Δευτέρα 29 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 121 guests


Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

eeop2ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 24/06/2012 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Ορεινής Ποδηλασίας (ΙΜΒΑ Ηellas). Σημείο συνάντησης ο πεζόδρομος της Ερμού δίπλα από την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο κ όχι η Ερμού με τα μαγαζιά. Σκοπός της πρώτης συνάντησης είναι η ίδρυση της Ένωσης και η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τους σκοπούς και της δράσεις της Ένωσης.

Τι είναι η Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας (ΙΜΒΑ Ηellas);

Η Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας (ΙΜΒΑ Ηellas) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός σύλλογος με σκοπό:

  1. Τη διάδοση και τη προώθηση της δραστηριότητας και του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας σε όλες τις εκφάνσεις του (cross country, enduro, all-mountain, freeride, downhill, dirt, trail, slopestyle)
  2. Τη διάνοιξη, καθαρισμός, συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών καθώς και την εκμάθηση των τεχνικών αυτών
  3. Την εκμάθηση και προώθηση τεχνικής για τη σωστή και ασφαλή οδήγηση ποδηλάτων βουνού καθώς και της συμπεριφοράς των ποδηλατών προς τους υπόλοιπους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το βουνό και προς τη φύση.
  4. Την εξοικείωση με τα βουνά και τα δάση, τη φροντίδα για την προστασία τους και τη μετάδοση της αγάπης για το περιβάλλον και την ορεινή ποδηλασία.
  5. Τη συστηματική εξερεύνηση, χαρτογράφηση, μελέτη και αξιοποίηση των ελληνικών μονοπατιών από επιστημονικής, αθλητικής και κοινωνικής πλευράς
  6. Τη συνεργασία με αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οργανισμούς και φυσιολατρικά και αθλητικά σωματεία-συλλόγους(Ελληνικούς και ξένους)
  7. Τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την άνοδο και περαιτέρω προώθηση των σκοπών του συλλόγου καθώς και σεμιναρίων τοπικών πανελλήνιων ή διεθνών για την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας
  8. Την έκδοση περιοδικού εντύπου σχετικού με τους σκοπούς του συλλόγου και μόνο.
  9. Τη δημιουργία ιστοσελίδας σχετικού με τους σκοπούς του συλλόγου και μόνο.
  10. Τη δημιουργία, συντήρηση και συνεχής ενημέρωση βιβλιοθήκης και ταινιοθήκης σχετικού με τους σκοπούς του συλλόγου.


Ίδρυση: Για την επίσημη ίδρυση της ένωσης (πρωτοδικεία κ.τ.λ.) απαιτείται το λιγότερο 21 άτομα και το ποσό των 700 ευρώ (παράβολα, χαρτόσημα, πρωτοδικείο, αμοιβή δικηγόρου). Το ποσό αυτό θα συγκεντρωθεί επιτόπου. Το ποσό αυτό δεν είναι η ετησία συνδρομή για να γίνει κάποιος μέλος αλλά η συνεισφορά του στην ίδρυση της ένωσης. Όσο περισσότεροι παραβρεθούν, τόσο μικρότερη θα είναι η συνεισφορά για τον καθένα.

eeop1Ημερησία Διάταξη της πρώτης συνέλευσης:

  • Ίδρυση της Ένωσης
  • Συγκέντρωση ονομάτων και χρημάτων
  • Ορισμός ετησίας συνδρομής
  • Εκλογή υπηρεσιακής διοίκησης του σωματείου
  • Ανακοίνωση προγράμματος της Ένωσης
  • Ενημέρωση και συζήτηση με τα μέλη

Καλό θα ήταν όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στο ξεκίνημα και να γίνουν μέλη να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους από πριν για να διευκολυνθεί όλη η διαδικασία. Πληροφορίες, τυχόν απορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας, Το Ξεκίνημα!

Βλέποντάς τον ολοένα αυξανομενο αριθμο ποδηλατων στα βουνα της Ελλαδος, δημιουργήθηκε η ανάγκη για την διαχείρηση σοβαρών θεμάτων γυρο απο την ορεινή ποδηλασία οπως η δημιουργεία μονοπατιών, η κοινη χρήση με αλλους χρήστες, κώδικας καλής συμπεριφοράς και οι περιβαντολογικές επιπτώσεις της ορεινής ποδηλασίας στην φύση. Μιας και δεν υπάρχει καμία κρατική μεριμνα για την καινούργια δυναμικη που δημιουργήθηκε, μια ομαδα ποδηλατών (απο διαφορετικα ειδη ορεινης ποδηλασιας) αποφάσισε να δημιουργήσει έναν σύλλογο που θα αγκαλιάσει όλους τους ποδηλάτες της ορεινης ποδηλασίας (αθλήτες, ερασιτέχνες, χομπίστες) και θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκείψει, να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει και τελος να διαδόσει αυτή την πάρα πολύ όμορφη δραστηριότητα που μας φέρνει κοντά στην φύση και μας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.

Σας θέλουμε όλους να ενωθούμε κάτω από ένα σώμα που θα βοηθήσει να εξελίξουμε και να ανεβάσουμε την ορεινή ποδηλασία στα επίπεδα των άλλων χωρών. Έχουμε μια από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο, με καιρικές συνθήκες που μας επιτρέπουν να καβαλάμε σχεδόν όλο τον χρόνο. Είναι κρίμα λοιπόν να μην είμαστε οργανωμένοι ώστε να μπορέσουμε να απαιτήσουμε την αναγνώριση που μας αξίζει και άλλες αξιώσεις αφού έχει αποδεχτεί οτι η ορεινή ποδηλασία έχει να προσφέρει πολλά καλά στις τοπικές κοινωνίες, επαρχιακές και αστικές.
Σχόλια (9)Add Comment
haristheodoropoulos
...
γραμμένο από haristheodoropoulos, Ιούνιος 24, 2012
Είναι πλέον γεγονός.Η ιδρυτική συνάντηση έγινε.Ο σύλλογος μπορεί να μην είναι ακόμη επίσημος,αλλά τέθηκαν οι βάσεις,οι αρχές και κυρίως η ημερομηνία δημιουργίας του.Επιπλέον εκλέχθηκε οκταμελές Δ.Σ. το οποίο εντός εβδομάδος θα ορίσει τα καθήκοντα καθενός μετά απο συνεδρίασή του.Το Δ.Σ. αποτελούν οι(με αλφαβητική σειρά):1)Θεοδωρόπουλος Χάρης
2)Μαρίνος Γιάννης
3)Πάνου Γιόχαν
4)Παρταφύλλας Γιάννης
5)Πλιάκος Αρίστος
6)Σκαρής Φώτης
7)Στάμου Βασίλης
smilies/cool.gifΣουρβίνος Γιώργος
Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν έμπρακτα και δεν κατάφεραν να έρθουν και περιμένουμε με ανυπομονησία να τα πούμε απο κοντά.Καλή αρχή να έχουμε
haristheodoropoulos
...
γραμμένο από haristheodoropoulos, Ιούνιος 23, 2012
Υπενθυμίζουμε π ότι η συνάντηση είναι ΑΥΡΙΟ
0
...
γραμμένο από haristheodoropoulow, Ιούνιος 18, 2012
Οπως έχουμε ήδη ενημερώσει η συνάντηση στις 24 Ιουνίου γίνεται για την ίδρυση της Ενωσης,οπότε η απάντηση είναι όχι ακόμα.Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ είναι στις 24 ΙΟΥΝΙΟΥ.Για περαιτέρω ενημέρωση παρακαλώ διαβάστε την σχετική ανακοίνωση ή στείλτε μέιλ στον λογαριασμό της ενωσης ή διαβάστε τις ανακοινώσεις στο φέις μπουκ
0
...
γραμμένο από αποστολης, Ιούνιος 18, 2012
τι έγινε τελικά σχηματίστηκε η ένωση?
κάποια ενημέρωση?
0
...
γραμμένο από Truocal, Ιούνιος 08, 2012
Επισης κατι πολυ συμαντικο η συνελευση θα γινει 7 η ωρα το απογευμα.
haristheodoropoulos
...
γραμμένο από haristheodoropoulos, Ιούνιος 08, 2012
Οι αγώνες δεν αναφέρονται στο καταστατικό της Ενωσης οπότε δεν είναι κάτι που την απασχολεί άμεσα.Ισως δεν καταλάβατε ότι είναι μη κερδοσκοπικός-μη κρατικός οργανισμός.Εάν θέλει κάποιος να διοργανώσει αγώνες δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα της ένωσης εάν δεν πληρεί κάποιες προυποθέσεις τόσο η διοργάνωση 'οσο και η πίστες και το πιο σημαντικό εάν αυτός ο κάποιος δεν ανήκει σε αυτήν.Αρα δεν είναι αρμοδιότητα της ένωσης η διεξαγωγή και η οργάνωση αγώνων.Διαβάστε λίγο αυτά που αναρτήσαμε στο φάτσεςμπουκ και στο μπλόγκ μας σας παρακαλώ κ ίσως να σας λυθούν αυτές οι απορίες.Το καταστατικό θα αναρτηθεί στο μπλόγκ(με επιφύλαξη)μέσα στο ΣαββατοΚύριακο και εκεί θα διαβάσετε και θα κατανοήσετε τα πάντα περι της ένωσης πιστεύω
haristheodoropoulos
...
γραμμένο από haristheodoropoulos, Ιούνιος 08, 2012
To EΛΛΗΝΙΚΗ αφορά το γεγονός ότι η δράση του θα επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.Δεν θα έχουμε σχέση με ομοσπονδία κ ούτε θέλουμε(με την ευρεία έννοια) καθώς η ομοσπονδία επικεντρώνεται μόνο στο αθλητικό τμήμα,κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωσή μας.Δεν θέλουμε να βγάλουμε αθλητές,όχι γιατί μας ενοχλεί αλλά γιατί επικεντρωνόμαστε αλλού.Για να σε διευκολύνω λιγάκι ακόμα,πριν έρθω σε επαφή με την ΙΜΒΑ απευθύνθηκα στην ομοσπονδία για να πάρω πληροφορίες κ γιατί όχι να βοηθήσουν στα διαδικαστικά.Απάντηση στο μέιλ που έστειλα δεν έχω λάβει ακόμα κ όταν πήρα τηλ. μου απήντησαν ότι αν δεν παίζει χρήμα τσάμπα ασχολούμαι.Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί δεν θέλουμε να έχουμε σχέση
0
...
γραμμένο από gas - gas, Ιούνιος 08, 2012
Ρε παιδιά ότι και να φτιαχτεί είτε ένωση είτε εταιρία αν δεν συνειδητοποιηθούμε σαν άνθρωποι δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Εγώ είχα πάει στον αγώνα στη Δίρφυ πριν 2 χρόνια και εκτός του κόστους συμμετοχής που ήταν 40Ε,το ποτάμι που έχει η Στενή στο σημείο κάτω από το γήπεδο ήταν γεμάτο σκουπίδια από αναψυκτικά και κουτάκια RED BULL.Και εντάξει είπαμε να έχει μια συμμετοχή η διοργάνωση για τον κόπο και τα μηχανήματα αλλά είναι μεγάλη μαλακία να βγάζει κάποιος τίγκα φράγκα εκμεταλλευόμενος τη φύση.Και οι πιο πολλοί downhillades στην Ελλάδα επειδή είμαι ένας από αυτούς δεν σημαίνει πως λατρεύουν τη φύση απλά εκεί μπορούν κάνουν downhill, είναι ακριβώς όπως το ελεύθερο camping που τώρα κάνει και η δεν σημαίνει πως όσοι κάνουν σέβονται και τη φύση.Ας σοβαρευτούμε λίγο.Τη φύση πρέπει να την σεβόμαστε γιατί όπου βάζει ο άνθρωπος πολύ το χέρι του, τα καταστρέφει. Θέλω να μάθω ποια θα είναι η αρμοδιότητα της ένωσης. Δηλαδή αν θέλει κάποιος να διοργανώσει αγώνα σε βουνό πρέπει να παίρνει την έγκριση της ένωσης?
0
...
γραμμένο από mouratidis giorgos, Ιούνιος 08, 2012
ερωτηση και θα ηθελα απαντηση στο Mail Μου αν ειναι ευκολο, το ελληνικη ενωση το λαμβανω κατι ως ομοσπονδια η κανω λαθος? αν ειναι ετσι θα ειμαστε ο πρωτος συλλογος εφοσον δημιουργηθουμε επισημα που θα προσχωρισουμε σε μια τετοια κινηση!!! με παρομοιες δρασεις οσο αφορα το καταστατικο μας.

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy