θα πρέπει να έχετε δηλώσει συμμετοχή στην φόρμα εγγραφής και να έχετε τακτοποιηθεί οικονομικά. Πληρωμές την ημέρα της διοργάνωσεις δεν θα γίνονται.


Δεν θα δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής της τελευταίας στιγμής την ημέρα της διεξαγωγής.

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα που βρίσκεται ΕΔΩ.

(Όριο Συμμετοχών δεν υπάρχει)
Website διοργάνωσης κλικ εδώ

Facebook event κλικ εδώ