Κυριακή 30 Ιουν 2024

Who's Online

Now online:
  • 20 guests


Πέφτει η αυλαία για τα 3-5 Πηγάδια - Νάουσα Bike Bus

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

3_5_logo
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ» ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΝΑΒΑΤΗΡΑ ΣΤΟ Χ.Κ. «3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ»

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή λειτουργία του εναέριου  αναβατήρα στο Χ.Κ. «3-5 Πηγάδια», λόγω της απαραίτητης συντήρησής του. Όλοι οι φίλοι του mountain bike θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μοναδικές διαδρομές του βουνού με μία έκπληξη: τη συνοδεία Ναουσαίων riders και θα έχουν την ευκαιρία να κατέβουν από την κορυφή μέχρι τη Νάουσα απολαμβάνοντας μια διαδρομή με πολλές συγκινήσεις!

Η διοίκηση του Χ.Κ. σε συνεργασία με το www.downhill.gr  διοργανώνει εκδρομή με λεωφορείο από την Αθήνα και σε όσους συμμετέχουν στο γκρουπ θα παρέχεται ειδική έκπτωση στο εισιτήριο αναβατήρων. Πρόθεση του Δ.Σ. είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και του χρόνου μετά τη χειμερινή περίοδο σε συνδυασμό πάντοτε με κάποιο αγωνιστικό event.

Αυτά από τον κύριο Χρήστο Παππά, υπεύθυνος του Χ.Κ.

Αναχώρηση:
Το λεωφορείο θα ξεκινήσει το Σάββατο το βράδυ στις 12 από Καλλιμάρμαρο και για τις ενδιάμεσες στάσεις θα επικοινωνήσετε με το 210-5203803, 210-3223228.

Επιστροφή:
Κυριακή βράδυ θα είμαστε πίσω.

Κόστος συμμετοχής: 50ευρώ ανά άτομο και συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο του lift

Πλεονεκτήματα: Μειωμένο κόστος μεταφοράς και εξοικονόμηση χρόνου, καθώς άλλος θα οδηγάει και εμείς θα κοιμόμαστε.

Το λιφτ θα λειτουργεί κανονικά από 09:00-15:00 και οι διαδρομές είναι πανέμορφες. Ιδιαίτερα η διαδρομή από τη κορυφή στο Άγιο Πνεύμα μέχρι τη πόλη της Νάουσας, μήκους 14km, δε περιγράφεται!! Ατελείωτη κατηφόρα, συνεχόμενες εναλλαγές εδάφους και τοπίων με το κερασάκι στη τούρτα να έρχεται στο τέλος, μπαίνοντας στη πόλη, μέσα από σοκάκια, συνεχόμενα σκαλοπάτια και άλλα πολλά που άμα δε τα δείτε ότι και να λέμε είναι λίγο! Μόνο και μόνο για αυτή τη διαδρομή αξίζει κανείς να κάνει 500km, το λεωφορείο θα είναι στο Καλλιμάρμαρο στις 12, φορτώνουμε τα ποδήλατα στο ειδικά κατασκευασμένο τρειλερ της εταιρίας Χαλούλος και ξεκινάμε. Για πληροφορίες τα τηλέφωνα είναι πιο πάνω, αν κάτι γίνει εκείνο το βράδυ και αργήσετε και είστε στο τσακ να μας χάσετε, τηλεφωνείστε στο 6942613560 (Τίμος) για να σας περιμένουμε. Τα λέμε εκεί!

Εδώ είναι ένα αρχείο .kmz που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με το Google Earth και περιέχει αρκετά μονοπάτια κατάβασης στην Ελλάδα
greek_downhill_mtb_trails.kmz

Σύντομα θα δείτε και μερικά βίντεο από τα μονοπάτια. Stay tuned...

NEW και ένα βίντεο χωρίς καμία επεξεργασία από τη πίστα downhill...


Και ένα ακόμα βίντεο από ένα μέρος της διαδρομής των 14km που ξεκινάει από το Άγιο Πνεύμα και καταλήγει μέσα στη Νάουσα. Είναι και αυτό αμοντάριστο αλλά αξίζει να το δείτε μία φορά όλο για να καταλάβετε τις εναλλαγές τοπίων και εδάφους. Και αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της διαδρομής.

Σχόλια (18)Add Comment
DimS
...
γραμμένο από WhoOp!, Οκτώβριος 13, 2009
peace brother
den sou kathgorhsame tis poutigkes smilies/smiley.gif
timos
...
γραμμένο από timos, Οκτώβριος 13, 2009
Δεν είναι λίγες οι φορές μέσα στο χειμώνα που πάμε σε ένα χιονοδρομικό, πληρώνουμε 30 ευρώ για τη κάρτα και λειτουργούν 2-3 μόνο λιφτ από τα 10 και καλά γιατί έχει ομίχλη, κάνουν συντήρηση και δε ξέρω γω τι άλλο. Το 30άρι όμως 30άρι. Πιστεύω και γω πως ήταν ξεκάθαρη η ανακοίνωση ότι θα λειτουργήσουν για 4-5 Κυριακές όπως και έγινε, άρα τήρησαν την υπόσχεσή τους και πολλοί από εμάς το απολαύσαμε κι ας τραβηχτήκαμε από πολύ μακριά. Τώρα αν το έκλεισαν για συντήρηση ή οχι είναι δικό τους πρόβλημα. Αυτό που ήταν να κάνουν το έκαναν.

Όσον αφορά τη τιμή, είναι λίγο περίεργο το θέμα. Με 20-30 ευρώ το χειμώνα έχεις στη διάθεση σου αρκετά παραπάνω από 1 λιφτ, πολλές και πατημένες πίστες και άλλες υπηρεσίες. Το βουνό βέβαια έχει πολλά παραπάνω από 30-40 άτομα. Στη δική μας φάση, έχουμε ένα λιφτ, μία μόνο σηματοδοτημένη διαδρομή και τίποτα άλλο. Αναλογικά αν το πάρεις θα έπρεπε να είναι κάτω από 10 ευρώ. Αυτό όμως δε γίνεται γιατί είμαστε λίγα άτομα.

Να ελπίζουμε απλά να δουν ότι αξίζει το κόπο να γίνουν κάποιες καλές ποδηλατικές υποδομές, ώστε ναι να πληρώνουμε και 10 και 20 ευρώ ο καθένας, αλλά οι προσφερόμενες υπηρεσίες, διαδρομές και επιλογές που θα έχουμε να είναι ανάλογες του ποσού που πληρώνουμε.
0
...
γραμμένο από τομμι, Οκτώβριος 13, 2009
εσυ ρε dims για να εχουμε καλο ερωτημα ως τι μιλας εκπροσωπεις καποιον..κατι...αντε ο αλλος ειναι εκτος και δε του καταλογιζω κατι..εσυ ομως που μας λες οτι εισαι και local.. τι καθεσαι και αναλυεις..? η ανακοινωση του κ. Παπα ηταν ξεκαθαρη στο τελος του αγωνα BIKE & RUN 2009 "θα λειτουργησει ο εναεριος αναβατηρας για 4-5 κυριακες μετα τον 15 αυγουστο,δοκιμαστικα για φετος".. και ετσι εγινε.. τωρα αν ο οποιοσδηποτε θελει να το ερμηνευει αυτο μετα απο 2 μαλαματινες καλως αλλα δεν ειναι σωστο σε ανοιχτο forum να διμιουργει εντυπωσεις.. για αυτο μαζευτειτε και μη κατηγορειτε τους αλλους γιατι συνηθως τη "φαση" τη ρημαζουμε εμεις..
DimS
...
γραμμένο από DimS, Οκτώβριος 13, 2009
koita opws kai na exei einai mia dhmotikh epixeirhsh se mia oikonomika astheni poli.
to oti den sunexisan ws twra na leitourgoun to epireazoune polloi logoi kai oi pio polloi sigoura einai oikonomikoi.
den htane dynaton na to anoiksoune otan oi symmetoxes einai 20-30 atoma gt einai mesa me ta mpounia.einai filotimi i prospathia p egine fetos k diadwste ta nea gia n exume perisoteri simetoxi tou xronou.einai akrivo to spor alla mi perimenete na sas to plirwsoune alloi.to 10euro btw einai poli kali timoula pisteuw.tha thelate megaliteri diarkeia leitourgias me 20euro i 30euro?as prospathisoume na eimaste perisoteroi tou xronou wste k nwritera na anoiksei k argotera na klisi.
filika panta, dimitris
0
...
γραμμένο από alexis, Οκτώβριος 12, 2009
eipan oti ekleise to lift gia syntyrisi?????xaxaxaxaxaxaxaaaaaaxxxx are magkes ayti i xora den tha paei pote mprosta...psemata eipan oi ilithioi apla den eimastan polla atoma kai den bgazan polla apo emas kai den toys sumfere na to leitoyrgoun..
DimS
...
γραμμένο από DimS, Σεπτέμβριος 15, 2009
polles keraies?
FWTIA STA KANALIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!
0
...
γραμμένο από addicted, Σεπτέμβριος 15, 2009
kala re mn trelenesai ston ymhto exeis dei ti ginetai ?
DimS
...
γραμμένο από DimS, Σεπτέμβριος 15, 2009
kserw pws apo eki straggizei olh h topothesia kai to xionodromiko alla sigoura mpori na gini mia nea xaraksi i ena ksilino tmima panw apo tis petres.
alysopriono exw...smilies/wink.gif
0
...
γραμμένο από Isaac, Σεπτέμβριος 12, 2009
φιλε DimS οι προσπαθειες εχουν γινει αλλα απο εκεινο το μονοπατι κατεβαινουν ολα τα νερα που μαζευονται στη Ντορντοπολη οποτε καταλαβαινεις οτι καθε προσπαθεια πεφτει στο κενο. Αλλα αυτη ειναι και η ομορφια της διαδρομης!
DimS
...
γραμμένο από DimS, Σεπτέμβριος 12, 2009
poly petraaaaaaaaaaaaaaaaa to monopati
theli poli tsougrana se kapia simia na fygoune oi petres eidika sto tmima dordopoli-dromos apo gournosovo
0
...
γραμμένο από addicted, Σεπτέμβριος 11, 2009
Oxi auto gia ton agona to eipa gia na ginei akoma pio gnosto to meros kai etsi na euesthtopoih8oun kai alloi an8ropoi kai na voh8hsoun sthn diamorfosh autou tou bikepark , kai epishs sevomai polu thn douleia auton ton an8ropon oi opoioi skefthkan na a3iopoihsoun kai allo auto to meros xoris sunama na to katastrefoun xarizontas megalh xara stous filous tou podhlatou...
0
...
γραμμένο από tommιι, Σεπτέμβριος 11, 2009
δε ξερω τι καλυτερο μπορει να φερει ενας αγωνας...οταν εχεις τη δυνατοτητα να χαιρεσαι οποιαδηποτε στιγμη ενα μονοπατι 14χλμ με 8 διαφορετικα τεραιν το οποιο καθαριζουν διαμορφονουν και αξιοποιουν ατομα με μερακι και γνωση ολη τη διαρκεια του χρονου...τωρα οσον αφορα το κατεσκευαστικο τομεα..ειναι λιγο δυσκολο αν σκεφτεις οτι δουλευουν μονο 3 ατομα ουσιαστικα..που πιστεψε με δεν ειναι αργοσχολοι..παρολο αυτα εκτος απο τις εκπληξεις που ανεφερε ο κυριος παπας (που ακομα δε καταλαβα τι εννοει) σου ανεφερω απλα οτι μολις γυρισα απο το βουνο..και ειμαι πτωμα..ομως δε ξερω αν θα ειναι κατι πληρως ετοιμο μεχρι τη κυριακη...γιατι καποιος πρεπει να κανει και εκεινες τις πουτιγκες!
0
...
γραμμένο από jimaras13, Σεπτέμβριος 11, 2009
Paidia polu oraia douleia alla 8a tan oraio na ftia3ete kai kana akoma texnito monopati ,alma h drop ... Oraio meros kai me polles enallages topiou ante na ginei kai kanas agonas... smilies/wink.gifsmilies/smiley.gif
timos
...
γραμμένο από timos, Σεπτέμβριος 08, 2009
Άντε άντε, μιας και δε θα πάω Αυστρία θα ανέβω να τιμήσω τους θωμάδες του πουτίγκα! smilies/grin.gif
Taj1
...
γραμμένο από Taj1, Σεπτέμβριος 08, 2009
Timo δεν αφήνεις το "κερασάκι του κερασακίου το κερασάκι" γιατί δεν σε κόβω στη τελική να πηγαίνεις Schladming!
Τώρα για τα κερασάκια που λέγαμε με το που σταματάει το riding αρχίζει το eating στην "ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ" γι' αυτό.....τα λέμε σκ!
Taj1
...
γραμμένο από Taj1, Σεπτέμβριος 08, 2009
Ναι ναι, έχει δίκιο ο ζαχαροπλάστης...Όλοι στην Κοζάνη για παραδοσιακές τουλούμπες!!!
smilies/grin.gif
timos
...
γραμμένο από timos, Σεπτέμβριος 08, 2009
Αυτό που λες εσύ είναι το κερασάκι του κερασακίου! smilies/tongue.gif
0
...
γραμμένο από tommi, Σεπτέμβριος 08, 2009
"ναουσαιοι riders" ...εκπληξη..συνοδειες..καλα εχει ξεφυγει το επιπεδο..σφιχτειτε ρε!!!
τιμο το κερασακι στη τουρτα ειναι..αλλο και ελπιζω αυτη τη φορα να το τιμησετε...ετσι για να μη ξεχνιομαστε...τα λεμε το σκ...

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy