Σάββατο 27 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 60 guests


Απονομή κυπελλούχων 2014, η γιορτή του ελληνικού downhill

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

aponomes cup 2014 allΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ DOWNHILL OPEN
ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ 2014
Πολυχώρος Ρομάντσο, Αθήνα 7/2

ΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ!

Με πολλά χαμόγελα, χειροκροτήματα και θετική ενέργεια πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Κυπελλούχων DH του 2014! Φουλ κόσμος, τέρμα καλή διάθεση και δύο φοβερές ταινίες συνέθεσαν μια ιδανική εκδήλωση με τον Γιάννη Ιωάννου μεγάλο θριαμβευτή.

Μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά ακολούθησε μια εξίσου πετυχημένη τελετή απονομής των νικητών. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πολυχώρος Ρομάντσο γέμισε με downhill riders απ' όλη την Ελλάδα και γιορτάστηκε με τον καλύτερο τρόπο η άνοδος του ελληνικού DH. Το σύνθημα ήταν για μια ακόμη φορά "ενωμένοι σαν γροθιά" με το καλό κλίμα και γενικά την καλή διάθεση να κυριαρχεί του σκληρού ανταγωνισμού. Χωρίς μεγάλη καθυστέρηση ο Τίμος Τσιντσικλόγλου και ο Φώτης Σκαρής, πήραν τα μικρόφωνα και άρχισε το πάρτι. Αρχικά προλόγισαν το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2015 όπου για πρώτη φορά στην ιστορία θα περιλαμβάνονται δύο πίστες σε χιονοδρομικά κέντρα με λιφτ! Μια εξέλιξη που καλοδέχτηκαν και χειροκρότησαν όλοι οι αναβάτες... Η όρεξη άνοιξε και ξεκίνησαν μονομιάς οι απονομές με την βράβευση του καλύτερου μονοπατιού στην Ελλάδα για το 2014 όπου τον τίτλο πήρε άξια το Pistaki στο Πήλιο! Παρά τις εξαιρετικά σκληρές συνθήκες που είχαν σαν αποτέλεσμα τις λιγότερες συμμετοχές σε τελικό, οι αναβάτες που ψήφισαν στο downhill.gr επιβράβευσαν την δύσκολη αυτή πίστα η οποία βρίσκεται σε ένα πραγματικά μαγευτικό σημείο... Ακολούθησε η απονομή για την καλύτερη διοργάνωση όπου τον τίτλο πήρε εξίσου δίκαια ο αγώνας στο Big Bear στη Δίρφη υπό τις οδηγίες του downhill.gr. Γρήγορα περάσαμε και στην απονομή των αναβατών με τα εντυπωσιακά Κύπελλα να κάνουν ακόμη πιο ανυπόμονους τους πρωταγωνιστές. Να σημειώσουμε ότι από φέτος όλα τα κύπελλα, αλλά και τα μετάλλια ήταν επώνυμα δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη συγκίνηση σε όσους ήταν στο βάθρο!


aponomes cup 2014 women
©Thodoris Ermilios
Πρώτες και καλύτερες οι κοπέλες με τέσσερις αθλήτριες κι έναν... manager να ανεβαίνουν στο βάθρο. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ειρήνη Μαυράκη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στην δεύτερη θέση ήταν η Ελενίτσα Λεμονάκη, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις που ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση έλαβαν μετάλλιο ώστε να μην μείνει καμιά παραπονεμένη...


aponomes cup 2014 veteran
©Thodoris Ermilios
Μετά τις κοπέλες ακολούθησε η απονομή των Veteran δηλαδή αναβατών πάνω από 40 ετών, που αγωνίζονται όμως με κέφι και διάθεση 20χρουνου! Ο Φώτης Σκαρής πήρε τον τίτλο για δεύτερη χρονιά, ενώ δεύτερος ήταν ο Αντώνης Αλιφακιώτης που έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Τρίτος, ο supercool Αργύρης Κωστόγιαννης, ωστόσο πρωταγωνιστής στην κατηγορία είναι η παρέα!


aponomes cup 2014 master
©Thodoris Ermilios
Η κατηγορία Master είχε εντυπωσιακά πολλές συμμετοχές και φοβερό συναγωνισμό το 2014 που αναμένεται να τονωθεί την ερχόμενη σεζόν. Μεγάλος νικητής ο Noel Camateras που οδήγησε επιθετικά και αέρινα ένα ποδήλατο enduro στην κορυφή (το 2015 θα αγωνίζεται με DH bike) και δικαιώθηκε με τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Δυνατή χρονιά είχε ο Σπύρος Σαρτζετάκης, προσπάθησε πολύ και τελικά ανταμείφθηκε με την δεύτερη θέση της κατηγορίας μπροστά από τον αναβάτη έκπληξη, τον Χρήστο Τρίμμη από την Καλαμπάκα που ήταν σταθερός, κατάφερε όμως να πάρει και μια νίκη. Το μετάλλιο του τέταρτου έλαβε ο περσινός τιτλούχος Βαγγέλης Χριστοφοράκης, μπροστά από δύο πολύ ικανούς Βολιώτες τον Μανώλη Τριαντάρη του φοβερού Bike30 team και τον Άγγελο Αναγνώστου.


aponomes cup 2014 junior
©Thodoris Ermilios
Χαμός έγινε στην απονομή της κατηγορίας Junior με άπαντες να χειροκροτούν ζεστά τους νέους αναβάτες που πρωταγωνίστησαν όσο και τους γονείς τους! Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των αγωνιζόμενων στην κατηγορία και μεγάλος νικητής ο Δημήτρης Μπαξεβάνος ο οποίος έσκασε μύτη κανονικό μπιλντέρι, δείγμα του ότι προετοιμάζεται σκληρά για την τελευταία του χρονιά στην κατηγορία! Στις δύο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν οι αδερφοί Τσαρούχη (Νίκος και Τηλέμαχος) που είχαν μια πολύ δυνατή χρονιά αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Τέταρτος ήταν ο Σταμάτης Κριεμάδης που από το 2015 θα αγωνίζεται στην κατηγορία Elite και όπως έχει δείξει μπορεί να πρωταγωνιστήσει! Μια δύσκολη και πονεμένη χρονιά είχε ο περσινός κάτοχος του τίτλου Πέτρος Ατσαλής που τερμάτισε στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Φαίδων Μπουλούμπαση, έναν ακόμη ταλαντούχο rider από το Αγρίνιο. Συγχαρητήρια πάντως αξίζουν σε όλα τα νέα παιδιά που οδήγησαν δυνατά και προσπάθησαν σκληρά σε μια αγωνιστική χρονιά με δύσκολες πίστες και συνθήκες...


aponomes cup 2014 elite
©Thodoris Ermilios
Η απονομή της Elite αποτελούσε και το κύριο πιάτο της εκδήλωσης καθώς βραβεύτηκαν οι έξι ταχύτεροι αναβάτες της χρονιάς, οι οποίοι έλαβαν ομολογουμένως εντυπωσιακά κύπελλα. Θριαμβευτής ο Γιάννης Ιωάννου που μετά από πολλά χρόνια στους αγώνες είδε επιτέλους τους κόπους του να ανταμείβονται με μια φοβερή χρυσή κυπελλάρα, αλλά και τον σεβασμό όλων των συναθλητών του! Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας βρέθηκε και πάλι ο Κώστας Ανδριώτης (τέσσερις νίκες) που όμως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί (λόγω εξεταστικής περιόδου) στην εκδήλωση. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών ο τρελός και μανιακός Μήτσος Οικονόμου, τελείωσε τη χρονιά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας κατακτώντας μια φοβερή νίκη. Τέταρτος ήταν ο Ελισσαίος Γουβής μετά από μια πολύ σταθερή και αποτελεσματική χρονιά και πέμπτος ο Δάνης Καραμιχαηλίδης που έκλεισε τη χρονιά με νίκη αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον (να σημειώσουμε ότι ο Δάνης στέφθηκε και πρωταθλητής Ελλάδος DH για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά). Το βάθρο συμπλήρωσε ο παραπονιάρης Χρήστος Δερβένης που είναι ένας ακόμη συνεχώς ανερχόμενος αναβάτης.


aponomes cup 2014 people
©Thodoris Ermilios
Ένα μικρό διάλειμμα για ανεφοδιασμό σε μπύρες και η βραδιά συνεχίστηκε με την πρεμιέρα της ανασκόπησης της αγωνιστικής χρονιάς του 2014. Ένα υπέροχο video διάρκειας 45 λεπτών, το 8 Down n' Dirty που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι η Δήμητρα Μπαμπαδήμα. Υπέροχες εικόνες, δυνατή δράση και μια επιβεβαίωση ότι το επίπεδο αθλητών και πιστών έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία δύο χρόνια. Το καθ' όλα επιτυχημένο event έκλεισε η πρεμιέρα της ταινίας Sick & Destroyed του Δάνη Καρμιχαηλίδη και Γιώργου Λέντζα. Ένα ξεχωριστό road trip σε bike park της Ευρώπης όπως αποτυπώθηκε από τους χαβαλεδιάριδες Δάνη και Γιώργο... Η βραδιά έκλεισε με downhillοσυζητήσεις και μπυροποσίες και όλοι δήλωσαν έτοιμοι για μια ακόμη πιο συναρπαστική σεζόν το 2015...

Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές για την φοβερή δουλειά τους!

Καλή χρονιάααααααααααααα!

Κείμενο: Φώτης Σκαρής / Gravity Freaks
gravity freaks logo

Φωτό: Thodoris Ermilios
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy