Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 65 guests


Enduro Greek Series 4rth round - Pelion Enduro Days

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

pelion enduro 2018 coverΤα Enduro MTB Days μετράνε ήδη 5 χρόνια ζωής και για ακόμα μια χρονιά θα μας οδηγήσουν στα μονοπάτια του Πηλίου, εκεί που γεννήθηκαν. Οι λόγοι που ξεκίνησε η διοργάνωση είναι πολλοί. Το Πήλιο διαθέτει μια τεράστια κληρονομιά σε μονοπάτια και καλντερίμια. Διαδρομές που παλιότερα μετέφεραν ανθρώπους, αγαθά και πολιτισμό. Με τη σταδιακή επικράτηση του αυτοκινήτου και τη διάνοιξη δρόμων όσα δεν καταστράφηκαν σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται και η βλάστηση τα εξαφάνισε προσωρινά. Τα μονοπάτια αυτά ξανανοίγονται, χρησιμοποιούνται και αποτελούν τη ζωντανή μαρτυρία μιας άλλης εποχής. Η χρήση τους αλλάζει. Παλιότερα ήταν ζωτικής σημασίας για μια περιοχή, πλέον προσφέρουν αναψυχή, άσκηση και στιγμές έντασης και αδρεναλίνης. Η διάδοση του ιδεώδους του αθλητισμού είναι σημαντική, όχι όμως ο αθλητισμός για τις μεγάλες επιδόσεις και τις ατέλειωτες προπονήσεις με σκοπό την κατάκτηση του βάθρου. Εδώ μιλάμε για έναν άλλο αθλητισμό που σκοπό έχει να μας φέρει πιο κοντά στον εαυτό μας, τη φύση και τους ανθρώπους. Για εμένα προσωπικά είναι η αφορμή για να περνάω χρόνο στα μονοπάτια, να παρατηρώ την κάθε πέτρα, να διαμορφώνω ένα περιβάλλον και να συμφιλιώνω δύο πράγματα, ένα φυσικό στοιχείο, τη γη με ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα, το ποδήλατο.

Το Enduro MTB Days του 2018 αποτελεί μέρος του Greek Enduro Series, μιας προσπάθειας να δημιουργηθεί ένα ενιαίο κύπελλο με βαθμολογία ώστε να διαδοθεί και να εξελιχτεί το άθλημα, να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα μονοπάτια και να ενώσει διαφορετικούς ανθρώπους. Η αυλαία του κυπέλλου άνοιξε στη Μυτιλήνη την άνοιξη. Η Αγιάσος έζησε ένα έντονο διήμερο και ο τοπικός διοργανωτής έβαλε ψηλά τον πήχη για τη συνέχεια του κυπέλου. Ακολούθησε ο αγώνας στο Σταυρό της Χαλκιδικής, η Οίτη και ήρθε η ώρα για το Πήλιο πριν ολοκληρωθεί η σειρά στο Βαλτετσινίκο Αρκαδίας.

pelion enduro 2018 photo

Στο Πήλιο οι περισσότεροι γνωρίζουν τα μονοπάτια που έχουν φιλοξενήσει τα προηγούμενα events αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Με το σκεπτικό του «όχι τα ίδια και τα ίδια» και με την επιθυμία να μεγαλώνει το δίκτυο ανοίχτηκαν νέα μονοπάτια. Η διαδρομή ξεκινάει πιο χαμηλά από ότι συνήθως αλλά έχει μεγαλύτερο μήκος χωρίς να προστίθενται ανηφόρες. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 80% και σύντομα θα δημοσιευθεί ο χάρτης αλλά και λεπτομερή στοιχεία. Οι ειδικές θα είναι τρείς, οδηγικά πιο εύκολες για τους πιο χαλαρούς αλλά με μεγαλύτερες ταχύτητες για όσους το επιζητούν. Συνολικά σε μήκος θα είναι περίπου 7 χιλιόμετρα, το σύνολο της διαδρομής περίπου στα 20, ενώ ακόμα και το συνδετικό κομμάτι από την πρώτη προς τη δεύτερη ειδική είναι μονοπάτι με τεχνική δυσκολία και ομορφιά αντίστοιχη των ειδικών. Από τη δεύτερη στην Τρίτη φτάνουμε ακολουθώντας τις ράγες του τρένου και τη Τρίτη τελειώνει ακριβώς στο ίδιο σημείο που ξεκινάμε.

Κέντρο των παράλληλων εκδηλώσεων, αφετηρία και τερματισμός της διαδρομής, εκθεσιακός χώρος καθώς και σημείο συνάντησης θα είναι η παραλία των Καλών Νερών. Οι αγωνιζόμενοι και οι συνοδοί μπορούν να επιλέξουν να μείνουν σε δωμάτια ή να στήσουν σκηνή στο γειτονικό camping και να έχουν την άνεση να χρησιμοποιούν τουαλέτες ή να κάνουν ντους. Η επιλογή του σημείου είναι ιδανική αφού γύρω έχει εστιατόρια και καφέ ενώ ο Σεπτέμβρης είναι καλός μήνας για μπάνιο στην παραλία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά!

pelion enduro 2018 header

Οι κανόνες που αφορούν τους αναβάτες βρίσκονται αναρτημένοι στο site της διοργάνωσης και μπορείτε να τους δείτε πατώντας .

Για τη συμμετοχή πατήστε enduroseries.gr/pilio-enduro-days και για τα υπόλοιπα φροντίζει ο τοπικός διοργανωτής και η ομάδα των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτή την προσπάθεια.

Η σελίδα θα ανανεώνεται συνεχώς και μετράμε αντίστροφα, οι μέρες περνάνε γρήγορα μέχρι τον τέταρτο αγώνα του κυπέλου!

Καλή αντάμωση στο Πήλιο.

EGS logo square
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy