Κυριακή 30 Ιουν 2024

Who's Online

Now online:
  • 26 guests


Άλλη μία Κυριακή γεμάτη riding στα 3-5

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

3_5_pigadia01Στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια (τελικά είναι 3 ή 5?!) άλλη μία Κυριακή πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε, αφού ήμασταν όλη μέρα πάνω στο ποδήλατο. Πραγματικά ιδανικός καιρός για κατάβαση, καλοκαιρινή θερμοκρασία, σύννεφα πολύ ψηλά, ούτε κρύωνες, ούτε γινόσουν μούσκεμα στον υδρώτα. Μέχρι που ήρθε η ώρα να γίνουμε μούσκεμα από μία καλοκαιρινή μπόρα-χαλάζι που δε κράτησε πάνω από 15 λεπτά αλλά ήταν αρκετή για να μεταμορφώσει το έδαφος, ειδικά εκεί που δεν είχε δέντρα.

Το βουνό πανέμορφο, καταπράσινο, ήσυχο... και μόνο που απλά υπάρχεις εκει πάνω "τη βρίσκεις"! Ξεκινήσαμε ποδήλατο κατά τις 10παρά και κάναμε μέχρι τις 4, αφού πήραμε τη τελευταία ανάβαση του λιφτ στις 3 και πέσαμε από τη πίσω μεριά του βουνού προς το "Άγιο Πνεύμα". Σχεδόν 10 κατεβασιές στο σύνολο, αλλά ήταν υπεραρκετές για να πω "φτάνει, πονέσανε τα χέρια μου". Χορτάσαμε ποδήλατο και γεμίσαμε για μία βδομάδα μέχρι την ερχόμενη κυριακή, που μάλλον θα ξαναπάμε.

3_5_pigadia02Αξίζει να σημειώσουμε πως τη πρώτη Κυριακή λειτουργίας ήταν περίπου 10 ποδήλατα (downhillάδες) και αρκετός άλλος κόσμος. Τη Κυριακή που μας πέρασε, υπήρχαν τουλάχιστον 30 με 40 ποδήλατα και αρκετός πάλι κόσμος που ήρθε να απολαύσει το βουνό και τη φύση. Ελπίζουμε να είναι κάτι που θα καθιερωθεί και θα δουν οι τοπικοί φορείς ότι αξίζει το κόπο, έτσι ώστε να γίνουν και έργα βελτίωσης της πίστας ή άλλων διαδρομών, με άλματα, burms, κομμάτια με τεχνικές δυσκολίες και μεγάλες κλίσεις, γιατί όχι και ένα dirt park. Γιατί δεν αρκεί μόνο να ανοίγει το lift. Ωστόσο αξίζει!

ραντεβού τη Κυριακή στα 3....ίσως και 5 Πηγάδια
Σχόλια (5)Add Comment
timos
...
γραμμένο από timos, Σεπτέμβριος 21, 2009
Με τη πρώτη ευκαιρία ναι, θα ανεβούνε μερικές φωτό, μιας και είχαμε φωτογράφο...να'ναι καλά η Αγγελική!
maximos004
...
γραμμένο από maximos004, Σεπτέμβριος 20, 2009
ela re timo,ti leei? kali i teleutaia volta alla sa ti vroxi den exei! tha anevasete photo apo to teleutaio s/k?
timos
...
γραμμένο από timos, Σεπτέμβριος 04, 2009
Ναι φίλε μου, δεν ήξερα ακριβώς το λόγο της ονομασίας αλλά είχα ακούσει κάτι σχετικό. Η απορία μου στην αρχή του άρθρου ήταν ένα λογοπαίγνιο και οχι πραγματική απορία! Ευχαριστούμε πάντως για την ανάλυση μιας και αρκετός κόσμος, μαζί και γώ, δε ξέρουμε γιατί αυτό το πανέμορφο χιονοδρομικό λέγεται έτσι.
0
...
γραμμένο από DimitriosOMegas, Σεπτέμβριος 01, 2009
Αγαπητέ μου είναι 3παύλα5 Πηγάδια...
Στην βάση εκεί που εκδίδονται οι κάρτες των διαδρομών είναι τα 3 Πηγάδια(=πηγές)
και στην κορυφή του αναβατήρα εάν ακολουθήσεις τη διαδρομή προς το καταφύγιο (λούκι μεριά) θα συναντήσεις ένα μαντρί και κάτι πηγές.Αυτές λοιπόν είναι τα 5 Πηγάδια και το μέρος οπου δραστηριοποιούμαστε για ski,snowboard,xc και dh πλαισιώνεται τοπογραφικά απο αυτές τις 2 ομάδες πηγών(=πηγάδια)οπότε και ονομάστηκε 3-5 Πηγάδια.
Αυτά απο έναν ταπεινό ντόπιο fan του αθλήματος και μέλος του site και του forum smilies/cheesy.gif, προς ικανοποίηση της απορίας σου smilies/smiley.gif

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy