Δευτέρα 29 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 109 guests


Sfakia Extreme Trails Festival 2014

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

sfakia extreme trails 2013SFAKIA EXTREME TRAILS FESTIVAL 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ ANEK LINES σε συνεργασία με το Δήμο Σφακίων, διοργανώνει διήμερο Διασυλλογικό - Οπεν Αγώνα ΜΤΒ και DH με την επωνυμία «SFAKIA EXTREME TRAILS FESTIVAL 2014».
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 20 - 21 Σεπτεμβρίου 2014 στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Ασκύφου Σφακίων, στα Χανιά Κρήτης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
• ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Σεπτεμβρίου 2014 : Κατάβαση – Downhill (DH) στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Μάστερ/ Όπεν.
• ΚΥΡΙΑΚΗ 21 Σεπτεμβρίου 2014 : ΜΤΒ(αγώνας ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ cross country. XC) στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Μίνι, Μάστερ, Open fun και open pro.

Αναλυτικά:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ DH (DOWNHILL)

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
06.30 – 07.00 Συνάντηση και παραλαβή συμμετεχόντων, έξω από το καράβι, στο λιμάνι της Σούδας.
10.00 - 14.00 Προπόνηση στις διαδρομές CROSS COUNTRY (24 & 34km).
10:00 - 14:00 Λειτουργία Γραμματείας και προπόνηση DH (2 υποχρεωτικές καταβάσεις).
15.00 - 18.00 Αγώνας (2 καταβάσεις και μετράει ο καλύτερος χρόνος).
19.00 – 19.30 Απονομές DH

Διαδρομή: Η διαδρομή DH (μήκους 2.2km) ξεκινάει από το καταφύγιο της Ταύρης πάνω από το χωριό Ασκύφου και τερματίζει στην Πλατεία του χωριού . Χρόνος κατάβασης υπολογίζεται στα 5 - 7 λεπτά σε μια αρκετά τεχνική και απαιτητική διαδρομή με πολλές εναλλαγές. Σχεδιασμένη πάνω στον παλιό γαϊδουρόδρομο, που ένωνε τα δυο σημεία τα παλιά χρόνια. Χαρακτηριστικό της, η άφθονη πέτρα και οι πολλοί βράχοι, όλα μέσα στο άγριο και διαφορετικό Σφακιανό δάσος!!

Κανονισμοί: Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα της Ορεινής Ποδηλασίας, για το αγώνισμα του DH.

Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα DH: Στον αγώνα DH θα υπάρχουν 3 κατηγορίες ως εξής : α) Juniors (περιλαμβάνει Έφηβους και Νεανίδες με κοινή κατάταξη), β) Elite (περιλαμβάνει Άνδρες και Γυναίκες με κοινή κατάταξη ) και γ) Μάστερ/Όπεν με κοινή κατάταξη . Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός, στις κατηγορίες α και β θα γίνει σύμπτυξη σε μία κατηγορία με κοινή κατάταξη.

Η σειρά εκκίνησης θα αποφασιστεί από τους διοργανωτές και θα είναι ίδια για τα 2 σκέλη της μέρας. Ποδηλάτης, που δεν έχει δύο τουλάχιστον επίσημα δοκιμαστικά, δεν θα πάρει εκκίνηση. Οι δοκιμές και η επίσημη προπόνηση θα πραγματοποιηθούν όπως φαίνεται στο πρόγραμμα.

Η διαδρομή του DH θα είναι σηματοδοτημένη 24 ώρες πριν τον αγώνα.

Στον αγώνα DH όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν υποχρεωτικά τις 2 επίσημες αναγνωριστικές καταβάσεις – προπονήσεις.

Η χρήση κράνους και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (που απαιτείται από τους κανονισμούς), καθώς και ο αριθμός του ποδηλάτου, είναι υποχρεωτικά και στις επίσημες προπονήσεις. Η Αγωνόδικος Επιτροπή είναι η αρμόδια να αποφασίσει εάν ο ποδηλάτης που συμμετέχει, φέρει τον κατάλληλο εξοπλισμό (κράνος Full face, θώρακα, επιαγκωνίδες, επιγονατίδες κλπ) για να πάρει εκκίνηση. Ποδηλάτης (-ες) με ελλείψεις στον εξοπλισμό του, που δεν καλύπτεται η στοιχειώδης ασφάλεια του, δεν είναι δυνατόν να λάβει εκκίνηση.

Κατά την διεξαγωγή κάποιας κατηγορίας, ποδηλάτες άλλων κατηγοριών απαγορεύεται να βρίσκονται εντός της διαδρομής, με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα της κατηγορίας τους.

sfakia extreme trails logo

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ(CROSS COUNTRY)

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
06:30 – 07:00 Συνάντηση και παραλαβή συμμετεχόντων, έξω από το καράβι, στο λιμάνι της Σούδας.
09:00 Λειτουργία γραμματείας στην πλατεία του χωριού Ασκύφου.
09:30 ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ αγώνας 15 min.
10:00 ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ αγώνας 20 min.
10:30 ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ αγώνας 30 min.
11:30 ΑΝΔΡΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΑΣΤΕΡ, ΟΠΕΝ FUN & ΟΠΕΝ PRO (Αγώνας 34km και 24km).
15:30 Βραβεύσεις για όλες τις κατηγορίες.
18.00 Αναχώρηση από το χωριό Ασκύφου για το λιμάνι της Σούδας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή CROSS COUNTRY 34km ξεκινάει από την πλατεία του χωριού Ασκύφου, διασχίζει τα παλιά σοκάκια και κατευθύνεται, μέσα από το οροπέδιο, προς το χωριό Ίμπρος. Μία συνεχόμενη ανηφόρα 5km μας χαρίζει εκπληκτική πανοραμική θέα και συνεχίζει με μια ενδιαφέρουσα κατηφόρα, η οποία μας οδηγεί στην είσοδο του φαραγγιού της Ίμπρου. Από ΄κει επιστρέφει στο οροπέδιο Ασκύφου, συνεχίζει περνώντας δίπλα από τη γραφική γειτονιά Γωνί και κατευθύνεται κάτω από τα οθωμανικά Κάστρα. Στο σημείο αυτό, η κατηγορία Fun στρίβει αριστερά και κατευθύνεται προς τον τερματισμό, ενώ η κατηγορία Pro συνεχίζει ευθεία. Ακολουθεί ανάβαση περίπου 5km, που κατηφορίζει σε ένα όμορφο παραδοσιακό μονοπάτι 2,5km. Ο δασικός δρόμος που το διαδέχεται, οδηγεί ξανά στο Γωνί, στα κάστρα και εντέλει στον πολυπόθητο τερματισμό στην πλατεία του χωριού.





ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΑΓΩΝΕΣ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στην δύναμη της ΕΟΠ.

Όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν στις κατηγορίες ΟΠΕΝ, θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση. Για αθλητές κάτω των 18 ετών, απαιτείται συνοδός ενήλικας.

Στους αγώνες κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών – τριών.
Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού εξοπλισμού ή ατυχήματος κλπ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι την Τετάρτη 17/9/2014 και ώρα 14:00 με fax στο 28210-86285 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Κατάθεση δελτίων και παραλαβή αριθμών θα γίνεται με ευθύνη των εκπροσώπων των ομάδων από την Γραμματεία του αγώνα μία ώρα πριν την εκκίνηση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Για την συμμετοχή των αθλητών στις κατηγορίες ΜΑΣΤΕΡ και ΟΠΕΝ θα υπάρξει κόστος συμμετοχής 20 ευρώ για τον αγώνα DH και 15 ευρώ για τον αγώνα CROSS COUNTRY ( για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος και στους δύο αγώνες, το κόστος ανέρχεται στα 30 ευρώ). Για τους αθλητές εντός Κρήτης στον αγώνα CROSS COUNTRY το κόστος θα είναι 5 ευρώ, εφόσον δεν επιθυμούν μετακίνηση από και προς το καράβι.

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται:
  • δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα,
  • υποστήριξη γιατρού - ασθενοφόρου κατά την διάρκεια των αγώνων,
  • μεταφορά των αθλητών στην εκκίνηση της διαδρομής (DH),
  • τεχνική υποστήριξη,
  • τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τη διάρκεια των αγώνων,
  • σάντουιτς,
  • αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
Για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια γίνεται προσπάθεια έκπτωσης 50% . Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση σύντομα.


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στον 1ο, 2ο και 3ο νικητή κάθε κατηγορίας που συμπληρώνεται θα απονεμηθούν μετάλλιο και δίπλωμα,

Στον 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα.

Στις κατηγορίες Μάστερ, Open Fun και Pro, οι βραβεύσεις θα γίνουν βάση των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών, ξεχωριστά:
Α) 18-30
Β) 31-40
Γ) 41-50
Δ) 51-60
Ε) 61+

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Ιδιώτης Ιατρός που θα οριστεί με ευθύνη του διοργανωτή, κάλυψη από ασθενοφόρο.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων, σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή η τήρηση αυτού, καθώς και τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ορφανουδάκης Κώστας 6944426205 Χαιδεμενάκης Χαράλαμπος 6945704555
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy