Κυριακή 12 Μαϊ 2024

Who's Online

Now online:
  • 28 guests


Ποδήλατα παντού και downhill στον Υμηττό

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

podilata_pantouΠάει λίγος καιρός που μια καινούρια εκπομπή με θέμα το ποδήλατο έχει ξεκινήσει να παίζει στην τηλεόραση. Χαιρόμαστε μάλιστα που είναι και στην κρατική τηλεόραση! Ο κόσμος σιγά σιγά ξυπνάει και ανακαλύπτει πως το ποδήλατο δεν είναι μόνο για τα μικρά παιδιά. Όλο και πιο "μεγάλα" παιδιά παίρνουν την απόφαση και ξαναπιάνουν το τιμόνι και τις ρόδες στα χέρια τους. Οι λόγοι είναι διάφοροι, οικολογία, οικονομία, φυσική κατάσταση, ταχύτητα, αδρεναλίνη, φύση, μετακίνηση, μποτιλιαρίσματα, πάρκιν, μόδα... και πολλοί άλλοι, που αν τους βάλεις όλους μαζί σε μια ζυγαριά σίγουρα μπορούν να νικήσουν όσα μειονεκτήματα κι αν αντιπαραθέσει κάποιος. 

Αυτό που κάνει εντύπωση στην όλη φάση είναι πως πολλοί από τους καινούριους ποδηλάτες χώνονται με τα μούτρα στα βαθιά! Δεν είναι λίγοι 35άρηδες και άνω που ξαφνικά πήραν ένα καλό full suspension ποδήλατο και ξεκίνησαν να ξεχύνονται σε όλα τα μονοπάτια ανά την Ελλάδα χωρίς να έχουν την παραμικρή προϋπηρεσία από ποδηλασία. Το freeride-downhill είναι ένα άθλημα-χόμπυ που σε κάνει να ξεχνάς κάθε σου πρόβλημα και σε βοηθάει να ξεφεύγεις. Είναι η ταχύτητα, η αδρεναλίνη, η φύση, ο καθαρός αέρας, η καλή παρέα, οι τούμπες, η αγορά ενός καινούριου ανταλλακτικού αναβάθμισης...και τόσα άλλα πολλά που πολλούν να κάνουν έναν άνθρωπο ευτυχισμένο, έστω κι αν αυτό είναι για μία φορά την εβδομάδα, αφού στην ουσία όλη την εβδομάδα σκεφτόμαστε αυτή τη μία φορά! 

Χαιρόμαστε που η ελληνική τηλεόραση αγκαλιάζει για πρώτη φορά επίσημα και αυτή την πτυχή του ποδηλάτου και ελπίζουμε και σε άλλες παρουσιάσεις στο μέλλον και σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπου υπάρχει έντονη δραστηριοποίηση. Αυτή την Κυριακή συντονιστείτε στην ΝΕΤ στις 11.30 το πρωί για να δείτε ένα αφιέρωμα στο downhill και τον Υμηττό. Ξέρουμε οι πιο πολλοί θα είστε πάνω στη σέλα αυτή την ώρα, αλλά βάλτε κάποιον να το γράψει για εσάς!

Σαν υστερόγραφο να τονίσουμε πως σε πολλά μέρη, όπως είναι και ο Υμηττός, κάποια από τα μονοπάτια είναι κοινά για όλους, δηλαδή περιπατητές, ποδήλατα XC, Allmountain, downhill, dirt κτλ. Τα βουνά επίσης είναι για όλους και ο καθένας έχει το δικαίωμα να είναι εκεί, να σέβεται τη φύση και όλους τους άλλους. Γι' αυτό ας είμαστε προσεκτικοί για το πως συμπεριφερόμαστε σε ότι μας περιβάλλει για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτό που μας αρέσει πιο πολύ. 

Δείτε το trailer της εκπομπής....

Σχόλια (16)Add Comment
0
...
γραμμένο από guim valls teruel, Ιούνιος 20, 2011
Hi all,

sorry for not being able to write greek smilies/sad.gif

My wife and I are touring the world on electric bicycles (www.ebwt.org) and will be arriving Greece by the end of this week. We will like to get in contact with local cyclists comunities.

We will appreciate your help

Guim
K.os Poulopoulos
...
γραμμένο από K.os Poulopoulos, Μάιος 23, 2011
gia na to klinoume lipon... I ride what I dig - WE ride what WE dig - THEY ride what (WE) dig... hahahaha Alla panda etsi einai giati etsi paei....smilies/grin.gifsmilies/grin.gifsmilies/wink.gif
0
...
γραμμένο από yo-han, Μάιος 19, 2011
i dig what i ride!!an i respect others digging time! dh1 exeis adirisi???
0
...
γραμμένο από mary, Μάιος 19, 2011
to idio pragma loipon leme...akouo mpravo gia tous anavates! kai vevaia mpravo kai makari na akolouthisoun k alloi...alla ena mpravo leo k se oooolous autous pou skavoun ekei ooolo auton ton kairo..ta onomata tous einai gnosta dn xreiazetai na ta po...otan pas..ekei tha tous vreis...
no dig, no ride!
0
...
γραμμένο από dh1, Μάιος 18, 2011
vasika gia poia paidia milas kai gia poious mines? To skiniko ston imitto uparxei edo kai xronia kai exoun doulepsei poloi anthropoi ekei
0
...
γραμμένο από dh1, Μάιος 18, 2011
bravo....
0
...
γραμμένο από dh, Μάιος 17, 2011
μήπως λέω...μήπως...ένα μπράβο και στα παιδιά που σκάβουν μήνες ολόκληρους τα μονοπάτια αυτά;
priskos constantinos
...
γραμμένο από patsis, Μάιος 16, 2011
ολο το επεισόδιο εδώ smilies/wink.gif http://www.youtube.com/watch?v=sjofgTnxaxI
0
...
γραμμένο από theo, Μάιος 16, 2011
to link gia thn ekpomph - to downhill kommath einai ta prwta 8 lepta
- http://youtu.be/sjofgTnxaxI

nomizw oti itane ligo moufa...
Tomas
...
γραμμένο από tomasz, Μάιος 16, 2011
eimai periergos na dw oloklirh ekpompi , giati to trailer dixnei polu mapa sxetika me ton eksoplizmo pou exoun kai ton "epangelmatizmo".
0
...
γραμμένο από tazemanos2, Μάιος 15, 2011
to komati me to downhill itan kalo.ala me ta me ton Ntrais to kseftilisan telios!
timos
...
γραμμένο από timos, Μάιος 13, 2011
Τρίτη στις 18:30 θα παίξει επανάληψη για όσους δεν το δούνε την Κυριακή.
Vagouras
...
γραμμένο από Vagouras, Μάιος 13, 2011
AAA RE YOHAN ....PILOTEEE...!!!
Vagouras
...
γραμμένο από Vagouras, Μάιος 13, 2011
"DOWM" "XYLAS"
0
...
γραμμένο από omg, Μάιος 12, 2011
"Η φυλη του βουνου οι Νταουνχιλαδες" smilies/shocked.gifsmilies/shocked.gif
Γνωστοι και ως Νταουνχιλυκοι!!!smilies/grin.gif
0
...
γραμμένο από mc, Μάιος 12, 2011
tous downhillades xaxaxaaxa
otan akous gynaika na to leei akougetai polu mapa

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy