Κυριακή 12 Μαϊ 2024

Who's Online

Now online:
  • 27 guests


Αμέλεια της Ε.Ο.Π. προς το ελληνικό BMX

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

bmxΠΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΜΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ(Ε.Ο.Π) 

Κοιν. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ(Δ.Α.Ο.Η)
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ


Κύριοι,
Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στον κορμό του αγωνιστικού προγράμματος έτους 2011 δεν συμπεριλαμβάνεται για μια ακόμη φορά το Ολυμπιακό άθλημα του ΒΜΧ.
Μετά δε την επιτυχημένη διοργάνωση των πρώτων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΒΜΧ από το σωματείο μας με συνδιοργανωτές την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, τον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Τον ΔΗΜΟ Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ  τον Αύγουστο του 2010 και την συμμετοχή αρκετών σωματείων και αθλητών θεωρούμε σοβαρή παράλειψη την μη διεξαγωγή του το 2011.
Περιληπτικά αναφέρουμε ότι
Στους ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ έτους 2010 αναφερόταν ότι κριτήρια πλήρους ένταξης ενός αγωνίσματος από την Ε.Ο ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ήταν

Α) Η μαζικότητα και η ανταπόκρισή του από το φίλαθλο κοινό
Β) Η θέση του και η δημοτικότητά του στο παγκόσμιο ποδηλατικό στερέωμα
Γ) Το ενδιαφέρον των σωματείων της Ε.Ο ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ για την διεξαγωγή τοπικών αγώνων
Δ) Το ενδιαφέρον χορηγών
Ε) Λόγοι αγωνιστικού σχεδιασμού που θα εξετάσει η τεχνική επιτροπή της Ε.Ο Ποδηλασίας
Έχοντας την πεποίθηση πως από την στιγμή που καλύπτονται τα τέσσερα από τα πέντε κριτήρια, που εσείς οι ίδιοι θέσατε πέρυσι ως προϋπόθεση για την ένταξη του αγωνίσματος του ΒΜΧ στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων του 2011, εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στην δική σας θέληση η προώθηση του νέου αυτού Ολυμπιακού αγωνίσματος και στην χώρα μας.   
Αναφορικά με τα ανωτέρω επισημαίνουμε ότι

•    Ο σύλλογος μας δραστηριοποιείται στον χώρο του BMX εδώ και δύο έτη έχοντας μάλιστα στην κατοχή του την πρώτη πίστα Ολυμπιακών προδιαγραφών την οποία κατασκεύασε ο μόνιμος συνεργάτης της UCI Tom Reitzenhaler.
•    Τον Νοέμβριο μετά από συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου προχωρήσαμε και στην κατασκευή δεύτερης πίστας προπονητικού χαρακτήρα στο Παγκρήτιο στάδιο με στόχο να προσελκύσουμε περισσότερα νέα παιδιά στο Ολυμπιακό αγώνισμα του ΒΜΧ.
•    Έχουν ήδη κατασκευαστεί δύο πίστες ΒΜΧ στο ΑΙΓΙΟ και την ΚΑΤΕΡΙΝΗ που δραστηριοποιούνται παράλληλα με εμάς και πιστεύουμε πως η προκήρυξη του πρώτου πανελληνίου πρωταθλήματος από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας κρίνεται πλέον  αναγκαία στην δημιουργία βάσεων για την ανάπτυξη του νέου Ολυμπιακού αγωνίσματος.
•    Ο σύλλογος μας συνέβαλλε καθοριστικά  στη διοργάνωση των πρώτων  Πανελληνίων αγώνων ΒΜΧ στις 22 Αυγούστου του 2010 με συμμετοχή 25 αθλητών από έξι(6) σωματεία.
•     Η πόλη του Ηρακλείου και οι φορείς της αγκάλιασαν την διοργάνωση όπως και το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΤΒ που διοργανώθηκε την ίδια περίοδο καλύπτοντας μάλιστα μετά από εξεύρεση χορηγών την διαμονή-διατροφή και το 50% των εξόδων μετακίνησης αθλητών –συνοδών και μελών της ΕΟ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ για αθλήματα μη εμπορικά όπως το ποδήλατο. Έχουμε  την στήριξη των φορέων της περιοχής και για οποιαδήποτε μελλοντική διοργάνωση ,στοιχεία σημαντικά στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε . Σημειώνουμε δε ότι η παράλειψη  του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΜΧ τους έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια .

Το άθλημα του ΒΜΧ είναι ολυμπιακό από το 2008 και τυγχάνει Παγκόσμιας αναγνώρισης και αποδοχής. Η  ομοσπονδία των ΗΠΑ, ΑΒΑ (Εγκεκριμένη από την ποδηλατική ομοσπονδία των ΗΠΑ) καθώς και η  National Bicycle League της Φλώριδας έχει ήδη ενδιαφερθεί για την διεξαγωγή αγώνων στην Ελλάδα, ενώ ήδη η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας  έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το σύλλογό μας και πραγματοποίησε την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας νέων και νεανίδων της που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα νέων στην Σιγκαπούρη στις εγκαταστάσεις μας.


Παρακαλούμε λοιπόν  για την ανταπόκρισή σας  και άμεση διόρθωση του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2011 και στην προκήρυξη του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  ΒΜΧ 2011.

Με εκτίμηση

Α.Ο ΜΙΝΟΑΝ ΚΑΜΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μαρία Τερζάκη
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy