Κυριακή 28 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 154 guests


Ατυχήματα στο forest gam λόγω...βλακείας!

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

teo_forest_gam2Το Forest Gam έχει γίνει θέμα συζητήσεων στην τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου. Φυσικά κάποιοι το βλέπουν θετικά γιατί τα παιδιά τους και οι νέοι της περιοχής (και όχι μόνο) έχουν κάτι υγιές να ασχολούνται καθημερινά, κάποιοι άλλοι όμως έχουν τις αντιρρήσεις τους. Αφορμή για το θέμα έγινε σχετικό άρθρο του oraiokastro.net

Άρθρο του OraiokastronetΣε μερικά σημεία στο βουνό του Ωραιοκάστρου, έχουν γίνει αυθαίρετες παρεμβάσεις, όπως οι ειδικές εξέδρες για άλματα ποδηλάτων. Από ένα τέτοιο άλμα προχθές έπεσε ένα ποδηλάτης πάνω σε έναν άλλον, ευτυχώς χωρίς να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί. Εν τω μεταξύ αυτά τα σημεία με τις εξέδρες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος και των περιπατητών, αφού πολλές φορές έχουν γίνει ή αποφευχθεί στο παρά πέντε ατυχήματα.

Για το Ωραιόκαστρο, που η ορεινή ποδηλασία, αποτελεί το συγκριτικό του πλεονέκτημα, η αδιαφορία και η άγνοια της τωρινής και προηγούμενης δημοτικής αρχής για το θέμα, άφησε χώρο για τις αυθαιρεσίες στο βουνό, φυσικά και με την ανοχή όλων μας.

Επειδή η κατηφόρα είναι πιο βολική από την ανηφόρα, πολλά «κακομαθημένα» που δεν έχουν μάθει να «ζορίζονται» και που ασχολήθηκαν αρχικά με την ορεινή ποδηλασία, στη συνέχεια παράτησαν τις ανηφόρες και στράφηκαν μόνο στις κατηφόρες. Για αυτό το σκοπό προμηθεύτηκαν και τα ειδικά ποδήλατα κατάβασης ή Downhill Bikes. Συνήθως οι πιο πολλοί από αυτούς αφού κατέβουν με τα ποδήλατα, στη συνέχεια φορτώνουν τα ποδήλατα τους σε αυτοκίνητο και ανεβαίνουν την ανηφόρα για να κάνουν άλλη μία κατεβασιά. Το μόνο κακό μέχρι εδώ είναι που μπαίνουν πολλά αυτοκίνητα στο βουνό. Αλλά φυσικά δεν σταματά το θέμα εδώ. Στη συνέχεια επεμβαίνουν στο φυσικό περιβάλλον για να το φέρουν στα μέτρα τους και να γίνει το δικό τους. Σκάβουν και κόβουν δένδρα σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών και στο τέλος κατασκευάζουν και τις εξέδρες για να κάνουν άλματα. Κι εδώ είναι που περιπλέκεται πια το θέμα, αφού δεν παίρνουν πάντα τα απαιτούμενα μέτρα ελέγχου της κίνησης, για άλλους ποδηλάτες ή περιπατητές. Με αποτέλεσμα τα ατυχήματα, λόγω ...βλακείας.


Πατήστε εδώ για να δείτε το άρθρο στην εν λόγω ιστοσελίδα και να διαβάσετε τα σχόλια που έχουν προστεθεί.

Τα σχόλια δικά σας!! 

teo_forest_gam
Σχόλια (20)Add Comment
VagkaR
...
γραμμένο από VagkaR, Ιούνιος 10, 2012
Jim21 μάλλον δεν καταλαβαίνεις από ειρωνικά σχόλια έτσι!?!?!?
Jim21
...
γραμμένο από Jim21, Ιούνιος 08, 2012
Kai ti leei i ali?Sto eksoteriko to exoun kanei a8lima...Edw ti to exoun kanei?
Jim21
...
γραμμένο από Jim21, Ιούνιος 08, 2012
Den kaneis downhill epidi bariese na anebeis mia anifora!!To kanoun giati tous euxaristi!Einai poli gro8os o tipos...
0
...
γραμμένο από sakis litochoro, Ιούνιος 07, 2012
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ.
0
...
γραμμένο από Steve, Ιούνιος 06, 2012
Άμα δεν γ.....άει ο άνθρωπος σε λίγο θα τον πειράζουν κ τα σπουργίτια...
Dionisis
...
γραμμένο από Διονυσης Λιτοχωρο, Ιούνιος 06, 2012
Εμεις μαζι σας παιδια να σας βοηθησουμε σε γ'αυτο το υπεροχο παρκο που εχετε κανει!!!
Με οποιοδηποτε τροπο , γιατι απ'οτι φαινεται υπαρχουν πολυ περιεργοι!
Εγω εχω παει 10 φορες καμια φορα δενειδα κανενα να περπαταει!!
dimitris95
...
γραμμένο από dimitris95, Ιούνιος 06, 2012
paidia oloi eiste athlites h sebeste to dasos, to thema einai na balete OLOI ligo nero sto krasi sas. na prosexoun kai oi podilates ma kuriws oi peripathtes pou einai oi amesa endiaferomenoi kai na katsete na breite mia koinh lush opws einai h perifraksh pou eipe to paidi parapanw.
0
...
γραμμένο από sakis litochoro, Ιούνιος 06, 2012
ΠΑΙΔΕΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΟ DH ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ



0
...
γραμμένο από babisv10, Ιούνιος 06, 2012
giasas!otan hmoyn mikroylis skater tous enohlousa me thorivo,tous halousa ta pagakia ktl!15 hronia tora san snowboarder enohlo tous {skier}oxi olous!ton kosmo epidi ftiahno kai skavo almata kai parka kai trexo me megali tahitita..kai san dh rider apo oti vlepo mia apta idia tha exo!sta 35 moy xronia me 2 paidia ena einai sigouro.....ta noumera!den telionoun pote!thanks!
roula
...
γραμμένο από roula, Ιούνιος 06, 2012
ευτυχώς που στην Ελλάδα ασχολούνται με το downhill ΜΟΝΟ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΑΖΟΡΙΣΤΑ παιδιά που τους κουράζει η ανηφόρα και κάνουν καταβάσεις για ευκολία, γιατί στο εξωτερικό το έχουν ανάγει σε άθλημα...πολύ δημοφιλές μάλιστα...και κάνουν και αγώνες...και έχουν και χορηγούς...και έχουν και φοβερούς αθλητές σε ένα από τα δυσκολότερα (κατά την ταπεινή μου άποψη) αθλήματα....μα πόσο πίσω είναι οι ξένοι........
0
...
γραμμένο από giorgos mouratidis, Ιούνιος 05, 2012
υπήρξε μια αρκετα μεγαλη παρεξήγηση η οποια ομως μας εφερε μπροστα στο πρόβλημα αυτων που νιωθουν την οικολογία σαν την έννοια ολα δικά μου...δυστυχώς αυτο ειναι και το προβλημα ολων οσων ασχολούνται με κατασκευές στα βουνά..και ειναι πραγματικό και νομικα ισχυρο το "ολα ειναι παρανομα" αλλα εδω παμε σε επιπεδο κοινωνιας-χωριου και κατα ποσο θελουν μερικοι να εχουμε κατι το διαφορετικο σεβόμενοι παντα και τους αλλους χρηστες του βουνου, δυστοιχος η αποψη μερικων συνδημοτών ευτυχώς λιγων ειναι κάθετη.....ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ. η οποιες παρεμβάσεις ευκολα σε κανουν δεκτη μετα ολων των αλλων παρεμβάσεων που εχουν γινει απο κακοβουλους γιατι εσυ πλεον φαίνεσαι ως εύκολο θύμα. Περαν αυτον θα ξεκινησουμε μια προσπαθεια να τα βρουμε να δωσουμε το μυνημα οτι το ποδηλατο βουνου ειναι αμεσα συσχετισμένο με τον σεβασμο στην φυση και οτι κανουμε το κανουμε με γνώμονα αυτην και οχι την αλλοίωση του περιβάλλοντος, μερικοι θα γελανε οπως και εγω απο μεσα με τα οσα συμβαίνουν
στα ελληνικα δαση απο κτηνοτροφους-πολιτικα προσωπα και βαλε...αλλα ειπαμε ειμαστε το ευκολο θυμα!!!!
Bill 1998
...
γραμμένο από Bill 1998, Ιούνιος 05, 2012
pano apo ola einai a8lima kai ediaferon . kai na dei to soma enos 19xronou paidou pou kanei donwhill kai meta milame. giati to exoun dei oli , oti oi donehillades einai xalvades kai etsi.
bak
...
γραμμένο από bak, Ιούνιος 05, 2012
Gia kai xara s olous katarxin...to idio provlima antimetopisan kai ta paidia stin patra me to spot sto dasilio.To asximo ine oti an apofasisi kapios katikos i oxi kai kani minisi diskola ta pragmata paidia..to pio pithano ine na ta gremisoun!Giauto valte tampeles opos ipan kai ta paidia pio kato prosexete tous allous peripatites i oxi pou xrisimopoioun to xoro kai kratiste ena filiko profil me tous perisoterous tou tipou oli xorame kai prosexoume to vouno-alsos pou xrisimopioume...GIATI I VLAKEIA INE ANIKHTI..distixos..
0
...
γραμμένο από ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΑΙΒΙΚΕ, Ιούνιος 05, 2012
ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ .... ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ....
ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΡΕ ΛΕΩ ΕΓΩ??? ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ??? ....
0
...
γραμμένο από ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΕΦΑΣ, Ιούνιος 05, 2012
Η λυση ειναι μια να μπλεξουμε με ναρκωτικα για να βρουν την ησυχια τους.Ποσες βατραχοπεδηλιες στο σβερκο θελουν μερικοι δεν εχω λογια
Dionisis
...
γραμμένο από Διονύσης, Ιούνιος 05, 2012
Δεν έχουν με τη να ασχοληθούνε οι περίεργοι !!!
Βάλτε μια πινακίδα ποδήλατα προσοχή να είστε καλημενοι .
Έχει πέσει τόσο πολυ δουλεια στο μονοπάτι που δεν πρέπει να χαλάσει αυτο με τιποτα !!!
Εμείς εδω είμαστε για να σας στηρίξουμε παιδια !
0
...
γραμμένο από JK, Ιούνιος 05, 2012
"kakomathimena pou den exoun mathei na zorizontai" POSO HLITHIOS EINAI O TUPOS ?
freerider GR
...
γραμμένο από freerider GR, Ιούνιος 05, 2012
Καλά κάνουν τα παιδιά και δεν αφήνουν τον κόσμο και τον δήμο να τους χαλάει την διασκέδαση. Όσο για τον κίνδυνο, μια πινακίδα "Προσοχή παιδιά με ποδήλατα" σε μέρη που περνάει κόσμος είναι ό,τι πρέπει! Αντιμετωπίζω τα ίδια (ευτυχώς όχι με τον δήμο) και η πινακίδα είναι καλή λύση! Ορμάτε και θα έρθω κι εγώ μια φορά!
DimS
...
γραμμένο από DimS, Ιούνιος 05, 2012
Το ότι ο συντάκτης δε σας χωνεύει είναι στανταράκι!
Πάντως έτσι πως την βλέπω την εξέδρα, είναι λίγο "μαζώματα". Με 20-30€ την κάνετε με κορμούς περίφραξης και θα είναι κουκλίτσα. Πιο πολύ πιστεύω αυτή τη στιγμή τους χαλάει η όψη της και λέν οι περαστικοί :"-Δες τι μάσανε εδώ", παρά ασχολούνται με το τί εξυπηρετεί.
stelios salamina
...
γραμμένο από stelios salamina, Ιούνιος 05, 2012
eleos dhladh....den paleuodaiii....agnoia tou 8ematos gia to ti kanopun ta paidia me ta downhill!

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy