Κυριακή 12 Μαϊ 2024

Who's Online

Now online:
  • 24 guests


Πίστα Bmx και στη Κατερίνη

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

katerini_bmx Με απόλυτη επιτυχία εγκαινιάστηκε η νέα και μοναδική εκπαιδευτική πολυμορφική πίστα B.M.X. Racing στην βόρειο Ελλάδα. Ο χώρος παραχωρήθηκε, ευγενική χορηγία από τον κύριο Γιώργο Καμπερίδη προς την ποδηλατική ομάδα του Σ.Ε.Ο. Κατερίνης. Δίπλα από την πίστα λειτουργεί πλήρες εξοπλισμένο αναψυκτήριο και χώρος αποδυτηρίων για τους ποδηλάτες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Η πίστα βρίσκεται 4km μόλις από το κέντρο της πόλης της Κατερίνης, στο Νέο Κεραμίδι Πιερίας. Η σχεδίαση της έγινε ειδικά για να καλύπτει όλες τις ανάγκες ,από τους πιο αρχάριους ποδηλάτες μέχρι τους πιο έμπειρους και θα ολοκληρωθεί σε 4 στάδια . Αρχικό στάδιο: όπως είναι σήμερα για αρχάριους, προπόνηση-εκμάθηση και γνωριμία με το ολυμπιακό άθλημα του B.M.X. Δεύτερο στάδιο: πρόσθεση περισσότερων τεχνικών αλμάτων. Τρίτο στάδιο: μεγαλύτερη απόσταση της συνολικής διαδρομής (από 200m σε 300m). Τέταρτο στάδιο και τελικό: η πίστα διαμορφώνεται όσο γίνεται κοντινότερα στις ολυμπιακές προδιαγραφές του σύγχρονου B.M.X.
Η όλη διαδικασία θα γίνεται με ανοιχτή την πίστα και ανάλογα με το επίπεδο εκμάθησης των αθλητών, που υπολογίζεται σε εικοσιτέσσερις μήνες περίπου. Η μελέτη, η σχεδίαση και η κατασκευή της έγινε αποκλειστικά και μόνο από Έλληνες . Εμπνευστής και κατασκευαστής της πίστας είναι ο έφορος ποδηλασίας του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης κ. Μηλιώρης Δημήτρης.
Υποστηρικτές: το καφέ αναψυκτήριο break, το κατάστημα extreme sports & ποδήλατο Κατερίνης , o “ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ” και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα ORFEAS Πιερίας . Ειδικός σύμβουλος της πίστας είναι ο παλαίμαχος (old school de), πολυνίκης αθλητής του B.M.X. κ. Λαχανίδης Γεώργιος.
Η ποδηλατική ομάδα του Σ.Ε.Ο. ξεκινάει και πρακτικά την δημιουργία ακαδημίας B.M.X. Racing. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προπονήσεις ή τους αγώνες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα τηλ. 23510-73977. Μαζί με τα εγκαίνια έγινε και ο προγραμματισμένος ετήσιος αγώνας κυπέλου Β.Μ.Χ. που για την Πιερία είναι πια θεσμός. Πρωταθλητής και κυπελλούχος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε ο Μπανούσης Λεωνίδας.
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy