Δευτέρα 29 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 137 guests


Σεμινάρια trail building και riding από την Ε.Ε.Ο.Π.

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

trailsΗ Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας (Ε.Ε.Ο.Π. ή Hellenic Mountain Bike Association) σε συνεργασία με την IMBA (International Mountain Bike Association), την IMBA-UK (IMBA Αγγλίας), την IMBA Trail Solutions και την IMIC (International Mountainbike Instructors Certification) διοργανώνουν σεμινάριο και μαθήματα κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών (trailbuilding) και μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων ορεινής ποδηλασίας.

Τα σεμινάρια-μαθήματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

1) Σεμινάριο κατασκευαστή μονοπατιών με πιστοποίηση. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν τα εφόδια και την πιστοποίηση ως αναγνωρισμένοι κατασκευαστές ποδηλατικών μονοπατιών για επαγγελματικούς και όχι μόνο λόγους. Πρόκειται για ένα τετραήμερο μάθημα που οι παρευρισκόμενοι θα διδαχτούν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά όλες τις τεχνικές κατασκευής ποδηλατικών μονοπατιών, την οργάνωση που απαιτείται για ένα τέτοιο εγχείρημα, τα νομικά θέματα και τις τεχνικές συντήρησης και διαχείρισης αυτών των μονοπατιών. Θα γίνει επίσης και αναφορά στα οφέλη σε τοπικό επίπεδο που μπορεί να αποφέρουν τα ποδηλατικά μονοπάτια. Οι μαθητευόμενοι στο τέλος του σεμιναρίου θα εξεταστούν ώστε να μπορέσει να τους δοθεί εκτός από το δίπλωμα και η πιστοποίηση ότι μπορούν να διδάξουν και να εφαρμόσουν την ορθή κατασκευή ποδηλατικών μονοπατιών.

Εισηγητές: Mark McClure (Πρόεδρος της IMBA-UK), Shane Wilson (Trail specialist IMBA US), Γιάννης Παρταφύλλας (Ε.Ε.Ο.Π.)

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 24/10 με 27/10 η παράδοση, 28/10 τελική εξέταση-πιστοποίηση.

Διάρκεια: 9:00 με 17:00 για της 24,25,26/10, 9:00 με 13:00 για της 27,28/10

Θέσεις: απεριόριστες

Τόπος: Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνουν στο ξενοδοχείο Parnis Palace και η πρακτική στο Μετόχι στους πρόποδες της Πάρνηθας (αρχή του μονοπατιού Elevator)

Κόστος: 120ευρω για τα μέλη της E.E.O.Π., 140ευρώ για τα μη μέλη. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται ακόμα το βιβλίο IMBA Trail Solutions (τιμή βιβλίου 30ευρω), εγγραφή των μη μελών στην Ε.Ε.Ο.Π. εφόσον το επιθυμούν, κάρτα και μπλουζάκι της Ε.Ε.Ο.Π.

2) Σεμινάριο κατασκευής-συντήρησης μονοπατιών. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να έχουν κάποιες γενικές γνώσεις για την κατασκευή και συντήρηση ποδηλατικών μονοπατιών καθώς και να γνωρίσουν την φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής του να ζει και να έρχεται κανείς σε επαφή με την φύση μέσω της ορεινής ποδηλασίας. Τα σεμινάρια αυτά είναι μονοήμερα.

Εισηγητές: Βασικοί εισηγητές θα είναι οι Mark McClure (Πρόεδρος της IMBA-UK), Shane Wilson (Trail specialist IMBA US).

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 27/10 και 28/10

Διάρκεια: 9:00 με 13:00 και τις 2 μέρες.

Θέσεις: απεριόριστες

Τόπος: στο Μετόχι στους πρόποδες της Πάρνηθας (αρχή του μονοπατιού Elevator)

Κόστος: 20Ευρω. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται μπλουζάκι και αναμνηστικό δίπλωμα.

3) Μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων ορεινής ποδηλασίας. Για όσους θέλουν να μάθουν αλλά και να εξασκήσουν τις ικανότητες αλλά και τις δεξιότητες τους μαθαίνοντας βασικές αλλά και πιο προχωρημένες τεχνικές οδήγησης.

Εισηγητές: Mark McClure (Πρόεδρος της IMBA-UK, approved and appointed IMIC instructor)

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 27/10 και 28/10

Διάρκεια: 14:00 με 17:00

Θέσεις: 10 άτομα

Τόπος: στο Μετόχι στους πρόποδες της Πάρνηθας (αρχή του μονοπατιού Elevator)

Κόστος: 10Ευρώ

Προϋποθέσεις: Για να μπορεί να συμμετάσχει κάποιος στα μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων θα πρέπει να έχει ποδήλατο που να είναι σε πολύ καλή κατάσταση (φρένα, σύστημα μετάδοσης κτλ), κράνος-γάντια υποχρεωτικά, γυαλιά για την προστασία των ματιών (δεν χρειάζεται να είναι ηλίου) και να φέρει το δικό του νερό-μπάρες-σνακ.

trails2

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση email τους και σε ποιο σεμινάριο θέλουν να συμμετάσχουν. Τα χρήματα πρέπει να κατατεθούν μέχρι της 19/10/2012 στον εξής τραπεζικό λογαριασμό: Τράπεζα Κύπρου, Αρ. Λογαριασμού: 38355558, I.B.A.N. - GR4007301110000000038355558, Όνομα δικαιούχου - Σουρβίνος Γεώργιος. Στην αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται: Σεμινάριο Ε.Ε.Ο.Π. Ισχύει για τα σεμινάρια κατασκευής μονοπατιών και όχι για τα μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων. Στα μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων οι συμμετέχοντες μπορούν να πληρώσουν επιτόπου το ποσό σε μετρητά πριν το μάθημα.

Για όσους έρθουν από περιοχές εκτός Αθηνών μπορούν να επικοινωνήσουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ώστε να κανονίσουν την διαμονή τους στο ξενοδοχείο Parnis Palace για να υπάρξει έκπτωση στην διαμονή.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία-απορία παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο 6949-989191

Διεύθυνση του ξενοδοχείου Parnis Palace: 20στο χλμ. Λεωφόρο Πάρνηθος, Αχαρναί, Τηλ. 210-2464010, 210-2447660, www.parnispalace.gr, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Σχόλια (18)Add Comment
0
...
γραμμένο από Χάρης, Οκτώβριος 29, 2012
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη τόσο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όσο και για την καθυστερημένη απάντηση. Θα ήθελα να αναφέρω πως η Ε.Ε.Ο.Π. δημιουργήθηκε απο το σύνολο των ατόμων που την αποτελούν και όχι απο δύο ανθρώπους. Θα ήταν το λιγότερο άδικο να ισχυριστεί κάποιος κάτι τέτοιο. Σαν προσωρινός πρόεδρος που ορίστηκε απο τα μέλη της Ε.Ε.Ο.Π όπως αυτά αποφάσισαν μέσω του Δ.Σ που επέλεξαν μετά την ιδρυτική συνάντηση προσπάθησα και προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον σύλλογο και οτι αυτός πρεσβεύει. Πολλές φορές απέτυχα και δεν θα δικαιολογηθώ γι αυτό. Πάντα όμως έπαιρνα επάνω μου ως όφειλα πιστεύω, την όποια αποτυχία και το ίδιο θα κάνω και με το ζήτημα που προέκυψε. Mε το video που αναρτήθηκε στο youtube προσπαθήσαμε να κάνουμε γνωστό στο ευρύ κοινό την προσπάθειά μας και τίποτα παραπάνω. Το όνομα του Κου Παρταφύλλα ειπώθηκε καθώς ήταν αυτός που μαζί ήρθαμε σε συνεννόηση εξ’αρχής να ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΜΕ τον κόσμο της ορεινής ποδηλασίας σε συνάντηση, ούτως ώστε να δημιουργηθεί απ’ όλους ΜΑΖΙ αυτός ο σύλλογος. Αυτό είπα και στο video, σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να φανεί η δήλωσή μου ως αυτοπροβολή και ουδέποτε υποστήριξα οτι οι δυο μας μόνο φτιάξαμε το σύλλογο. Επιπλέον αντικρούω ως ψευδή τη δήλωσή του ότι δεν ενημερώθηκε για τη χρήση του ονόματός του. Ευελπιστώ ότι δεν το κατανόησε λόγω της έντασης που υπήρχε για να τελειώσει το σεμινάριο. Ηταν λάθος απο μέρους μου που δεν ενημέρωσα εκ νέου τα μέλη του Δ.Σ. για την ανάρτηση του video, αλλά πιστεύω πως αυτό δεν δικαιολογεί αυτού του είδους τη στάση. Συμφωνώ απόλυτα με όσα λέει ο Κος Παρταφύλλας στην παράγραφο 3 της δήλωσής του και φυσικά θα πράξω το ίδιο και εγώ. Η πρόταση αποπομπής μου αποτελεί επίσημη πρόταση μέλους του συλλόγου και ως εκ τούτου όλα τα μέλη θα ενημερωθούν σχετικώς ούτως ώστε να πράξουμε αναλόγως.

Απαντώντας σε ερωτήματά σας, η ανάρτηση του άρθρου του Γιάννη Παρταφύλλα θα παραμείνει στη σελίδα του συλλόγου καθώς κάθε μέλος πρέπει να νιώθει και να είναι ελεύθερο να γράφει και να διατυπώνει την άποψή του. Επιπλέον δεν είναι πρέπον να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να επικοινωνήσω πρώτα μαζί του για να μάθουμε για ποιον ακριβώς λόγο έγραψε το άρθρο κάτι το οποίο δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό. Συμφωνώ με τα σχόλιά σας οτι προτιμότερο θα ήταν να ”κατέβει” το άρθρο γιατί αμαυρώνει το σύλλογο και την όλη προσπάθεια των μελών, αλλά θα προτιμούσα να το κάνει ο ίδιος ο Κος Παρταφύλλας.

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ο σύλλογος και οι στόχοι του παραμένουν οι ίδιοι και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει καθώς ουδείς αναντικατάστατος. Μη ξεχνάτε οτι ο σύλλογος είμαστε εμείς, όλοι μαζί ενωμένοι για έναν σκοπό παρ’όλες τις κόντρες που έχουμε και θα έχουμε στο μέλλον

Θεοδωρόπουλος Χαράλαμπος

Πρόεδρος Ε.Ε.Ο.Π.
0
...
γραμμένο από L ocal, Οκτώβριος 29, 2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ



Όσον αφορά αυτά που ειπωθήκαν από τον προσωρινά επιλεγμένο και όχι εκλεγμένο πρόεδρο της Ε.Ε.Ο.Π. στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδύκτιο και συγκεκριμένα στο you tube και στα άλλα social media (με τίτλο Κατασκευή και Συντήρηση Ποδηλατικών Μονοπατιών) έχω να πω τα εξής:

1) Η ιδέα για την ίδρυση της Ε.Ε.Ο.Π. δεν είναι σε καμία περίπτωση απόφαση δυο ανθρώπων αλλά μιας ομάδας ποδηλατών ορεινής ποδηλασίας που μοιράζονται το ίδιο πάθος και τα ιδία οράματα.

2) Διαφωνώ κάθετα με αυτά που ειπωθήκαν από τον προσωρινό πρόεδρο και δηλώνω ότι δεν ενημερώθηκα για αυτά που είπε ούτε πριν αλλά ούτε μετά την λήψη του βίντεο. Επίσης δεν ενημερώθηκα ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί το όνομα μου, κάτι για το οποίο δεν έδωσα την συγκατάθεση μου και είμαι ιδιαιτέρα ταραγμένος και εκνευρισμένος.

3) Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διατηρήσω και να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια στην οποία έχουν επενδυθεί κόπος, χρόνος και χρήματα. Πιστεύω ότι με τέτοιες δηλώσεις διακυβεύονται η ενότητα και οι σκοποί της Ε.Ε.Ο.Π. η οποία σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει ατομικά συμφέρονται, αλλά ομαδικά και κοινωνικά.

4) Προτείνω προς όλα τα μέλη την απομάκρυνση του Χάρη Θεοδορόπουλου από την θεση του προσωρινου προεδρου μιας και πιστευω ότι ένα τετοιο λαθος είναι παρα πολύ σοβαρο και τιναζει στον αερα ότι εχουνε φτιαξει και δημιουργησει ολοι μαζι μεχρι σημερα.

Παρταφύλλας Γιάννης
Local
haristheodoropoulos
...
γραμμένο από haristheodoropoulos, Οκτώβριος 27, 2012
http://www.mtbhellas.gr/
Aν θέλετε να δείτε φωτογραφίες πως πάει το σεμινάριο κ το μονοπάτι μπείτε στο σάιτ και διαβάστε τα τελευταία 5 πόστ
0
...
γραμμένο από Χάρης, Οκτώβριος 23, 2012
Λόγω των σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στη περιοχή Μετόχι το κάτω τμήμα του elevator θα παραμείνει κλειστό από την Πέμπτη 25/10/2012 εώς και τη Κυριακή 28/10/2012. Επιπλέον επειδή έχει ήδη γίνει η σήμανση με pin flags για τη κατασκευή καινούριου τμήματος παρακαλούνται οι ποδηλάτες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή να μην παρασύρουν ή ξηλώσουν τα σημαιάκια σηματοδότησης τις υπόλοιπες ημέρες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Χάρης Θεοδωρόπουλος

Πρόεδρος Ε.Ε.Ο.Π.
0
...
γραμμένο από Χάρης, Οκτώβριος 19, 2012
Πέρας δηλώσεων συμμετοχής και πληρωμής σεμιναρίων

Η καταληκτική ημερομηνία για την δήλωση επιθυμίας και πληρωμή των σεμιναρίων έφτασε. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που δυστυχώς αναγκαστήκαμε μετά λύπης να μην δεχτούμε αρκετούς φίλους, ακόμα και να ακυρώσουμε σε ορισμένους που δήλωσαν τελευταία στιγμή. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με e-mail για τις λεπτομέρειες. Όποιος επιθυμεί να μπει σε λίστα αναμονής σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση ας επικοινωνήσει με το σύλλογο. Σας ευχαριστούμε όλους και ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά. Η συνέχεια επί των ορέων.

Χάρης Θεοδωρόπουλος

Πρόεδρος Ε.Ε.Ο.Π.
0
...
γραμμένο από Χάρης, Οκτώβριος 14, 2012
Oσοι ενδιαφέρεστε για τα σεμινάρια παρακαλώ διαβάστε το http://www.mtbhellas.gr/2012/1...
haristheodoropoulos
...
γραμμένο από haristheodoropoulos, Σεπτέμβριος 26, 2012
Ύστερα από συνεννόηση που είχαμε με τους ”δασκάλους” Mark McClure και Shane Wilson, αποφασίσαμε να κάνουμε μία μικρή αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα του υπό πιστοποίηση σεμιναρίου, καλύπτοντας την ύλη γρηγορότερα, ούτως ώστε να περιορίσουμε τα έξοδα όσων θέλουν να παρευρεθούν. Έτσι αντί το σεμινάριο να λάβει χώρα 24-28 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί 24-27 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα στις 24/10/2012 θα πραγματοποιηθεί το θεωρητικό τμήμα και στις 25-26/10/2012 το πρακτικό. Στις 27/10/12 θα εξεταστούν πρακτικά οι συμμετέχοντες στα όσα διδάχτηκαν, προκειμένου να λάβουν τη πιστοποίηση. Στα υπόλοιπα σεμινάρια δεν έχει γίνει καμία αλλαγή

Χάρης Θεοδωρόπουλος

Πρόεδρος Ε.Ε.Ο.Π.
haristheodoropoulos
...
γραμμένο από haristheodoropoulos, Σεπτέμβριος 21, 2012
Ολατ τα σεμινάρια θα γίνουν στα Αγγλικά.Αν κάποιος θέλει να τα παρακολουθήσει κ δεν γνωρίζει ή γνωρίζει ελάχιστα την Αγγλική,μετά χαράς να τον βοηθήσουμε μεταφράζοντας.Επίσης το βιβλίο trail solutions είναι γραμμένο στα Αγγλικά
0
...
γραμμένο από ..., Σεπτέμβριος 20, 2012
ta mathimata anaptixis dexiotitwn se pia glwssa tha ginoun??
haristheodoropoulos
...
γραμμένο από haristheodoropoulos, Σεπτέμβριος 20, 2012
Τα σεμινάρια θα γίνουν στα Αγγλικά
Skunkadank
...
γραμμένο από Skunkadank, Σεπτέμβριος 20, 2012
Ωραία. Κάτι άλλο, τα μαθήματα θα γίνουν στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά ?
haristheodoropoulos
...
γραμμένο από haristheodoropoulos, Σεπτέμβριος 20, 2012
Oταν θα συμπληρωθεί ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετάσχουν στο σεμινάρια θα βγει ανακοίνωση.Αυτή τη στιγμή είναι 16 άτομα.Οπότε έμειναν 4 θέσεις κενές.Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει εκμάθηση δεξιοτήτων απο σωστή θέση σώματος και εύρεση κέντρου ισορροπίας εώς ντροπς,άλματα και στροφές.Θα εξαρτηθηθεί βέβαι κ απο το επίπεδο των αναβατών
0
...
γραμμένο από ..., Σεπτέμβριος 18, 2012
3erete ti 8a periexei to ma8ima?? almata h pio polu texniki se apla monopatia dld strofes kaliteros tropos gia na perasoume ena nerofagoma h alla diafora fisika h texnika empodia??? euxaristw!!
Skunkadank
...
γραμμένο από Skunkadank, Σεπτέμβριος 18, 2012
Γνωρίζει κανένας άμα και πότε θα υπάρξει κάποια ειδοποίηση εκ των πρωτέρων σε περίπτωση που προλάβαμε θέσεις για τα σεμινάρια δεξιωτήτων ?
TruLocal
...
γραμμένο από TruLocal, Σεπτέμβριος 18, 2012
Περιορισμός στο ποδήλατο δεν υπάρχει αρκεί να είναι mtb και σε καλή κατάσταση (φρένα, σύστημα μετάδοσης κτλ.). Όσον αναφορά τον εξοπλισμό προστασίας τα απαραίτητα είναι κράνος mtb open face (για όσους αισθάνονται πιο άνετα με full face δεν υπάρχει πρόβλημα να το φορέσουν), γάντια, γυαλιά και για μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια επιγονατίδες (κατά προτίμηση μαλακού τύπου για ευχέρεια κινήσεων). Η προστασία είναι προσωπικό θέμα και ο καθένας φοράει ότι αισθάνεται άνετα για να καβαλήσει.
0
...
γραμμένο από ..., Σεπτέμβριος 18, 2012
to kranos prepei na ine full face?? kai to podilato me mia anartisi 8a ante3ei h 8a m spasei??
Sourvinakas
...
γραμμένο από Sourvinakas, Σεπτέμβριος 15, 2012
Θα μπορείς να συμμετάσχεις. Ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων θα είναι και το επίπεδο των μαθημάτων..Μην περιμένεις τεράστια ντροπ και άλματα, πιο πολύ θα έχει να κάνει με στάση σώματος και άλλες βασικές τεχνικές..
0
...
γραμμένο από giwrgos koutoukis, Σεπτέμβριος 14, 2012
με το zig zag του 2011 μπορω να συμετασχω στα Μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων ορεινής ποδηλασίας???

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy