Τρίτη 14 Μαϊ 2024

Who's Online

Now online:
  • 41 guests


Ατυχήματα στο forest gam λόγω...βλακείας!

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

teo_forest_gam2Το Forest Gam έχει γίνει θέμα συζητήσεων στην τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου. Φυσικά κάποιοι το βλέπουν θετικά γιατί τα παιδιά τους και οι νέοι της περιοχής (και όχι μόνο) έχουν κάτι υγιές να ασχολούνται καθημερινά, κάποιοι άλλοι όμως έχουν τις αντιρρήσεις τους. Αφορμή για το θέμα έγινε σχετικό άρθρο του oraiokastro.net

Άρθρο του OraiokastronetΣε μερικά σημεία στο βουνό του Ωραιοκάστρου, έχουν γίνει αυθαίρετες παρεμβάσεις, όπως οι ειδικές εξέδρες για άλματα ποδηλάτων. Από ένα τέτοιο άλμα προχθές έπεσε ένα ποδηλάτης πάνω σε έναν άλλον, ευτυχώς χωρίς να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί. Εν τω μεταξύ αυτά τα σημεία με τις εξέδρες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος και των περιπατητών, αφού πολλές φορές έχουν γίνει ή αποφευχθεί στο παρά πέντε ατυχήματα.

Για το Ωραιόκαστρο, που η ορεινή ποδηλασία, αποτελεί το συγκριτικό του πλεονέκτημα, η αδιαφορία και η άγνοια της τωρινής και προηγούμενης δημοτικής αρχής για το θέμα, άφησε χώρο για τις αυθαιρεσίες στο βουνό, φυσικά και με την ανοχή όλων μας.

Επειδή η κατηφόρα είναι πιο βολική από την ανηφόρα, πολλά «κακομαθημένα» που δεν έχουν μάθει να «ζορίζονται» και που ασχολήθηκαν αρχικά με την ορεινή ποδηλασία, στη συνέχεια παράτησαν τις ανηφόρες και στράφηκαν μόνο στις κατηφόρες. Για αυτό το σκοπό προμηθεύτηκαν και τα ειδικά ποδήλατα κατάβασης ή Downhill Bikes. Συνήθως οι πιο πολλοί από αυτούς αφού κατέβουν με τα ποδήλατα, στη συνέχεια φορτώνουν τα ποδήλατα τους σε αυτοκίνητο και ανεβαίνουν την ανηφόρα για να κάνουν άλλη μία κατεβασιά. Το μόνο κακό μέχρι εδώ είναι που μπαίνουν πολλά αυτοκίνητα στο βουνό. Αλλά φυσικά δεν σταματά το θέμα εδώ. Στη συνέχεια επεμβαίνουν στο φυσικό περιβάλλον για να το φέρουν στα μέτρα τους και να γίνει το δικό τους. Σκάβουν και κόβουν δένδρα σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών και στο τέλος κατασκευάζουν και τις εξέδρες για να κάνουν άλματα. Κι εδώ είναι που περιπλέκεται πια το θέμα, αφού δεν παίρνουν πάντα τα απαιτούμενα μέτρα ελέγχου της κίνησης, για άλλους ποδηλάτες ή περιπατητές. Με αποτέλεσμα τα ατυχήματα, λόγω ...βλακείας.


Πατήστε εδώ για να δείτε το άρθρο στην εν λόγω ιστοσελίδα και να διαβάσετε τα σχόλια που έχουν προστεθεί.

Τα σχόλια δικά σας!! 

teo_forest_gam