Σάββατο 11 Μαϊ 2024

Who's Online

Now online:
  • 39 guests


Παρουσίαση ομάδων 2010

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Downhill World

article_2010To 2010 ήδη έχει μπει και όλες οι ομάδες ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μεγάλες μεταγραφές, νέοι σπόνσορες, αλλά  η μεγάλη έκπληξη είναι η επανεμφάνιση του θρύλου – Nicolas Vouilloz ξανά στους αγώνες.

Ας ξεκινήσουμε με τη περσινή νικήτρια ομάδα, την Syndicate που δεν θα έχει αλλάξει κάτι στο ρόστερ της. Αιχμή του δόρατος θα είναι ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής Steve Peat, ενώ παρέα του θα είναι ο Greg Minnaar αλλά και ο νεαρός  Josh Bryceland. Το ποδήλατο της ομάδας είναι για άλλη μια χρονιά το Santa Cruz V10.

troy_brosnanΣυνέχεια έχει η ομάδα της Monster/Specialized. Ο Sam Ηill νικητής του παγκοσμίου κυπέλλου μαζί με τον  Brendan Fairclough θα είναι τα κύρια μέλη της ομάδας. Σημαντική προσθήκη είναι αυτή του  16χρονου ταλαντούχου,  Troy Brosnan . Το ποδήλατο της ομάδας συνεχίζει να είναι το Specialized Demo.

Για το 2010 η γαλλική Lapierre αποφάσισε να επιστρέψει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς,  με το όνομα Team Lapierre International. Ο 10 φόρες παγκόσμιος πρωταθλητής Nicolas Vouilloz κάνει την επανεμφάνιση του στους αγώνες μέσω της Lapierre. Κυρίως θα πάρει μέρος σε αγώνες Enduro, ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε κάποιο  κύπελλο.  Την ομάδα συμπληρώνει ο Sam Blenkinsop, ο οποίος αποκτήθηκε από την YETI  και ο πρωτοεμφανιζόμενος Sam Flockhart. Με το Lapierre DH-920 θα αγωνίζονται οι αναβάτες της ομάδας.

Η Yeti ανακοίνωσε και αυτή  την αγωνιστική της ομάδα. Η Yeti / Fox Racing Shox με αρχηγό τoν  Jared Graves παγκόσμιο πρωταθλητή στο 4Χ, μας υπόσχεται ότι θα έχει μια από τις δυνατές ομάδες.  Οι νεαροί  αμερικανοί αναβάτες Aaron Gwin και ο Joey Schusler συμπληρώνουν την ομάδα. Το ΥΕΤΙ 303 DH συνεχίζει να είναι το αγωνιστικό ποδήλατο της ομάδας.

Η ομάδα της CRC/Intense ενισχύεται και άλλο με τη προσθήκη του Φιλανδού Matti Lehikoinen. Μετά από μια περίοδο συχνών τραυματισμών ο Matti επιστρέφει και δηλώνει μεγάλη ικανοποίηση για τη νέα του ομάδα. Οι  Chris Kovarik, Julien Camellini, Claire Buchar, Matt Simmonds, Ruaridh Cunningham  αποτελουν το υπόλοιπο δυναμικό της ομάδας. Το ποδήλατο της ομάδας θα είναι το Intense M6.

Συνεχίζει η ομάδα των αδελφών Atherton χωρίς καμία αλλαγή για το 2010. H Animal/Commencal θα έχει ξανά στο δυναμικό της την Rachel, μιας και πέρυσι μια σειρά από τραυματισμούς την είχαν αφήσει εκτός. Το Commencal Supreme DH είναι για άλλη μια χρονιά το ποδήλατο της ομάδας.

Η ομάδα της Subaru/Mondraker συνεχίζει και τo 2010 με τον μύθο του downhill, Fabien Barel, ο οποίος θα καβαλάει το ολοκαίνουργιο Mondraker Summum Pro Team. Το Mondraker Summum είναι εφοδιασμένο με το Zero Suspension System, που οδήγησε τον τραυματισμένο πέρυσι Barel σε εκπληκτική νίκη στο Maribor της Σλοβενίας. Αναμένεται να μας ανακοινωθεί ποιο θα είναι το 2ο μέλος της ομάδας.

Τέλος η ομάδα του Cedric Garcia η  CG Racing Brigade κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2010
wc2010

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy