Δευτέρα 29 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 32 guests


Greek Downhill Cup 2023 Τελετή απονομής, Θρακομακεδόνες 24-2-23

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Greek DH Cup

Keep it real!

greek downhill cup 2023 aponomes coverΤο Greek Downhill Cup έκανε θεαματικό come back με μια συναρπαστική σεζόν με πέντε αγώνες το 2023, αλλά και μια ζωντανή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων.
Μπορεί το Greek Downhill Cup να γιόρτασε τα δέκα χρόνια αγώνων το 2023, ωστόσο μετά τις δύσκολες αγωνιστικές σεζόν με τα lockdown είχε χάσει την προηγούμενη φόρα του. Ωστόσο το 2023 πραγματοποιήθηκαν πέντε φοβεροί αγώνες και με μια εξίσου δυνατή απονομή, όπου διοργανωτές και αγωνιζόμενοι έδειξαν ότι θέλουν να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία. Keep it real λοιπόν με την ομάδα Gravity Freaks και τον Αθλητικό Σύλλογο Κορυφές Θρακομακεδόνων να διοργανώνουν μια απονομή με πολύ κέφι, πολλά νέα αστέρια, δυνατές μουσικές, πολλά δώρα, φαγητό, μπύρες και αναψυκτικά για όλους!

Εκφωνητές και παρουσιαστές της απονομής ήταν για μια ακόμη χρονιά οι διοργανωτές του Greek Downhill Cup, Φώτης Σκαρής και Τίμος Τσιντσικόγλου, αλλά μεγάλοι πρωταγωνιστές οι νεαροί αγωνιζόμενοι! Εντάξει, υπήρχαν μεν δυνατές παρουσίες στην πρώτη εξάδα των Master και Veteran ωστόσο η σούπερ γρήγορη νέα γενιά αναβατών έκλεψε την παράσταση και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον! Μετά το καλωσόρισμα λοιπόν του Προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Κορυφές Θρακομακεδόνων, Νίκου Σιδηρόπουλου, ξεκίνησαν οι απονομές ανά κατηγορίες με τους έξι πρώτους να ανεβαίνουν στο βάθρο προκειμένου να παραλάβουν τα εντυπωσιακά κύπελλα τους, που μάλιστα συνοδεύονταν με μια δωρεάν συνδρομή στην αλυσίδα γυμναστηρίων Mega Gym. Να σημειώσουμε ότι εντυπωσιακή ήταν η παρουσία αθλητών από όλη την Ελλάδα: Κέρκυρα, Κρήτη, Πάρο, Πτολεμαΐδα, Γιάννενα, Τύρναβο, Πάτρα, Κύμη, Χαλκίδα, τονίζοντας την Πανελλήνια εμβέλεια του θεσμού! Παράλληλα τον θεσμό τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί άρχοντες και πολίτες της πόλης των Αχαρνών και των Θρακομακεδόνων.

Οι απονομές ξεκίνησαν με τις γυναίκες που για πρώτη φορά είχαμε έξι αθλήτριες να βραβεύονται! Την απονομή έκανε η παλιά πρωταθλήτρια του Greek Downhill Cup, η φοβερή Ειρήνη Μαυράκη που έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένη βραβεύοντας τις νέες κοπέλες. Μεγάλη νικήτρια ήταν η 14χρονη Όλγα Ζαρκάδα που με τρεις νίκες κατάκτησε άξια τον πρώτο τίτλο της καριέρας της! Δεύτερη η Ειρήνη Φούντα (μια νίκη) που δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην απονομή. Τρίτες ήταν δύο ανερχόμενες νταουνχιλούδες, η local Μαρίζα Μαστέλα και η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Τέγου. Πέμπτη ήταν η αμαζόνα Εύα Μπέκα και έκτη η κορυφαία αναβάτρια DH στην Ελλάδα, η Εβελίνα Ζαφείρη, η οποία είχε τραυματισμούς και απουσίες λόγο αγωνιστικών υποχρεώσεων της στο εξωτερικό. Ήταν παρούσα όμως προκειμένου να τιμήσει τις συναθλήτριες της και τον θεσμό. Ελπίζουμε να την δούμε να επιστρέφει δυναμικά στις κατηφορικές πίστες το 2024.

greek downhill cup 2023 awards women


Ακολούθησε η απονομή στην κατηγορία Elite όπου την τεράστια κούπα του νικητή σήκωσε ο 20χρονος Αλέξανδρος Τοπκάρογλου. Ο Godzilla κατάκτησε τέσσερις νίκες και τελείωσε την σεζόν στην πρώτη θέση της γενικής. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ήταν ο ανερχόμενος Νίκος Μαραγκός που είχε δυνατές εμφανίσεις, αλλά του έλειψε η πολυπόθητη νίκη. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Σωκράτης Ζώτος με δύο δυνατές δεύτερες θέσεις. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην απονομή καθώς βρίσκονταν στη Νέα Ζηλανδία για να συμμετάσχει στο φοβερό Crankworx Rotorua. Τέταρτος overall ήταν ο Λάμπρος Μπακογιάννης, ένας ακόμη ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος αναβάτης και πέμπτος ο Πέτρος Αφένδρας που καταφέρνει να πρωταγωνιστεί στους αγώνες downhill και mtb enduro. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Phil Atwill με μια φοβερή νίκη που πήρε στο Tank Trail στην Κύμη.

greek downhill cup 2023 awards elite


Χαμός έγινε στην απονομή της κατηγορία Junior που τους νεαρούς πιστολέρο να ξεσηκώνουν το κοινό. Άπαντες παρόντες με πρώτο και καλύτερο τον Γιώργο Αγιομαυρίτη. Ο 16χρονος αναβάτης μάλιστα φέτος κατάκτησε και τον τίτλο στην κατηγορία Junior του GDC 2023 και αυτόν στην κατηγορία Men στο EGS! Την κούπα του δεύτερου σήκωσε ο φοβερός Γιώργος Γεωργόπουλος από την Πάτρα, ο οποίος σε κάθε αγώνζα εμφανίζονταν και καλύτερος. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ήταν ο γρήγορος και θεαματικός Μιχαήλ Τζώρας, ο οποίος ήταν αγκαλιά με τον τίτλο όμως ένας επιπόλαιος τραυματισμός στο Τank Trail στην Κύμη τοι έθεσε θεατή στους δύο τελευταίους αγώνες... Φοβερή χρονιά είχε και ο πάντα χαμογελαστός Γιάννης Βεντούρης και παρά τους τραυματισμούς του κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και να βρεθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Στην Πέμπτη θέση βρέθηκε ένα ακόμη σούπερ ταλέντο της κατηγορίας, ο Μάρκος Λαμάρης, που πήρε τη νίκη στη γενική στον πρώτο αγώνα της σεζόν στη συνέχεια όμως απείχε καθώς είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό, αλλά κι έναν τραυματισμό. Την εξάδα συμπλήρωσε ο αναβάτης που έχει σημειώσει την μεγαλύτερη εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο, ο Νικόλας Καλαμπόκης που μεθοδικά και αθόρυβα έχει γίνει ένας πολύ δυνατός αθλητής.

greek downhill cup 2023 awards junior


Άπαντες παρόντες και στην απονομή της κατηγορίας Mini Junior και τα πιο δυνατά χειροκροτήματα γιθα τους σούπερ γρήγορους πιτσιρικάδες. Τέσσερις ήταν οι μεγάλοι φετινοί πρωταγωνιστές ο Ηλίας Ζαρκάδας όμως αυτός που σήκωσε την πιο μεγάλη κούπα, ενώ παράλληλα έκλεισε τη σεζόν στην έβδομη θέση της γενικής! Από κοντά ο Εμμανουήλ Λουκέρης που τερμάτισε οριακά πίσω από τον Ζαρκάδα στην δεύτερη θέση οδηγόντας εξαιρετικά στους τελευταίους αγώνες καβάλα στο νέο του ποδήλατο. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε την χρονιά ο 14χρονος Κρητικός, ο Δημήτρης Βλασσόπουλος και τέταρτος ήταν ο συνομήλικος του Χρήστος Θεόπιστος. Οι δύο τους αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία το 2024 καθώς οι δύο πρώτοι θα ανέβουν στην κατηγορία Junior. Το κύπελλο του πέμπτου σήκωσε ένας ακόμη ταλαντούχος αναβάτης, ο Κώστας Φρίγγης από την Κύμη, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Ανδρέας Μαρίας που είχε θεαματική βελτίωση στους δύο τελευταίους αγώνες.

greek downhill cup 2023 awards mini junior


Όμως η απονομή δεν είχε πρωταγωνιστές μόνο νέους καθώς βραβεύθτηκαν οι αθλητές της κατηγορίας Master και Veteran. Στην Master το κύπελλο του κυπελλούχου overall σήλωσε για μια ακόμη χρονιά ο Άρης Χατζηγεωργίου, με δεύτερο τον αναβάτη θρύλο πλέον, τον Γιάννη Ιωάννου, ο οποίος συμμετείχε μόνο σε δύο αγώνες. Στην τρίτη θέση -για πρώτη φορά στην καριέρα του- βρέθηκε ο Ροδόλφος Καντιώτης από την Πάρο, ενώ τέταρτος ήταν ο Ορέστης Κωστικίδης που προσπαθεί να τιθασεύσει το ατίθασο ταπεραμέντο του! Σταθερή αξία ο builder και rider Γιώργος Γεωργούδης πήρε το κ΄'υπελλο της πέμπτης θέσης μπροστά από τον πιο γρήγορο dj, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που όπως και ο Κωστικίδης αναρρώνει ασπό πρόσφατο τραυματισμό του.

greek downhill cup 2023 awards master


Στους Veteran ο Σάββας Ιωάννου είχε το πρώτο λόγο και πήρε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του παρότι είχε έναν άσχημο τραυματισμό στον αγώνα στην Δίρφη. Δεύτερος βρέθηκε ένας νέος πρωταγωνιστής της κατηγορίας, ο Άγγελος Κόντος από τα Γιάννενα ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κόνας που έκλεισε την σεζόν με μια θεαματική νίκη στον Τύρναβο. Πολύ καλή σεζόν είχε ο Γιώργος Κολιαστάσης που βρέθηκε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον Κώστα Πισσάνο και τον Φώτη Σκαρή.

greek downhill cup 2023 awards veteran


Γεγονός είναι ότι οι νέοι είχαν τον πρώτο λόγο τόσο ανάμεσα στους αθλητές όσο και ανάμεσα στους θεατές που έδωσαν το παρόν, έδωσαν τον παλμό και άφησαν ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον του ελληνικού downhill. Μετά το πέρας της απονομής οι παρευρισκόμενοι παρέμειναν στο χώρο όπου υπό τον ήχο μουσικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πίτσες, διάφορες λιχουδιές, αναψυκτικά και μπύρες που πρόσφερε δωρεάν o Αθλητικός Σύλλογος Κορυφές Θρακομακεδόνων. Χαμός έγινε στην μεγάλη κλήρωση με τα πλούσια δώρα που πρόσφεραν οι: Moustakas Bikes, Tzortzopoulos Bikes, Life Cycles, KRD, Extremers Base, Drakos Engineering.

Έτσι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιστροφή του αγωνιστικού downhill και του Greek Downhill Cup και οι αθλητές ήδη ανυπομονούν για την έναρξη των αγώνων το 2024. Στο τέλος μάλιστα της απονομής ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αγώνων του 2024 με νέους αγώνες, νέες πίστες και κάποιους νέους κανονισμούς. Μείνετε συντονισμένοι, καθώς σύντομα μέσα από το downhill.gr θα ανακοινωθεί η τελική μορφή του προγράμματος.

Πάμε για μια δυνατή downhillάδικη σεζόν 2024!

Κείμενο: Φώτης Σκαρής
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy