Δευτέρα 13 Μαϊ 2024

Who's Online

Now online:
  • 23 guests


El Gallo CG Camp Greece

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

el_galloMountain Active/El Gallo Cedric Gracia Downhill Camp (Δελτίο Τύπου).


Το τριήμερο 9-11 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Downhill Camp που διοργάνωσε η Mountain Active σε συνεργασία με την Ισπανική εταιρεία El Gallo, το τοπικό κατάστημα “Flowride” και την εταιρεία O’neal (Βασίλης Τσιρίκος). Στο camp αυτό οι συμμετέχοντες αναβάτες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν υπό την καθοδήγηση του πασίγνωστου στην παγκόσμια ποδηλατική σκηνή Cedric Gracia.
Το τριήμερο ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα με την πρώτη επαφή και γνωριμία των αναβατών με τον Cedric και τον Raul (El Gallo) και την ενημέρωσή τους από τον διοργανωτή Βαγγέλη Γεωργιάδη (Mountain Active/Flowride) σχετικά με το πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Η πρώτη αυτή γνωριμία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό και γνωστό bar της πόλης.

el_gallo_cg_camp_greece_01 el_gallo_cg_camp_greece_02 el_gallo_cg_camp_greece_03 el_gallo_cg_camp_greece_04 el_gallo_cg_camp_greece_05 el_gallo_cg_camp_greece_06

Το Σάββατο ήταν η πρώτη ουσιαστικά μέρα του Camp. Η μέρα ξεκίνησε με το «στήσιμο» των ποδηλάτων και μια συζήτηση σχετικά με τις ρυθμίσεις τους και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν καταβάσεις σε μερικά από τα πιο γνωστά μονοπάτια της περιοχής της Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια των καταβάσεων ο Cedric έλεγξε το επίπεδο των αναβατών και υπήρξε συζήτηση σχετικά με τη θέση οδήγησης και τον τρόπο τοποθέτησης του σώματος στο ποδήλατο κατά την κατάβαση. Σε σημεία των διαδρομών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως high speed κομμάτια, συνεχόμενα berms, άλματα, και στην περιοχή του υπο κατασκευή πάρκου, έγιναν πιο εκτεταμένες υποδείξεις από τον Cedric, με τους αναβάτες να δοκιμάζουν ένας ένας τις τεχνικές που συζητήθηκαν.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Cedric και ο Raul είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις νοστιμιές της περιοχής σε τοπική ταβέρνα ενώ αργότερα ένας «απλός καφές» εξελίχθηκε σε τρελό «Cuba Libre πάρτυ». Έτσι για να πάρουμε μια γεύση και από το lifestyle που περιβάλλει το World Cup αφού τέτοιου είδους πάρτυ είναι δεδομένα όπως μας είπε και ο Cedric (ειδικά με τους παλιούς του φίλους Peat και Minnaar).
el_gallo_cg_camp_greece_07 el_gallo_cg_camp_greece_08 el_gallo_cg_camp_greece_09 el_gallo_cg_camp_greece_10 el_gallo_cg_camp_greece_11 el_gallo_cg_camp_greece_12

Η Κυριακή ήταν μια μέρα ανακεφαλαίωσης και ουσιαστικά εξάσκησης αφού όλοι οι αναβάτες προσπάθησαν πλέον να κάνουν την θεωρία πράξη και να οδηγήσουν χρησιμοποιόντας τις συμβουλές του Cedric και παρόλο που ήταν μια ζεστή μέρα οι καταβάσεις ήταν αρκετές με ιδιαίτερη έμφαση στο μονοπάτι όπου διοργανώθηκε πέρσι ο αγώνας Downhill στα πλαίσια του Xanthi MTB Festival 2009 (ομολογουμένως το καλύτερο και πιο ποικιλόμορφο μονοπάτι της περιοχής και αυτό που άρεσε περισσότερο στον Cedric, τον Raul και τους υπόλοιπους αναβάτες). Η μέρα τελείωσε με μια δροσιστική βουτιά στην πισίνα του ξενοδοχείου και δύο ακόμα πιο δροσιστικά καρπούζια.
Οι αναβάτες που συμμετείχαν στο Camp έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και οι Cedric και Raul, που ήταν η πρώτη τους φορά στην Ελλάδα γενικότερα (όχι μόνο για ποδήλατο) έφυγαν με πάρα πολύ θετικές εντυπώσεις προσκαλώντας μας στην Ανδόρρα και ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο El Gallo Camp στην Ελλάδα. Μέσα από τις συζητήσεις μου με τον Cedric επιβεβαιώθηκε ότι το δυναμικό στη χώρα μας είναι τεράστιο και ότι χρειαζόμαστε οργανωμένα μέρη με ποικιλία διαδρομών (και αυτά δεν είναι μόνο τα χιονοδρομικά κέντρα όπως νομίζουν γενικά οι Έλληνες) και πάνω απ’ όλα σωστές διοργανώσεις.
el_gallo_cg_camp_greece_13 el_gallo_cg_camp_greece_14 el_gallo_cg_camp_greece_15 el_gallo_cg_camp_greece_16 el_gallo_cg_camp_greece_17 el_gallo_cg_camp_greece_18

Ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο γιατί η συμεριφορά των αναβατών και των προμηθευτών γενικά στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη απέναντι στις διοργανώσεις. Η συγκεκριμένη διοργάνωση του El Gallo  Camp εκτός του ότι δεν είχε καμία υποστήριξη από ποδηλατικά μαγαζιά και προμηθευτές (πλήν του κ. Τσιρίκου και τον ευχαριστούμε θερμά) θα είχε ακυρωθεί υπό άλλες συνθήκες αφού οι μισοί ενδιαφερόμενοι ακύρωσαν τη συμμετοχή τους τελευταία στιγμή (αυτοί χάσανε έτσι κι αλλιώς). Και για όσουν νομίζουν ότι οι διοργάνωτές το κάνουν για τα φράγκα σας πληροφορώ ότι τα ευρώ των συμμετοχών κάλυπταν μονο την αμοιβή του Cedric και τη διαμονή. Όλα τα υπόλοιπα μπήκαν από την τσέπη του διοργανωτή και πιστέψτε με δεν ήταν 100-200€.

για την Mountain Active

Γεωργιάδης Ευάγγελος
Τηλ. 6947810027
mountain_active






Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy