Δευτέρα 13 Μαϊ 2024

Who's Online

Now online:
  • 48 guests


Κοινωνική στήριξη των νέων μέσω του αθλητισμού

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                   Ηράκλειο,6 Απριλίου 2010

donny_robinsonΜε μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο πρόεδρος της Action Youth Mentoring κ. Jason Jones από τις ΗΠΑ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του σωματείου μας και θα μας επισκεφθεί μαζί με τους συνεργάτες του στις 19-28 Απριλίου 2010.
Ο κ. Jones έχει πολυετή εμπειρία (πάνω από 17 χρόνια)  στο αντικείμενο σχετικά με νεολαία που βρίσκεται σε κίνδυνο και είναι ενταγμένη σε συμμορίες νέων στις ΗΠΑ. Επίσης έχει αναπτύξει πολλά προγράμματα που αφορούν το BMX. Ξεκίνησε να αναπτύσει τη δράση του το 2006 στα πλαίσια της Action Youth Monitoring. Η οργάνωση αυτή είναι μη κερδοσκοπική στις ΗΠΑ και ειδικεύεται στην παροχή υποστήριξης στους νέους μέσω του σπορ του BMX.

Το πρόγραμμα "in motion" είναι ενα πρόγραμμα που o κ. Jones και η οργάνωση Action Youth Monitoring  θα φέρουν στην  Κρήτη. Το πρόγραμμα φθάνει στα σχολεία μέσω ποδηλατών που μιλούν και καθοδηγούν τους νέους σχετικά με το BMX αλλά το πιο σημαντικό είναι το πώς τους μαθαίνει ότι μπορούν να ασχοληθούν με αυτό. To BMX είναι ένα πολύ διασκεδαστικό, οικογενειακό σπορ και εξυπηρετεί  το σκοπό αυτό με την έννοια ότι οι νέοι βρίσκουν χώρους που τους νιώθουν οικείους.
Το πρόγραμμα επίσης παρέχει εύκολα την εξάσκηση δεξιοτήτων που αργότερα μπορούν να δώσουν προοπτική απασχόλησης στους νέους με την εξεύρεση εργασίας σε διάφορα αντικείμενα όπως η συντήρηση της πίστας αγώνων, μηχανικός ποδηλάτου και marketing καθώς κάθε παιδί δεν θα βρει εκεί μόνο ένα χώρο να τρέξει με το ποδήλατό του αλλά ένα χώρο που θα του εξασφαλίσει μια προοπτική εργασίας στο μέλλον.

jason_jonesΣτην ομάδα της Action Youth Monitoring έχει έλθει και ο χάλκινος ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ στο BMX Donny Robinson. O Donny Robinson έχει ξεκινήσει δημόσιες ομιλίες κατά τις οποίες πηγαίνει στα τοπικά σκολεία μέσω του προγράμματος "in motion" και μιλά στους νέους για το πως να ζουν με ενα θετικό και αισιόδοξο τρόπο ζωης, να επιτυγχάνουν τους στόχους τους και το πως να μένουν μακρυά από ναρκωτικές ουσίες. Το πρόγραμμα  απευθύνεται σε περίπου 600 νέους σε κάθε στάση στις ΗΠΑ. Το Minoan Camp θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πίστα που θα χρησιμοποιήσει αυτό το πρόγραμμα.

H οργάνωση του κ. Jones προωθεί την ποδηλασία και τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί αυτή να έχει στις  τοπικές κοινωνίες των νέων, στις  οικογένειες τους καθώς και στην οικονομία των πόλεων που διαθέτουν πίστες μέσω της διοργάνωσης σε αυτές μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ. 

Η επισκεψή του αποτελεί μεγάλη τιμή για μας και μια ευκαιρία για την νεολαία του νησίου μας αφού πραγματικά η ποδηλασία αποτελεί τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Με εκτίμηση
Α.Ο ΜΙΝΟΑΝ ΚΑΜΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μαρία Τερζάκη

Σχόλια (1)Add Comment
beri7
...
γραμμένο από beri7, Απρίλιος 07, 2010
ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΣΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!smilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gif

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy