Πέμπτη 09 Μαϊ 2024

Who's Online

Now online:
  • 44 guests


Απονομές κυπέλλου 2013 και Revolution για το ελληνικό downhill

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

aponomes kupellou 2013 111ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ DOWNHILL OPEN
ΚΑΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ [R]EVOLUTION

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Στις 25/1/2014, στο κέντρο της Αθήνας και στον πολυχώρο Ρομάντσο έδωσαν το παρόν πάνω από 500 εραστές της βαρύτητας για να γράψουν ιστορία! Για πρώτη φορά έγινε απονομή Πανελλήνιου Κυπέλλου Downhill και επίσης για πρώτη φορά παρουσιάστηκε ταινία που αφορά το ελληνικό Downhill!

Στην κατάμεστη αίθουσα προβολής του Ρομάντσο βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αναβάτες κατάβασης του 2013 -οι πρωταγωνιστές του πρώτου ενιαίου Κυπέλλου DH στη χώρα μας- και εν συνεχεία απολαύσαμε την φοβερή ταινία Revolution του κινηματογραφιστή Μανώλη Αρμουτάκη! Η βραδιά τελείωσε με άφθονη μπύρα και... τσικουδιά που μοίραζε με κάθε ευκαιρία ο πάντα οργανωμένος Μπάμπης Χαϊδεμενάκης... Ήταν μια υπέροχη βραδιά και παράλληλα μπήκαν γερές βάσεις για την ανάπτυξη του Downhill στη χώρα μας!

Όλα ξεκίνησαν θετικά καθώς οι περισσότεροι ήταν στην ώρα τους και οι δύο μεγάλες αίθουσες ζωντάνεψαν μονομιάς! Συζητήσεις για ποδήλατα και πίστες, για άλματα και χρονόμετρα, χαμόγελα, πειράγματα, αγκαλιές και settings αναρτήσεων... Αναβάτες και παρέες απ' όλη την Ελλάδα γρήγορα έγιναν μια μεγάλη συντροφιά με στόχο να χειροκροτήσουν τους Κυπελλούχους, να απολαύσουν μια ξεχωριστή και πραγματικά απολαυστική ταινία και να πιούν μπύρες! Όλα έγιναν, όλοι πέρασαν καλά και μεγάλη κερδισμένη η ελληνική σκηνή του Downhill.

aponomes kupellou 2013 03
© Vodafone CU

Στις 20:30 ο Φώτης Σκαρής και ο Τίμος Τσιντσικλόγλου άρπαξαν τα μικρόφωνα και ξεκίνησε η απονομή. Την αρχή έκαναν οι αθλητές της κατηγορίας Junior όπου βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι (ο 4ος, 5ος κι 6ος δεν έδωσαν το παρών κι έμειναν στα αζήτητα τα όμορφα μετάλλια τους...). Στην τρίτη θέση ο ταχύτατος Σταμάτης Κριεμάδης που έκανε ένα ιδιαίτερα δυναμικό ντεμπούτο το 2013 κερδίζοντας τρεις αγώνες, ωστόσο δεν έδωσε το παρόν στους υπόλοιπους αγώνες και περιορίστηκε στους 254 βαθμούς. Την κούπα του δεύτερου Κυπελλούχου σήκωσε ο φοβερός Νικολάκης Βασιλακάκος, που ήταν εξαιρετικά γρήγορος, αλλά είχε πολλές ατυχίες και μικρά τεχνικά προβλήματα. Πρώτος και καλύτερος ο super θεαματικός Πέτρος Ατσαλής. Ο νεαρός αθλητής από την Αθήνα πήγε σε όλους τους αγώνες και παρά την πτώση του στον αγώνα της Καλαμπάκας συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς παίρνοντας τον τίτλο και την έβδομη θέση γενικής! Να σημειώσουμε ότι ο Ατσαλής θα αγωνιστεί και το 2014 στην κατηγορία (έχοντας αναρρώσει από τον άσχημο τραυματισμό του στο τέλος της χρονιάς) με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

aponomes kupellou 2013 10
© Vodafone CU


Ακολούθησε η απονομή της κατηγορίας Master, μια κατηγορία όπου ο συναγωνισμός πέρασε κάθε προσδοκία! Πολλές συμμετοχές και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, με την υπόθεση τίτλος να κρίνεται μόλις στον τελευταίο αγώνα του 2013. Το μετάλλιο της έκτης θέσης πήρε ο Σπύρος Σαρτζετάκης, της πέμπτης ο Noel Camateras (μία νίκη), ενώ μια ανάσα από το βάθρο, τέταρτος, ήταν ο Τίμος Τσιντσικλόγλου (μια νίκη). Τρίτος ήταν ο Ερνέστος Σακελαράκης που ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά με μια φοβερή νίκη στα Χανιά, δεν είχε όμως την ανάλογη συνέχεια, δεν ταξίδεψε και στο Ηράκλειο κι έτσι έμεινε μακριά από τον τίτλο (14ος γενικής). Φοβερή χρονιά είχε ο Βασίλης Τσιαντίκος (μια νίκη). Ο στυλάτος αναβάτης από την Καλαμπάκα ήταν αναμφισβήτητα ο ταχύτερος Master, ωστόσο επαγγελματικές υποχρεώσεις τον κράτησαν μακριά από τρεις αγώνες κι έτσι περιορίστηκε στην δεύτερη θέση της Master όντας 11ος γενικής. Μεγάλος νικητής ο Βαγγέλης Χριστοφοράκης με το φοβερό Santacuz V10 του! Ήταν ο αναβάτης που σημείωσε την μεγαλύτερη εξέλιξη το 2013, ενώ παράλληλα ήταν απόλυτα σταθερός και επιβραβεύτηκε με τον τίτλο και την ένατη θέση γενικής! Άξιος αν και δεν πήρε την πολυπόθητη νίκη.

aponomes kupellou 2013 01
© Vodafone CU


Το θερμόμετρο είχε ανέβει, χειροκροτήματα και φωνές έδιναν παλμό και όλα ήταν έτοιμα για την μεγάλη απονομή της κατηγορίας Elite! Εντυπωσιακά κύπελλα για τους έξι πρώτους αγωνιζόμενους και τρελά πανηγύρια από το Crew της Λάρισας! Την απονομή πραγματοποίησε ο πολυπρωταθλητής Μπάμπης Χαϊδεμενάκης που το 2013 ήταν η πρώτη χρονιά που δεν αγωνίστηκε (μόνο στον αγώνα στα Χανιά, την ιδιαίτερη πατρίδα του), ωστόσο πρόσφερε στην Downhill κοινότητα, σαν διοργανωτής και μέλλος της επιτροπής, ενώ τρέλανε τους πάντες στο Ρομάντσο με τα καποτομανταρίνια(!!!) του!

Το κύπελλο του έκτου παραδόθηκε στο Μάρκο Μπουρνιά, έναν εντυπωσιακά γρήγορο αναβάτη, αλλά με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και χωρίς DH ποδήλατο... Πέμπτος ήταν ο αναβάτης μοντέλο, αλλά και ένας εκ των δύο που κατάφερε να τερματίσει σε όλους τους αγώνες του 2013. Ο λόγος για τον πάντα καλοντυμένο, καλοχτενισμένο και στυλάτο Γιάννη Κορφιάτη, που αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και δεν μπόρεσε να αποδώσει τα μέγιστα... Η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς ακούει στο όνομα Άρης Χατζηγεωργίου, που μόλις στην τρίτη του χρονιά ενασχόλησης με το σπορ σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση της Elite και της Γενικής! Ήταν σταθερός (τερμάτισε σε όλους τους αγώνες) και φρόντιζε να τρελαίνει τους πάντες όπου υπήρχε μεγάλο άλμα!!! Παράλληλα με την κάμερα του κατάγραφε όμορφες εικόνες κι έφτιαχνε video για κάθε αγώνα... Δυστυχώς βρισκόταν στο Λονδίνο και το κύπελλο του παρέλαβε ο Βαγγέλης Πολίτης (Yourbike). Τη χρυσή κούπα του τρίτου σήκωσε ο τρελαμένος Γιάννης Ιωάννου από το Βόλο, που ήταν χαμογελαστός καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Μπορεί να μην πήρε νίκη σε αγώνα του κυπέλλου (το έκανε όμως στον αγώνα στο Πήλιο), αλλά είχε σταθερές εμφανίσεις στο βάθρο κι αν είχε ξεκινήσει τη χρονιά λίγο καλύτερα θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα...
Έσπειρε τρόμο με τα περάσματα του, εντυπωσίασε με το στυλ και το επίπεδο φυσικής του κατάστασης, τρέλανε τα χρονόμετρα, αλλά περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Ο Κώστας Ανδριώτης ήταν πραγματικά γρήγορος, πήρε πέντε νίκες και έγινε ο πρώτος αναβάτης DH που έφερε στη χώρα μας κύπελλα από διεθνείς αγώνες στη Βουλγαρία. Όμως ένας τραυματισμός σε αγώνα στη Σλοβακία τον κράτησε μακριά από τους δύο τελευταίους αγώνες με αποτέλεσμα να μείνει δεύτερος. Πρώτος και καλύτερος ο πιστολέρο από την Λάρισα, ο φοβερός Μήτσος Οικονόμου που σήκωσε όλο το μαγαζί στον αέρα μόλις άρπαξε την κυπελλάρα του! Ο Οικονόμου ήταν σε όλους τους αγώνες super γρήγορος και πίεσε σκληρά τον Ανδριώτη, παράλληλα όμως οδήγησε χωρίς να ρισκάρει και κατάφερε να κλείσει την χρονιά χωρίς ούτε μια πτώση! Η μεγάλη αγωνιστική εμπειρία (από αγώνες XC) του έδωσε την δυνατότητα να πάρει πανάξια τον τίτλο και να φορά τον άσσο στο μαύρο Saracen του το 2014. Μια φοβερή επιτυχία καθώς το επίπεδο του συναγωνισμού ήταν πολύ υψηλό σε όλους τους αγώνες. Συγχαρητήρια! Να σημειώσουμε ότι οι έξι πρώτοι αθλητές της κατηγορίας Elite ήταν στις αντίστοιχες θέσεις της Γενικής και έλαβαν τα αντίστοιχα number plates με τα οποία θα αγωνίζονται σε όλο το 2014.

aponomes kupellou 2013 04
© Vodafone CU


Οι απονομές έκλεισαν με την βράβευση του ταχύτερου της κατηγορίας Vetarans, Φώτη Σκαρή και της ταχύτερης γυναίκας, Ειρήνης Μαυράκη. Μάλιστα η Μαυράκη, καθώς βρισκόταν στην Αμερική, έδωσε το παρόν μέσω γιγαντοοθόνης, με τη Μάνατζερ της(!) να παραλαμβάνει την κούπα!

Τέλος, αναμνηστική πλακέτα έλαβε το Crew της Κύμης καθώς το Tank Trail βραβεύτηκε ως το καλύτερο μονοπάτι της χρονιάς.

Η ατμόσφαιρα είχε ζεσταθεί για τα καλά και ούτε τα παγωμένα Red Bull, ούτε τα δροσερά μπυρόνια μπορούσαν να κατεβάσουν τα θερμόμετρα, καθώς μετά την απονομή ξεκίνησε η πρεμιέρα της ταινίας Revolution του Μανώλη Αρμουτάκη! Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πρώτη ελληνική ταινία που αφορά στην ελληνική σκηνή Downhill και μετά από 56 λεπτά δράσης και δηλώσεων από τους πρωταγωνιστές, απλά ήθελαν κι άλλο! Εξαιρετικά ποιοτική και με δυνατά πλάνα από τις περισσότερες πίστες κατάβασης στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα δώσει μια γερή ώθηση στην ελληνική DH σκηνή! Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον δημιουργό και παραγωγό της ταινίας που θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο (Free) από τις 30/1 στο redbull.com/gr. Ευχαριστούμε...

aponomes kupellou 2013 05
© Vodafone CU


Με μπυροκατανάλωση, τσικουδιές, ποτάκια και δυνατούς ήχους drum & base έκλεισε αυτή η ξεχωριστή βραδιά με όλους αγκαλιά! Να σημειώσουμε ότι δυναμική ήταν η παρουσία κορυφαίων αθλητών από το χώρο του ΒΜΧ και Dirt, που ένιωσαν την σημαντικότητα αυτής της εκδήλωσης, ενώ όσοι σνόμπαραν τη διοργάνωση απλά έχασαν και παράλληλα δεν βοήθησαν ώστε να μπει ένα ακόμη λιθαράκι στην ανάπτυξη του ελληνικού DH.

aponomes kupellou 2013 12
rebull.com/gr © Thodoris Emilios

Γράφτηκε η ιστορία του ελληνικού DH και παράλληλα οι αναβάτες έστειλαν ένα γερό μήνυμα ενότητας και πολλές υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον...

Συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές των επτά αγώνων του 2013 και στην επιτροπή του Κυπέλλου που έφεραν εις πέρας το πρώτο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open και έγραψαν ιστορία. Καλή συνέχεια!


κείμενο: Φώτης Σκαρής - Gravity Freaks   gravity freaks logo


φωτογραφία άρθρου: rebull.com/gr © Thodoris Emilios


Σχόλια (1)Add Comment
MegaRider
...
γραμμένο από MegaRider, Ιανουάριος 30, 2014
εδώ και η ταινία του τρομερού Man http://www.redbull.com/gr/el/b...armoutakis

πολλά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του θεσμού, μπράβο σε όλους τους αναβάτες και εύχομαι το 2014 να είναι όλα τέλεια! όπως έχει αναφερθεί η αρχή έγινε ας δούμε τη συνέχεια!

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy